my Friends

click2 laaaa

Tuesday, November 13, 2012

apa ada dalam diaper bag Hussein

Assalam semua,

dah lama terpikir nak buat entri beg diaper Hussein. ade a few bloggers yang dah buat kan? okeh, beg diaper Hussein skang pakai yang member hubby bagi sebab besar. leh sumbat everything. sebab selalunya i tak bawak dah handbag lain. so, meh kite intai apa ada dalam beg diaper Hussein nih


  1. diapers= selalu bawak max 6 keping. tengok bape lama la kat luar.tapi 2-3 keping memang wajib ada dalam beg nih. i top up kalo i agak2 nak keluar rumah lama sebab Hussein ni suke poo2 tercirit so memang selalu tukar diaper. after menyusu pon, memang selalu Hussein akan poo2
  2. nursing poncho= i sokong NIP! hehehe. senang weyh. tapi i akan cuba sedaya upaya cari tempat tersorok la. tapi kalo dah anak melalak2 nak susu, dah cranky2 takde maknanya ko nak p cari nursing room yang entah dimana tu kannnn. yg ni brand autumnz. tapi i rasa nak cari satu lagi sebab yang ni macam panas cket la. bila pakai, Hussein ingat i main cak2 dengan dia. huhuhuu
  3. baju bajan Hussein. ada 1 sweater jacket yang i rasa pakai kat cameron highland dulu ja. tempat lain, jangan harap sebab nanti Hussein akan komplen panas.1 romper, 1 tights, 1 set baju lengan pendek seluar panjang.
  4. toys=wajib jugak untuk leka kan dia dalam stroller. selalunya ada 2-3 la toys nih
  5. cream moogoo=penting untuk jaga kulit Hussein supaya tulus mulus. nampak macam nak dry ke, dah merah2 ke, cepat2 sapu cream sebab taknak melarat.i bawak ISB dengan MSM je.
  6. swaddle and napkin=swaddle tu kalo sejuk, buat selimut. memang ada satu dah dalam kete, kat carseat. yang ni, spare je. napkin kalo tibe2 Hussein termuntah, senang nak lap.
  7. mittens/booties/stokin and bip=kalo nak g mall siang2, Hussein selalu pakai romper je. so, kene pakai booties or stokin taknak kaki dia kesejukan. mittens tu, kalo tido dalam kete,sejuk sangat, baru i sarungkan. or time i taknak die garu2 telinga dia. bip plak sebab now, memang suke btol nak drooling sampai basah baju..

8. topi= memang selitkan je dalam beg sebab kadang2 i lupa nak bawak topinya. kalo keluar, time dukung, bukan dalam bangunan, memang bagi Hussein pakai topi..
9. hanky= senang nak lap2 muka Hussein
10. pacifier= memang tak elok guna paci ni tapi i dah terjebak.huhu.kadang2 nak tido, Hussein nak paci dia.so, i redha jer la...
11. alcohol swab= in case perlu. selalu guna untuk cuci pusat Hussein sebab pusat dia belum kering sepenuhnya.
12. minyak yu yee= sejak Hussein sah de eczema, i dah tak pakai lagi minyak2 sume nih. tapi i bawak je just in case perlu. kot2 Hussein kembung perut ke.
13. barang i =hahaha! kan i kate i tak bawak handbag. so, i selitkan jugak disposable breast pad and pantyliner :p
14. tissue= kite pon perlukan tisu kan? hihihihi
15. plastik= ni sebenarnyer plastik sampah. tapi i buat untuk simpan baju Hussein in case die poo2 ke. and untuk buang diaper Hussein
16. shower oil= sabun mandi Hussein. again, kot2 diperlukan

 17. buku hospital Hussein= memang always ada dalam beg. so, kalo perlukan, memang angkut diaper beg je terus suma ada. cuma insurance card dia je de kat i.
18. nailclipper= convenient untuk i potong kuku Hussein sebab nak potong kuku dia kena tunggu dia tido. if not, de yang terpotong isi..
19. eye drops and panadol= untuk mak bapaknyer kot2 perlukan sebab selalunyer ubat2 ni suma dalam handbag i. now dah tak bawak handbag kannnnn

20. diaper clutch= i memang guna ni untuk tukar diaper Hussein kalo keluar. memang besar ar nak sumbat dalam diaper bag, tapi i lebih selesa sebab kadang2 changing room tu cuma la simen keras. kesian Hussein kalo alasnyer kecik and nipis..

21. tiada dalam gambar-wet tissues=untuk cebuk poo2 Hussein :)

that's it. banyak kan barang Hussein. i memang suka angkut suma terus. senang, anytime pon boleh guna. tapi tu la, memang berat kot beg Hussein. macam bawak batu. hukhukhuk



4 comments:

  1. hehe.kemain byk brgnya....semua ni isi dlm beg yg cemana plak? *gaya kepoh, hahaahaha*

    ReplyDelete
  2. banyak ek brg dia... biasa i angkut jugak tp sume compact punya size.tp selalu tak pakai pun...

    ReplyDelete
  3. fiFI: berat? boleh tahan laaa.hahahaha
    vee: begnyer, dah update entry atas
    syima: kan??kalo tak hangkut, bila nak pakai nanti, mesti i yg ngamuk dulu sbb xde :p

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers