my Friends

click2 laaaa

Wednesday, October 31, 2012

medela harmony

assalam semua,

now, i pakai breastpump swing. boleh pakai bateri or cucuk plug.best, senang guna. susu pon, alhamdulillah even de up and down still mencukupi untuk Hussein. selalu i pump kat bilik officer yang dah tak pakai. but now, bila dorang reno opis, suma bilik diguna pakai semula. so, i hilang port untuk mengepam.

then, my friend suggest kat bilik fail.alhamdulillah, selesa. cuma satu masalah.takde port nak cucuk plug. so, arini i pump pakai bateri. tapi, larat i nak beli bateri.so, tengah usha2 harmony. aritu memang berkenan avent manual tapi bila pikir balik, avent pakai botol wide neck. now,dah pakai medela, storage bottles sume fit with medela. tu yg kuat nak beli harmony. paling murah i jumpa rm199. de lagi murah tak? nak jugak yang manual as backup..

p/s: even dalam ati still tengah pikir membazir ke tak de backup pump nih.hurmmm


5 comments:

  1. i pn pakai swing..tp bila backflow aritu bli harmony..pastu swing tinggal tepi asyik pakai harmony sbb xbising sgt.. :) i beli 199 kat aja breastpumpshop..

    ReplyDelete
  2. hikhikhik.tu la, i jumpa paling murah kat breastpumpshop la. swing i pernah backflow. first time jadi, gelabah. now, dah tau trick camne nak buat. hehehe

    ReplyDelete
  3. yana da beli harmony..150..dari blogger malin
    -myjourneythrougheverythingnice-
    Tapi rasanya dia dah out of stock..murah sbb loose item..xd kotak.xsilap kat KDC Dream pun pump murah2..tryla tgok..mula2 nak try avent manual gak tp jodoh ngan harmony..ehhee..pastu br tau pasal xsemua botol bole ngam ngan avent,legaa...hehe..beli manual dulu hen naik keje baru pk invest tuk spectra3 kot.tak membazir kot nama pun backup..nak guna dlm keter pun senang =)

    ReplyDelete
  4. pump guna bottle avent then transfer to your storage container - bottle or bag

    however, save moolah and use batteries for your existing pump. can even use rechargeable ones, no?

    ReplyDelete
  5. riana:kdc dream eh? okeh, akn tengok2.kalo avent, kene transfer to storage bottle la gayanya. hehe
    aishah: terpikir jugak rechargeable batteries. tapi, price die pon tak la murah sangat since swing pakai 4bateri AA.what if terlupe charge? sbb skang ni macam de 2 umah, ulang alik kan.hehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers