my Friends

click2 laaaa

Monday, November 12, 2012

checkup 5m0

Assalam mommies,

sabtu lepas, hussein pegi checkup 5months punya. yup, memang checkupnyer dah lewat sebulan. layan kan jer la...

as usual, keluar umah macam biasa. dalam pukul 1.30pm macam tu. sebab appointment pukul 2.30pm. tapiiiii, all the way to hospital sangkut dalam jem. takde benda sangat pon. rasanyer sebab hujan kot. so, sume orang bawak slow and extra cautios. agaknyer la. so, we end up sampai ka t hospital nak dekat pukul 3pm. masa tengah nak keluarkan stroller suma kat lobby hospital, ada myvi putih lalu sebelah pastu dia horn sape ntah. kuat kot!!! bodoh! nasib baik Hussein tak nangis sebab terkejut. i yang tua ni pon terkejut. dasar mentaliti low class. nak je pegi ketuk cermin dia tanya apa masalah. geram sungguh! nasib baik la i dah lambat time tu. so, bawak Hussein masuk sementara hubby p cari parking.

mula2, monyok je.bosan kot

sampai dalam klinik, tengok ada 1 family je. tu pon dah sudah. i terus tanya kat kaunter, doc dah sampai ke? nurse kate ade, arini orang tak ramai. so, i sengih je la. alhamdulillah. terus kene panggil masuk. then, doc check heartbeat ok ke tak, tengok suhu suma. pastu timbang. 6.6kg. alhamdulillah.. i dah risau naik 100g je sebab Hussein dok aktif melompat skang ni. kot2 la berat kurang naik macam yang lepas kan.. then ready for jab. Hep B jab. i main2 dengan Hussein so die tak perasan la kene cucuk. lepas doc cabut needle, baru die perasan. nangis la cket, ekkk. pastu dah lupa. hehehe. paling cket nanges la setakat lima kali jumpa doc nih. i'm proud of u Hussein! :) pastu i cakap kat doc pasal pusat Hussein yang belom kering sepenuhnya and macam merah2. doc tengok, die kate dah kene infection nih. so, die bagi fucidin. i tanya, cream ni de steroid. doc kate takde, antibiotik je. then, bayar kat kaunter and tunggu hubby. p changing room sebab Hussein dah poo2. hehehe. balik dari hospital, lepak umah Siti dia sampai malam :)

pastu kene agah2, terus sengih2! hehehe

No comments:

Post a Comment

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers