my Friends

click2 laaaa

Friday, October 19, 2012

cara nak dapatkan hindmilk

Assalam kawan-kawan,

di usia umo 5 bulan, hussein still tido berbedung. whattttt?! aah, berbedung walaupon dalam beberapa saat je dia mampu melepaskan diri dari bedung dia, i still bedung jugak. why? sebab die suka sangat smash diri sendiri. camne? pastu bila dah smash2 camtu, hussein bangun nangis2. skait la tu, ingta orang kaco die tido padahal tangan dia sendiri yang buat. tapi kalo die dah nyenyak, dah tak kisah dah nak buat apa. angkut la, dukung la, kaco la, memang dia tak sedar punya.

so, mommies out there, ada tak cara untuk tak perlu bedung? dulu i bedung hussein sebab taknak dia terkejut. now, sebab die suka betol smash diri sendiri time2 baru nak tido tu. hurmmmm. bedung pon dah kecik dah, dah tak muat nak ikat2 cam dulu. bedung tangan bagi cukup syarat je.

pastu kan, i ada terbaca salah satu sebab berat baby tak naik sebab die dapat foremilk je, tak dapat hindmilk. so, kene paksa baby hisap lagi lama sebab nak dapatkan hindmilk tu. tapi, now perangai si kecik nih, kalo menyusu sekarang, takleh de distractions. orang tengah borak, die sibuk nak dengar jugak. kalo dengar je, takpe. ni siap menoleh tengok orang yang tengah borak tu lagi. pastu tengah menyusu tu, boleh plak die stop2 sambil sengih tengok i. aduhaiiiii! panas je dalam ati ni, tapi sengih jugak tengok dia. huhuhu. so, de cara tak nak suh die nyusu lebih lama?



5 comments:

  1. baby ekin pon cm2
    die bkn jenis yg nyusu lame2
    die dah tdo, die lepas...
    x bergantung je....
    tue yg badan die x naik byk

    lg 1, sbb baby ekin girl kot die cepat kenyang

    ReplyDelete
  2. lupe plak
    ekin slalu buat
    sblum susukan die, ekin pam dulu skit
    so susu yg cair tue ekin pam dulu
    then die dptlah hindmilk tue...

    tp ekin wat wktu siang je
    ms nak BF zara wktu lunch hour

    ReplyDelete
  3. elman mikhael sekarang mmg susah nak susukan dia. ade bunyik sikit je mulelah dia kaleh kot lain. Ade masa2 dia lepas masa susu tgh let down, abis memancut ke muka dia. haha :D

    ReplyDelete
  4. psl bedung tu...err,iman pn sblm tdo suka smash diri sdiri....siap tarik2 telinga,rambut lg...tp i pn xtaw cara pe yg leh elakkan die dr cmtu


    heeee. I xmbantu pn kn. Sori....

    ReplyDelete
  5. ekin: tu ar,rasanya kene pump dulu before bagi. masalahnyer, time pump tu kang la die nanges2 macam kene dera sebab nak susu. sebab dah bau kot..

    wawa: tu la pasal. memang selalu dah susu tu memancut kat muka dia. mana taknya, suka benar main2.sudahnya abes satu muka, kepala kena susu. hahahaha

    vee:heeeee. i dah jumpa solution dia. biar die tido mengiring. hehehehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers