my Friends

click2 laaaa

Wednesday, February 22, 2012

Cita-cita saya

assalam semua!

arini nak cakap pasal cita2. masa kecik2, bila cikgu tanya nak jadi apa, i always cakap lawyer. ntah nape ntah. rasanya sebab suka sangat lawan cakap ngan orang kot.  tapi bila dah besar ni, lain plak jadinya. study pon, tak amik course law. tapi arini bukan nak citer pasal cita-cita masa kecik. nak story pasal cita-cita skang.

cita-cita i skang nak buat bisnes from home. buat duit banyak2 sampai boleh bukak shelter untuk stray cats. yup! tu cita-cita i skang. mesti ada yang tengah gelak terbahak-bahak kan? nasib la. my blog, sukati i nak tulis apa. rasa meluat nak baca, sila klik button pangkah kat corner atas tu. childish? aku rasa tak. lagi childish orang2 yang men blok2 kat facebook tuh.

so, pe bisnes from home yang i boleh buat ek? online ker? since de unifi at home, patutla kena fully utilise kan. nape gedix sangat nak dok kat umah ni? ye la, nanti dah de baby. kan elok kalo i boleh jaga baby i sendiri. i grew up, my mom housewife. memang ada sepanjang masa kat rumah. kalo i cakap i nak dok umah jaga anak, mesti ada yang pandang sinis. yer la, belajar tinggi-tinggi, tapi nak dok umah ja. tak tau la my hubby support ke tak kalo i cakap nak dok umah. tapi, i bukan nak dok kosong ja. sebab tu, i nak buat bisnes. tapi, bisnes ni kan de risikonyer. tak sure i boleh buat ke tak. hurm.. pe bisnes yang sesuai ek?

pastu kan, i sedih gila kalau baca cerita pasal stray cats kena tendang ker, kena blasah ker, kena langgar ker. serta merta la bergenang air mata. serta merta jugak teringat kat smokey n shirou at home. i tau la kat luar tu anak manusia yakni orphans pon banyak yang bergelandangan. tapi kan dah banyak shelter untuk diorang, banyak pihak dah buka mata untuk bantu golongan nih. tapi kucing? kena hentak sampai mati pon, dendanya baru rm200! padahal cakap pasal nyawa nih. hurmmm

Ya Allah, murahkan la rezeki ku. Bukakan la jalan untukku mencapai cita-cita ku. aminnnnnn (korang doakan jugak ya)

7 comments:

  1. u know what. cita2 u sama dgn i! mmg suke gile kucing takleh watpe.

    ReplyDelete
  2. sambil2 tu blh la buat online bisnes jual baju, handbag, tudung, etc...hihi

    ReplyDelete
  3. eena: really? bley join venture nih, bukak shelter. hehe. ikut ati, i nak kutip jer cat tepi jln yg i jumpa. tapi hubby tak kasi. yer la, umah pon kecik, mana nak letak kalo amek banyak2. dengan condition i yg cepat penat skang ni plak kan..

    nana: tu la, i pon tengah pikir nak jual baju or barang2 baby. sebab comel sangat! tapi tengah study market dulu, bley sukses ke tak. hehe

    ReplyDelete
  4. mulia nye niat..insyaAllah Allah mudahkan usaha kamoo..=)

    ReplyDelete
  5. aminnn.. semoga tercapai hasrat :) saya pun housewife gak.. ada plan nak buat on9 biz gak tapi sampai sudah xtau nak jual ape ehehehe

    ReplyDelete
  6. sue & fieza: thanks darls! mudah2an..

    amal: housewife ek? mesti best, boleh jaga anak sendiri nanti kan.. ngeee, tu la, tengah pikir biz yg bley untong neyh. de gak niat nak blaja jahit baju. hehehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers