my Friends

click2 laaaa

Thursday, February 16, 2012

checkup 29minggu!

assalam semua!

vee tengah duty kat kaunter pendaftaran pelajar nih. tak ramai sangat student sebab ni suma pelajar postgrade. pastu dorang bukak kaunter sampai 8ari! lama giler kan???? padahal jumlah student cuma 800orang jer. student undergrade yang ramai gila pon, bukak kaunter 2ari jer, dah setel suma. aduh, apa plak den melalut nih kan? 

sebenarnyer nak cakap, semalam i p checkup. 1st checkup la bila dah masuk 3rd trimester nih. after this checkup, dah kene start checkup 2kali seminggu. semalam Dr Idris sampai klinik agak lambat sebab jem giler. so, takde buat pape scan. cuma pakai dopler ja dengar heartbeat baby. my baby's heartbeat is 138. normal range is 120-160. kira ok la kan. hehe. but, i tak tau la berat baby naik ke tidak since tak buat scan. my weight plak dah naik ke 68.4kg. yup, paling berat dalam sejarah hidup i. even badan i nih memang jenis chubby, tapi tak pernah pon nak jejak sampai 70kg. hehe. as usual la, before checkup, mesti risau gila takut berat naik banyak. sebab skang nih, selera i menjadi2. makan ja kejanya. ada jer benda nak kunyah. tup2, dah makan banyak gila pon, baru naik 1kg++ ja. i tanya jugak doc, nape i slalu nampak suma benda pusing. he said rasanya my blood sugar rendah. i melantak benda2 manis pon, elok kejap jer. agaknyer sebab benda2 yang i makan, die naikkan sugar level tu, kejap jer kot. hm... ni pon dah de unsur2 ting tong cket. memang standby air manis jer skang nih. nak wat camna, kena jugak dok luar opis since PEGAWAI konon2nya tak layak jaga kaunter. nasib la sape yang baca statement i nih. sakit ati plak bila pikir. dah pergi haji pon, perangai macam budak kecik. aneh! hello! kalo aku nih keje yang setaraf ngan sijil yang aku ada, ko tu aku pandang sebelah mata jer tau. berlagak tak kena tempat. hm, kan dah emo. tak best sungguh! takpala, lepas bersalin, aku kena rajin dan gigih la cari keja lain. kelmarin, aku baru tolak an interview sebab dah nak dekat sangat ngan waktu due. ke nak buat online bisnes ek? hm..ha, tengok! melalut lagi. entry takde kene mengene ngan title post langsung. haish!..

my hubby plak dah 2-3 ari tak sihat. semalam jugak, i bawak dia p klinik. dapat mc dua ari. so, dia dok umah, jaga smokey n shirou. ke, smokey n shirou yang jaga dia? hehehe.memang skang musim orang tak sihat kan? kat klinik pon, ramai jer yg datang ngadu selsema, batuk and demam. since hubby mc, i bawak keta dia, si sally tuh. sebab my car tak sempat2 nak anta servis. clucth die keras giler, sakit kaki dok tekan2 clutch. malam jer, kaki kiri macam dah nak bengkak. urat2 suma dah timbul. Dr Idris said kurangkan berjalan, consume more calcium n tido pakai stokin, takut sejuk untuk elak kaki cramp. hm..pakai stokin tu, memang dah buat. calcium tablet, memang dah makan. kurangkan berjalan tu, i rasa susah cket. alamak, pale i macam dizzy plak. stop sini dulu la. nak citer pasal trip pergi istana budaya aritu. next entry la. tata. take care!


No comments:

Post a Comment

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers