my Friends

click2 laaaa

Monday, October 15, 2012

hussein checkup 5 bulan

Assalam semua,

chekcup hussein dah 2 minggu sudah, tapi sekarang baru nak buat entry.nak buat camno, maknyer kene food poisoning, takde ati nak taip entry. huhuhu..

so, sampai klinik dr kama macam biasa, tapi terlewat cket la. dekat kul 3pm baru sampai. timbang berat. berat hussein cuma naik 100g. alahai anak, buat mak kamu risau. doc tanya susu banyak lagi tak. cakap la, banyak je. sekali minum dalam 4oz. doc kate tak cukup.untuk umo hussein sekarang ni, die kene minum 6oz sekali minum. so, kene naikkan kuantiti susu cket2 ar so that perut hussein tak terkejut.

tengah tunggu turn nak jumpa doc

tengok ape tu?
 pastu check temperature, sebab lately temp hussein cam yoyo. kejap naik, kejap turun. tapi panas yg demam, pernah sekali je la. temp normal. so, boleh la cucuk. kitorang dok agah hussein.masa cucuk,die tak perasan. sekali doc tarik needle, terus nangis sendu gitu. tibe2 tengah nangis kan, sempat plak hussein brurrrrrr. sembur air liur! huhuhu. bley plak dia teringat nak sembur air liur time tu. tergelak kitorang kat situ.doc kama pon sengih tengok dia. dah men air liur, terus tak jadi nanges. hahahaha! gud boy! i tanya doc ni cucuk ape.die kate last dos tiga serangkai tu. after this, de satu cucuk lagi pe ntah then pneumococcal. after balik dari klinik, terus tuam tempat cucuk tu. sebab taknak bagi bengkak. tapi, tak cukup tuam agaknya, bengkak jugakk. tapi sikit je la. huhuhu

then, keluar pergi makan beramai2. hussein layan diri dalam strolller.

tengah intai menu

hai makkk!

bosan la mak. nak tummy time, bley?

alaaaaa, takleh tummy time ke? isap jari la.nyum nyum!
pastu tepuk2 dan hussein tertidur masa kitorang tengah makan. waiters kat situ dok intai2 tengok hussein relax je tido padahal sekeliling bising yang amat. tapi die tido kejap je. bangun pastu, merengek sebab bosan. hikhikhik



4 comments:

  1. happy 5 mon' young hussein...comelllnya.

    ReplyDelete
  2. thanks auntie vee! :)
    ciknaa: mak dia tak sabaq ni nak bagi makan. now, tengah usha2 nak amsak apa untuk hussein.hehehe

    ReplyDelete
  3. eeee..comel la husiien ni..geram tgk dia..bagusnya dia senang tido kalau kuar..kalau ALya..mm alamat..hehehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers