my Friends

click2 laaaa

Thursday, December 30, 2010

planning~

this will be a sticky entry until i punya mood untuk plan my W-Day.  seriously, nothing has been done and the clock is ticking. sigh..
ok..updated!! hihi.  sebab dah cuak tengok counter kat bawah tu. panick pon ade.hikhikhik..
kursus kahwin
  • tarikh attend = 29 & 30 januari 2011
  • tempat = putrajaya
  • sijil = 9 feb onwards
test hiv = 03 May 2011
tempat majlis
  • mine = at home
  • his = dewan pkns kelana jaya
procedure nikah – ambil kebenaran nikah and ikrar on 26/6/11
  • his
  • hers
hantarans
my side for him= 9 trays
  • cincin
  • sirih junjung
  • collectibles toy
  • perfume set
  • traditional food
  • al-quran
  • kemeja/baju
  • belt & keyholder
  • buah
his side for me= 7trays (tak mau amek tau)
wedding card
baju nikah
  • kain =done
  • designer = kimie kajang
  • payment = deposit done, dah siap!!! amek end of may 2011
baju sanding (my side)- simfoni rias

baju sanding (his side)
  • kain =jonathan cheng
  • designer=jonathan cheng
  • tudung= done
  • payment =deposit done
pelamin
  • mine, deco by = simfoni rias
  • mine, payment = half paid
  • his, deco by = eddy from favors by eddy
  • his payment =
makeup (my side)
  • by = k. amy simfoni rias
  • payment = with package
makeup (his side)
  • by = teja
  • payment =
bilik pengantin
  • furniture = done
  • deco by = simfoni rias
doorgift (mine)
  • paper bag
  • food
  • vip’s gift
meja beradap

  • deco and furniture by simfoni rias
doorgift (his)
photographer
after bad experience with previous photographer during my engagement, we decided to hire the same OP for both sides.the lucky one is..i forgot their name.. so sowie. will ask he later cos he deals with them..
food (mine) = catering ma yg handle. ho yeah!!
food (his)
  • catering = Ikhwan Catering
  • booking's payment = done
  • 2nd payment =
  • 3rd payment =
tempat persinggahan for families
  • mine = homestay in shah alam. paid half
  • his =
kain pengapit & family
  • my side
  • his side
yang mane dah tick tu maksudnyer i don’t have to pening2 pikir bout that la. hihihi.. my fave part is decorating our soon to be home sweet home! hihi.list of the needed item will be in another entry because this one pon dah panjang giler. hikhikhik

updated on 4 jun 2011

stress~

salam semua. semalam saya menghilang sebab banyak kerja yang nak dibuat. arini plak, saya stress! sangat stress even malaysia dah menang piala AFF Suzuki. owh, what should i do? rasa nak nangis pon ada. owh.. saya rasa sangat manja skang sebab sket2 jer rasa nak nangis padahal dah lama kowt tak nangis.huhuhu

Tuesday, December 28, 2010

door gift~

salam sayang semua. arini tak mo marah2 dah. itu janji saya pada diri sendiri. hopes takde yang menyakitkan ati arini.. oh ya, back to the topic. ini bukan sambungan kisah bila anak dan mak berborak. ini kisah baru yer. hihi. saya terjumpa satu website nih. dia ada jual bekas telur yang saya suke sangat sebab comel glerr! contohnya seperti ini..

comel kan? walaupon i tau pas orang amek telurnya, bekas ini kemungkinan besar akan dibuang, but still it too cute too resist. comelnnyer! comelnyer! owh, sayer shuuukee!! tak pon yang ini..

tapi yang second tu agak pricey la. but, if ada bajet, why not kan? i still heart the first pic tu. simple but cute at the same time. second pic is a bit childish kowt. kowt la. hihi. how about this?

lawa jugakk! tapi my nenek conservative, mesti kene kutuk giler babeng with my nenek nih. owh, sangat banyak benda cute untuk dipilih. rambang mata sudah kan? hehe. this one pon super cute!

kalau yang ni, untuk meja VIP, ok kowt. i think la. i lurrve butterfly!

ni pon sesuai untuk meja VIP. owh, pening dah nak tengok. juling mata sebab sumer shanteek

this one fits my tema yang dalam perbincangan. cuma i think white ribbon tu kene tukar with bright yellow ribbon. will it looks nice? gemuruh plak. hihi

ok, kalau korang berkenan nak beli, boleh la lawat link ni ek. ni tokey dia, aku bukan tokey. aku silent reader jek. hihi.. nurin blogshop. kalau takmo beli pn, klik la link tu untuk jamu mata dan jadi juling rambang mata macam aku. hahaha

Monday, December 27, 2010

marah!!

ok. aku agak marah nih. dah lama ku tahan. sebelum ni, bila aku bukaka page OP majlis tunang aku, ada gambar pengantin jer. siap pengantin yang majlisnya sama ari dengan majlis tunang ku juga telah di upload. so, i was thinking maybe sebab majlis aku cuma yang kecik ja, so tak masuk dalam features album. but tadi, masa aku bukak page dia, ada 3 keping gambar pertunangan yang diadakan pada 26 disember. baca btol2.. 26 DISEMBER!! seminggu lepas majlis aku dah upload dulu. maka darah aku agak mendidih la. aku tak kisah la kalau OP tu taknak letak gambar2 aku dalam features album. tapi, at least bagitau la bila aku boleh dapat my album tu sume. i pon bayar okeh! bukannya i mintak free pon. so, i wrote a comment kat album dia tanya about my pic. will update you guys later if dia reply back. ish, marah ni..

update: i wrote a comment on his album page and this is what he replied..

bengang

ok, the first and third comment was from me. i don’t want to reveal who my OP until i am sure he is the tak boleh harap type one. and i don’t know why i delete my own name too.my mind dah jadi sewel jap. hopefully he’ll keep his promise and produce nice pictures of me. maybe i’m too emotional. am i??

 

vibrant theme~

nice kan color combination yang nih? agak2 sesuai tak dengan environment kiter? nampak ceria jer. and of course la the baju will be off white or cream. ok, saya dah jatuh cinta lagi. honey, sila jangan jeles ek! hihi

 

bila anak dan mak berborak

kisah ini berlaku minggu lepas. kalau tak silap aku sabtu lepas kot. ma aku anta mms, gambar bekasnyer seperti ini..

aku: lawa ja. ma nak letak telur ke dalam tu?

ma: aah la.lawa kan? abah dapat masa p kenduri tadi

aku: owh, abes tu nak bagi telur je ker as doorgift?

ma: tak la. nak letak dalam paper bag la. letak telur dalam bekas seramik tu, then letak dalam paper bag. pastu tambah food lain lagi.

aku: hah?? lorr, nak letak dalam paper bag, xyah la letak dalam bekas seramik sumer tu. hadoi.. pastu nak letak food bape banyak lagi ni? bape plak nak bajet untuk doorgift nih?

ma: ala, takkan nak letak cket jer sedangkan beg tu besar. nanti buat orang mengata jer. amcam ada kenduri kenamaan kt cni.

aku: (dengan rasa dalam ati dah makin naik angin) ma.. suka ati la orang nak kata apa. majlis kiter, bukn majlis dorang. sibuk jer lebih. kalo jemputan sikit, takpe la nak bagi satu kontena pon doorgift tu. hadoi..

ma: kalo camtu, xyah la panggil ramai2..

aku: ma, kalo x panggil, nanti sentap plak kang. tunang aritu pon xnak panggil ramai2, tup2 panggil ramai jugak sebab takut sentap kan?

ma: (tak terkata..)

aku: huhu.. nanti kiter bincang lagi yer. tak yah la ikut orang sangat.. kiter ikut cara kiter, acuan kiter, poket kiter ek..

camtu la perbualan aku ngan mak ku minggu lepas. hadoi..pening lagi pale aku camnih..aku lagi suke doorgift tu de sentimental value dari ikutkan kuantiti yg banyak..

p/s: guys, jangan ikut cara i yer.. i love u mom! yes, i do!

theme~

salam sayang semua! hm, pening nih. TOLONGGG! tak tau nak pakai tema per nih.huhuhu. at first i want midnight blue tu. reaaaallly shantekk. but now, on second thought, will it looks good on me? i mean, he takpe la, his skin color is fair enough untuk pakai apa jenis color pon. but me? my skin ni kan kegelapan malam. agak scared jugak la.huhu. i want my baju to be dis color. design die pon lawa but too shining for me. nanti nampak la lemak2 yang i cuba nak sembunyikan tuuu.. anyway, baju ni hasil rekaan zackhirwan ikhwan. kalo nak tengok lagi baju lawa2, click la link di atas ya. tu link facebook dia

154115_459162836529_651116529_5482867_5308804_n

and then, lepas google2, terjumpa pulak gambar ni..pon suke jugak. sebab contra sangat tau. tapi, kene pandai match la. kalo code color die tak kene, mesti tak lawa jadinya kan?

SONY DSC

pastu biler tengok gambar album seorang rakan kat facebook terjumpa plak gambar ni. midnight blue and yellow. but contoh baju ni rasanyer midnight blue with light brown. rasanyer la.. baru jer bercadang2 nak buat color ni, lain cket kan? hehehe

163655_449873357184_611782184_4977844_3482063_n

i think dis scheme membolehkan aku pakai baju midnight blue tu kot. putih, gold and a bit of midnight blue. ye ker? korang cakap la yer ek.hihihi

SONY DSC

and lastly, dis theme color pon saangatt nice!! brown and turqouise. suke lar!! nampak mewah kan?owh, shuuukenyerr!! owh, sayer dah pening.hihihi

22055_xl

so, how? mati la sayer..tema pon takde lagi. camner nak start yang lain kalo tema pon still tak decide lagi! hayyo! ok, back to work. bye semua! oh ya, gambar2 tu credit to google except yang sayer mention pemiliknya ya..

Sunday, December 26, 2010

mimpi~

aku pasti malam ni aku akan bermimpi. sebab minda aku penuh dengan satu perkara setelah membaca post ben ashaari tadi.. huhuhu. camner nih? nak tau tak post tu tentang apa? bukak link tu dan baca sendiri. abang ben, muncung sayer pon dah panjang sedepa nih. huhu. nak jugakk! hihihi

Friday, December 24, 2010

wish us luck!!

salam sayang semua. sabtu ni, kami akan memulakan house hunting. owh, saya sangat excited tau! dah lama saya teringin nak duduk rumah sendiri. ok, bukan rumah saya la, rumah die sebab die yang akan bayar kan? saya tumpang jer. uhuk uhuk..

back to house hunting, kriteria yang diambil kira tentulah harganya. sekarag ni, harga rumah sangat melambung harganya terutamanya area klang valley. pity us yang duduk sini, dahla taraf hidup mahal, cost of living pon mahal. saya merungut cakap jer. hihihihi

kriteria kedua, lokasi. it have to be tengah2 la, so that senang both of us nak pergi keje. and kalau boleh, jalan yang bakal dilalui, takde traffic jam yang teruk. ade ke laluan kat KL nih yang tak jem? hahaha!! ops! saya bukn nak dok kat KL ya, saya nak dok dalam selangor :p

kriteria ketiga, saiz kebesaran. haha!! marah cikgu bahasa melayu kalau baca ayat2 saya. mintak ampunn ya cikgu2 semua. hihi. okeh, berbalik pada saiz umah, saya suka rumah dua tingkat. tak tau nape, bila dua tingkat, saya rasa lebih banyak space. ye ker lebih banyak space? maksudnya lagi banyak tempat untuk dikemas kan? dahle saya ni pemalas bab2 mengemas nih. hahaha!! his request, car porch kt dalam tu boleh muat untuk 2 kereta. bagus jugak tu, so both our cars boleh park dalam dengan selamatnya. my request, saya nak de family hall kat tingkat atas so that kalo tetamu datang, my family ada space lagi untuk lepak kat atas sambil tengok tv. verangan tak sayer? hihihi. pastu request kedua sayer.. hah?? de request kedua? his punya satu ja.hahah!! sukati la :p second request is 1 room akan menjadi bilik smokey dan kawannya. kawannya tu takde lagi, bakal amek bila dapat rumah nanti. baru la boleh beli aksesori smokey banyak2. hihihi

add on kriteria dan maybe yang terakhir, design rumah tu. both of us macam suke jugak tengok design rumah yang tak kotak sangat. agak-agaknya faham tak maksud sayer? fahamkan sendiri la ek.hihihi.. ni semua angan2 jer, tak tau la jadi kenyataan ke tak. harap2 la jadi kenyataan tapi kalau tak pon sayer dah happy sebab bakal dapat tinggal sebumbung dengan salah seorang kesayangan sayer. salah sorang?? yer la, salah sorang la sebab family sayer pon sayer sayang jugak ape. ok, sayer dah start melalut. fullstop! hihihi

home-sweet-home-sign

Wednesday, December 22, 2010

engagement 18 disember full pix

salam semua.. arini cam malas nk review sangat.so, i letak gambar jer la ek..

p18-12-10_18.24 iena 010 iena 043 iena 044 iena 045 iena 053 iena 056 iena 057 iena 059 iena 063 iena 065 iena 073 iena 077

my pelamin is very simple sebab i tak nak nampak sarat. mungkin ada orang cakap bazir sewa pelamin, bagai, tapi saya langsung tak hias bilik, so digantikan la dengan pelamin. my theme is pink putih. memang mahukan dais tu warna pink and a lil bit of pink supaya baju saya nampak menyerlah.hihihi. and i told k.yan, i love mizz nina dais yg rendah tu. so, i think sebab tu k.yan hias dais sayer banyak di bahagian bawah. tapi agak sedih sebab masa majlis sarung cincin, lampu dais sayer terpadam sebab ada yang terlanggar plug tu. biler his family dah balik, baru sayer perasan lampu tak nyala.huhuhu. agak sedih gak la di ctu. my OP pon pelik kenapa takde lampu, tapi because of ramai sangat orang, die tak tau nak tanya kat sape..

my makeup plak, k.yan jugak yang make up kan. sepatutnya k.amy, adik k.yan yang make up kan but since something else came up, k.yan gantikan. she did asked me, nak yang macam mana and suggest to smokey eyes. bila pikir balik, nikah nanti sure nak nampak natural kan, so branikan diri makeup heavy kat mata.hihihi. k.yan buat pink purple for my eyes and she did a cukur a bit my kening. i hopes my kening will grow up fast sebab rasa sekarang ni macam sangat nipis plak. i love threading more than cukur..huhuhu. and i did ask k.yan buat slimming effect memandangkan i wayyy too chubby. hahaha!! padan muka ko, makan tak beringat kan? hehehe.  tapi, i x pakai fake eyelashes even k.yan asked me too sebab rasanya my own eyelashes dah ckup ok. :p ada my friend yang cakap muka i jadik macam barbie, de yang cakap macam salwa abd rahman. hahahaha!! my opinion, i rasa makeup tu sangat tebal. almaklum la, tak biase makeup tebal2 nih, tapi dalam gambar,looks okay kan?? okay ker? hihihi.. sape2 b2b yang nak gunakan khidmat k.yan, can contact me. nanti i bagi her phone number and facebook skali. butik dorang kat butterworth, p.pinang..

tentang baju pulak, as i told before, tempah kat kimie kajang. shud i stated here berapa upahnya? em, tak perlu kowt. just leave your email kalo nak tau pape ek..hihihi. kainnyer pulak bli 1 set kat jakel.. 4m beaded chiffon color orange peachy, 4m satin lining color pink. baju tu, i pakai just nice jer even rasanya i did gain weight since last fitting. memang dah pesan kat k.ina suh buat loose cket knowing me y

ang sangat suka makan kan? hahahaha. and jahitannya pon kemas la. and my baju tu siap tak sampai sebulan pon walaupon tengah musim orang menempah baju kawen. even k.yan pon puji jahitan baju tu. hihihi

ha, amek ko. kate tak nak review kan? review jugak tuh..hahahaha!! nanti akan review pasal perjalanan majlis plak ye. till then, lots of love!! XOXO

prewedding shoot~

okies, ni masa aku berangan2 la ek. since me dengan him tak dapat bergambar bersama during our engagement ceremony because of tradition even though i dah amek pelamin lawa2, so i teringin nak amek prewedding shhot. and masa google untuk tengok2 photog yg menarik perhatian, terjumpa collection gambar ni dari web ini..nasirzin.. klasik! i likeee!! lagi pon penang kan banyak historic building. cuma terpikir, i pakai tudung, will i look gorgeous wearing kebaya nyonya? hm…

hm, nk layan gambar lain, sila klik link kat atas tu ek. ok, tata!

Monday, December 20, 2010

engagement part 2- hantaran

Technorati Tags: ,

salam semua. 1st review about my prewedding day. what to review 1st? hm.. hantarans kowt.. actually hantaran telah ditetapkan 5 di sebelah lelaki, dan 7 on my side. turns out my jiran-jiran and sedara sangat baik ati, ramai jugak yg bagi hantaran berupa makanan. sampai ada yg sama. hihi.akhirnya jumlah hantaran saya jadi 14..or maybe 15..i lost count already since banyak sangat yang dihantar. nasib baik k.yan, person in charge of my dais n makeup cakap bley tambah pahar. so, i add on another 10 pahars with alas. pihak lelaki agak terkejut jugak la sebab banyak sangat kan. rezeki lebih, alhamdulillahh..hihi. tu pon ada mak sedara said dorg akan bagi masa kawen nanti. konpem i won’t buat my own hantaran banyak2 cos nanti mesti bertambah lagi kan? hahahaha.xde gambar close up hantarans sebab camera takde dengan i. my lil bro yg pegang. so, just a few pix jer dgn i. yg lain hv to wait for OP which i dunno when die akan bagi. but, after 2 weeks, i akan follow up, to ask about my album.

iena 046

hantaran yang warna pink,without pahar tu adalah hantaran i yang i tempah from k.yan. the theme is cute style. some people may think it’s too simple or too tacky,but i dun mind. because it suits me, n fits my theme. hey, it’s my ceremony kan, kene ikut selera i lah.

iena 045

that’s me, with some of the hantarans. x nampak sangat kan? hihi. so, that’s all la kot kisah hantaran. cume memang x sangka jumlahnya jadi banyak. before this, his uncle said northen people loves bagi hantaran banyak2. i memang x percaya. now i know, why jumlahnya jadi banyak. because most of us bermurah ati bagi hantaran when ada majlis macam ni.hihihihi

pre wedding 18 dec 2010 part teaser


salam.. lama saya menyepi kan. dah balik penang aritu takde tenet sebab lupa bawak balik bband.huhu. okies, a lot of things yg nk di review, but kemudian la ek. layan kan gmbr sekeping dulu.. ni adik saya yg snap. tak banyak pon from my own cam.. kene tgu photog la.. hihihi




Monday, December 13, 2010

smokey 7months!!

my dear baby da 7months!! da big boy la anak mummy. makin manja tau!!owh, mummy rindu sama smokey suda.ouch!

smokey6 smokey1 smokey2 smokey3 smokey4 smokey5

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers