my Friends

click2 laaaa

Wednesday, March 9, 2011

wedding attire bertandang

assalam semua.. sebagaimana aku dah bagitau sebelum ni, aku tak tempah, tak bli lagi kain untuk wedding attire aku baik untuk nikah or bersanding. so, semalam aku, he and FSIL g sri hartamas, berjumpa dengan seorang designer untuk discuss pasal baju bertandang. designer ni a guy, name jonathan cheng.

since he nak buat sut, so, tempah jer la skali dengan modern dress aku. erm,price die bagi aku scary la. dah nama pon designer. ngeri aku jadinyer. bile dah alang2 nak tempah kan, aku sangat la teringin pakai modern dress ala gown macam mat saleh tu. tapi, takut membazir plak sebab pas majlis, nak pakai p mana plak? hm.. terpikir gak camtu tapi memang sangat teringin la..huhuhu.. camner ni? nak ikutkan ati ker, ikut cakap orang?..since jonathan tak sure jenis yang mcm mane yg aku nak and aku plak tertinggal mag yang aku bawak dalam kete masa g jumpa die, so he asked me to email him design yang aku suke and die try workout the design for me. so, aku gigih google weddong gown yang cantik kt mata aku. before ni google jugak, tapi bukan jenis gown sebab aku tengok ready made gown kat butik, ta menarik di mata ku. huhuhu

lawa kan yang ni? sweet jer. tapi, xleh ler seksi2 cenggini. mati aku kene hempuk kang.hihihi. kene improvise cket..

07nwd073

 

i love this one!! seriously!just simple but sweet. can i have this? pretty please..will it make me look slimmer?

35-135-2 

 

heart the detail kat bahagian belakang nih. tapi i tak leh la kot buat camni..

 A-line-V-Neck-Halter-Chiffon-Wedding-Dress-4925-2

 

this one just simple with a little bit of lacechiffon-wedding-dresses-1

 

ok, both kt bawah ni memang sumpah sweet giler. color pon dah pastel. can u guys imagine i’m wearing this? hayyo! verangan jer kan. this model slim, lawa la. me, dah la very curvious, tak cukup inch plak tu. tapi memang both ni aku sangat soooka!!

bride2 bride1

update:

tertinggal baju elyana and siti sarah. super duper gorgeous giler!! tapi bukn gown la. suke part upper body die..

5478536395_e81229fd44_b hatta dolmat's 2

ELYANA TIFFANY BLUE hatta dolmat's

 

CREDIT ALL IMAGE TO GOOGLE AND BLOG HATTA DOLMAT

4 comments:

  1. i pon heart giler ngan dress.. macam sanding pon nak pakai dress tp nikah dah buat dress... tp nak dress jugak! Ngee..Tp yg no 3 tu seriously cantik.

    ReplyDelete
  2. kasut pink: ngee... tu ar. wah, nikah u buat dress ek? confirm meletopp nih! hihihi. erm, i blom tempah lagi nikah. mayb jubah jer kowt since tunang aritu da kurung moden. hihihihi. jom pakai dress ramai2x!!

    ReplyDelete
  3. pakai lah dress time potong kek...kalau nak sewa dress cantik2, gi kedai cina.kat sana byk dress yang cantik2 n latest.kalau melayu punye butik part dress memang kureng sikit...

    ReplyDelete
  4. syima: me malas nak tukar2 baju. hahaha!!tu la, kedai melayu, gown die tak menarik perhatian la. xpe, dis one i g tempah. hihihi. can't wait!

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers