my Friends

click2 laaaa

Thursday, March 31, 2011

Suprise!

Sila abaikan background yg bselerak tu.ngeee
Lyena Vee tru Nokia5730

Wednesday, March 30, 2011

can i add on my wishlists? ngeee

assalam. rasanya title telah menjelaskan segalanya. i do have lots of hobbies. seriously, aku sangat suka benda-benda yang art nih. ntah nape, bila fokus kat benda2 art nih, aku jadi leka. walau tak cantik, tak kemas, tapi aku puas ati. ni salah satu bedna yang aku teringin sangat nak ade. damn cute worrr. tengokla pic bawah ni

haaaa..korang tau tak pe benda ni? ni la instant camera polaroid. super cute. pic yang dihasilkan old skool gtew. owh, bestnyer! tapi verangan jer la. mahal kowt cam ni. rm500! pastu film die tu pon tak murah jugak. nape la ko ni comel sangat cam?

damn! yg hello kitty ni laaaaagi comelllll ok, stop verangan. time to work. hehehehe

credit: pic

Jealous!

assalam..korang2, korang baca la ni. jealous giler bila LV baca. lucky her kan? me? erm.. no komen la. cakap lebih2, ada plak yang sentap kang. maka, harus dipendamkan sahaja la..

Iena 150

motip letak gambar smokey sebesar alam? hehe. bile sedih or stress, LV memang akan layan gambar2 smokey or video2 kucing kt youtube tu. antidot la kiranya. hihihi

Tuesday, March 29, 2011

Yippie!

Bsar cket dr saiz tapak tangan. Tak percaya LV bley gigih giler jahit tgn. Lalala..
Lyena Vee tru Nokia5730

wishlists!

assalam semua. tibe2 terpikir apa yang aku nak ade dalam kehidupan aku or umah baru aku..

1. microwave

2. peti ais (dah ade kot, kot la)

3. washing machine (pon dah ade rsnyer)

4. tv (aku punyer kecik, tp ok jer bg aku)

5.sewing machine ( portable jer. aku mula berminat sejak aku nak cuba DIY hantaran aku sendiri plus rasa nak pitam masuk kedai craft sebab banyak sengat benda menarik. kain felt pon emnarik kan? hmmmmm)

 

or macam ni..

6. blender

yang lain, ntahle. ni yang wajib jer kot. yang lain, add on la. al maklum, masuk umah kosong la katekan..

things in my mind tapi verangan jer kot. hahaha :

1. pre wedding photoshoot

2. kad design by aku

3. inai lukis2 di jari ku yang montok nih

4. honeymoon tempat best (maksudnyer bley g jln2, cuci mata, shopping! hahaha)

5. camera best yg function die mcm dslr. baru leh snap gmbr smokey lawa2

6. android’s phone. erk, xde bajet dooo. aku ni gaji ciput jer..

7. kete kompak swift. laaagi super berangan. hahaha!!!! dalam mimpi, dapat la kowt..

apa motip bg list2 nih sume? xde motip. sajer nak semakkan blog nih. nama pon blog aku kan, sukati aku la nak tulis apa. < sebenarnyer stress sebab preparation cam ci*** jer> thank god i do have parents yang memahami, yang tak tambahkan stress aku. love them sooooo much!!

Hm..

Ok,i know. It's time for LV to sleep. But i can't resist to show dis pic.even agak kecik,tapi consider jadik la kan? I jahit tangan tau! Gigih tak?
Lyena Vee tru Nokia5730

Monday, March 28, 2011

private entry kah?

assalam..konon nak buat private entry tapi malas. so, biarkan jer la sape makhluk asing ker, haiwana peliharaan ker kalau dorang pandai membaca, baca blog picisan ni. blog ni blog aku. tempat aku luahkan perasaan, tempat aku curahkan idea bodoh, tempat aku bercerita, tempat aku simpan kenangan. kalau datang sini, nak mengutuk aku, stop reading now. get out of my blog. sumpah! aku tengah panas. tengah sakit ati. tengah.. tak tau nak cakap ape. frust kowt. mulai skang, i’m done. i will only do what i need to do no need to nyibuk tepi kain orang. kain aku sendiri plak tak terjaga kang. apatah lagi aku tak suka uncertainty. kalau suka, cakap suka. kalau nak, cakap nak. if not, then say so. tak payah aku buang masa pergi discuss sana cni.that’s it la. bye! tido lagi bagus. maaf la kalau korang terpaksa baca entry bodoh ni sampai abes. ok, dah abes dah. p tido..

korangg..Ooo korang

assalam. asal-asalnya aku nak design kad tau. konon2 nak ekslusif la walau simple sebab design aku yang buat. dah lama dah nak buat, tapi lappy aku rosak plak. dekat sebulan jugak la baru dapat balik lappy aku tu. kat opis pulak, keje tungang langgang. maka, tak sempat la nak design pape.

pastu sampai satu tahap, aku rasa tak sempat nak design sendiri nih. maka aku pon batalkan niat aku tu. aku nak order yang ready made jer. senang, tak payah pikir panjang. tapi, rupa2nya aku silap. nak order yang ready made pon kene pikir panjang giler sampai tak jadi nak order.  hmm..

pastu skang aku tiba2 dapat idea nak buat camner design tu. aku dah lukis kat paint sebab aku x reti nak guna illustrator. jangan ingat semua student sc comp reti guna illsutrator tau! nak pakai adobe photoshop, pc kat opis ni takde install plak. lappy aku lagi la, suci murni kowt sebab baru pas format. dah lukis semua, nak tulis wording kat inlay tu. tiba2 terpikir.. what if design ni tak menjadi kenyataan? bukan in terms of bajet, tapi benda lain. mesti aku sakit hati kan? maka usaha aku terbantut sampai kat situ jer. camner nih? patut ker aku teruskan usaha buat design ni? atau pejam mata, g jer tempah kat kedai kad yang paling menawan kalbu? erm.. konpius aku jadi nyer. after all, kad jer pon kan. bak kata orang, akan dibuang dalam tong sampah jugak. hm…

kad kat ats ni simple plus muuurah giler. ambek yang ni jer la, tak payah nak pening kan kepala, kan?

yang kat atas ni pon macam berkenan dia ati. de gambar cincin walau bukan gambar cincin aku..ngehngehngeh

pic from Kanda Dinda

Sunday, March 27, 2011

HapPy!

Keep mengintai dis paper bag.mode: happy giler!
Lyena Vee tru Nokia5730

Saturday, March 26, 2011

ProMiSe!

I promise to be happy today.Yes,LV promise to somebody she should be happy today.I am happy till something came up which nearly caused me to become the baddest person in the whole world. Yes,i am frustrated..thank you again.. :"(
Lyena Vee tru Nokia5730

Bekpes!

Weekend's bekpes. LV love this! Ya,i know,bad habit kan. Hehe. Neway,yummy! :p
Lyena Vee tru Nokia5730

Friday, March 25, 2011

URGH!!

sepanjang minggu LV bersabar. Weekend adalah masa untuk berehat dan releasekan tension. And now, my weekend definitely ruined because of u. Thanks a lot! Like reallllyyyy a LOTT!! Oh ya,i am stress throughout dis month and the other month earlier and will be for the next 4years, i guess.. :'(
Lyena Vee tru Nokia5730

Thursday, March 24, 2011

missing this kiddo!

nothing much. just missing this sweet cute creature..  amaran<this entry is full of pic.sorry for slow loading>Iena 154   Iena 126 Iena 127 Iena 128    Iena 133    Iena 137     Iena 142  Iena 144  Iena 146 Iena 147 Iena 148   Iena 151  Iena 153

 

ada antara pic ni yang da jadi my profil pic kt fb. hihihi

Wednesday, March 23, 2011

wah!!!!gemukkknyer sayerrrrr

assalam semua.. kamu semua rakyat jelata, ada tak baca kosmo arini. i baca online jer. tapi, ada satu artikel yang menarik perhatian i.okeh, tipu. bukan satu, tapi dua artikel. hihihihi. 1st artikel is this..

source from here kosmo

korang baca la kat ctu. cube tengok gambar ni plak..

Iena 095

sila abaikan benda2 yang berselerak kat belakang tu yer. sama tak?? ni gambar masa die kecik. masa baru 5 bulan. skang da super debab da budak nih, macam dipam2. sama jer macam mummy die. hahaha!!

2nd artikel akan menyusul ya. stay tune!

Tuesday, March 22, 2011

Why??

Apa dah jadi? Nape kamu membisu? Merajuk kah?
Lyena Vee tru Nokia5730

Monday, March 21, 2011

Smokey dear!

To you, they are just pets, but to them, you are everything
Lyena Vee tru Nokia5730

Going back!

In train,going back.konpem bosan nih
Lyena Vee tru nokia5730

Sunday, March 20, 2011

Packing!!

Dis pic was on saturday morning when i busy packing my stuff to go back to my hometown.and this young fella pon nak ikut jugak.thus he get into my backpack,xnak kuar2 dah..funny...
Lyena Vee tru nokia5730

Saturday, March 19, 2011

Bekpes

Assalam..lapar gler.so,trus mam megi ayam.sedappp! Plus keropok ganu ni.hehe
Lyena Vee tru nokia5730

Friday, March 18, 2011

hehehehehe

assalam semua. tadi aku g jumpa tailor. tailor sama yang buat baju tunang aku. sebab aku sangat puas ati baju tunang aritu. kemas dan sedap pakai. nak sewa, aku kan gemuk. kang mst tak sedap pakai baju tu. maka aku pon nak buat la baju sendiri. design yang aku pilih tu memang gune banyak kain. apatah lagi dengan keadaan aku yang debab nih. macam tak sedar diri la plak. kan.. hikhikhik…. so, design camno yg aku pilih ek? aku tunjuk selectionnyer..

 

yang kat atas ni from zery zambri rasanyer..

haha!! dapat tak teka camner design baju nikah aku nanti? design tu ada dalam mag pengantin april.ngeeeee.. nak kene g cari kain dan anta. kene cepat, kalo tak nanti, tak sempat siap plak. tapi akak tailor tu xcakap banyak kain nak kene pakai ni kalau design ni. tanya he, he cakap ok jer. bila lagi nak merasa pakai baju chantek kan?? <padahal dalam ati nak sangat2>..di saat ni rasa laju jer duit melayang..aish!!

 

OMG!!Lawanyer!!

assalam semua. i feel i really have to share this sebab lawa sangattttt..tergoda sungguh. memang teringin giler la nak wat walaupon tak tau nak letak mana lagi..

lawa kannnnnn???  read this from blogger Lurve u. kalau nak tau lagi lanjut, lawat la blog nih ya. OMG!! OMG!!

image taken from Lurve U

Thursday, March 17, 2011

Merajuk!

Dis young boy merajuk ngan i sebab kene g vet td.haha!
Lyena Vee tru nokia5730

Apa Dah Jadi??

assalam semua. tengok la gambar ni. apa dah jadi nih?? nape counter blog nih jadi camnih plak? tadi gatal tangan tukar font blog nih, tak jangka plak akan efek pada counter nih. huhu. dahle blog picisan nih takde ramai visitor. sampai kaki hati ko counter.. huhhu

pscreen1

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers