my Friends

click2 laaaa

Thursday, November 8, 2012

training Hussein tido dalam crib malam kedua

Assalam mommies,

sungguh ting tong arini. semalam berperang dengan Hussein lagi..

die tido kul 10pm, kul 10.30pm, die tersedar dan perasan die dalam crib, terus melalak. aduhhhhh. dan berlarutan sampai ke 4am. memang melalak je. tapi, stop2 ar. air mata pon berjurai la cket. nangis jap, berenti tarik napas tengok mak dia datang ke tak.then, nangis lagi. memang i tahankan je ati. rasa nak je amek dukung, tido sebelah i. tapiii, sampai bila plak kan. kang sampai besar nak tido sekatil.tak ke haru tu?

tengah malam, selepas penat melalak, ditepuk2 baru tertidur. tapi, ni baru halfway. pastu Hussein sambung lagi bunyi radio die
siap belajar cabut2 stokin lagi masa tengah nanges2 tu. hai la anak..tengok la sendiri. ni after 10-20min nanges. sambail nanges, sempat lagi main sembur2 air liur. huhuhuhu


sebelum ni, elok je Hussein tido dalam crib sorang2. bila tersedar pon, main2 sendiri, then tido balik. dah besar ni, dah pandai nak ngade2. kul 2am, die sedar i bagi minum susu. then i letak dalam crib je, automatik start radio sound dia tuh. pastu i bagi die meniarap dalam crib. die pandang keliling crib. 2-3min pastu i ngiringkan balik, then tepuk2 bagi tido. tido tau, tapi kejap je. dalam kul3am++ bangun lagi. nangis2 tapi dah kurang dari sebelumnya. dah penat agaknye. pastu die main2 mainan dia i tengok2 dah tertidur. pagi ni, kul 6am++, i bagi susu, die tersedar. bengkak matanya tau. tu la, nangis banyak sangat kan.. hopefully malam ni, dah ok la. nangis cket2 je. hopefully..

pantang nampak camera

terkejut sebab flash! hahaha

jangan nak lebih2 ye Hussein, nanti mak sedia rotan panjang kang

muka ceria pagi ni even tak cukup tido. tengok bahagian mata, lebam cket akibat tak cukup tido...


6 comments:

  1. ala cian husin..tp coel jer nangis..betul,kena praktis..akak ipar yana sampai skrg susah giler nak asingkan tido anak2 dia..mengakui kesilapan dia tak latih dr awal,dia suh yana beli crib..xbeli2 lagi ni..ehehe..

    mmg memula nangis..nt da lama2 tgok kita tak layan dia buat xtau..dia xnangis da..ni dr ape yg yana baca..=)

    ReplyDelete
  2. yana: tu la, kesian sangat tapi keraskan ati je nih. crib tu memang dah beli awal2 lagi, cuma jarang ade kat umah, so jarang pakai. tu yang Hussein pon pandai je nak ngade tu..i baca pon camtu,tapi kene bertahan dan bertahan sementara die bukak 'radio' tu.huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. hehehe..comel ja u panggil bukak "radio" tu..hehe..setakat ni Alya ok plak tido lam crib tu..takut gak dia tak nak..

    ReplyDelete
  4. Start brp bln nk ajar ank tdo asing ye?sian ensem boy ni mata bengkak..

    ReplyDelete
  5. lain pulak dah muka si baby hussein ni. huhuhuhu. mikha tak training lagi tido asing still berkepit tido ngan mama. baba jer kena asing turun takhta tido bawah atas toto!

    ReplyDelete
  6. cheyan: before ni, nak je. tetiba nak masuk 6mo ni die refused. dah syiokk kene kepit ngan i kot.ngeeee

    fifi tiez: erm, tak sure plak. rasanye 3mo ok kot. sebab lagi lambat ajar, lagi kuat anak tu melawan. sebab dah terbiasa kan..

    mommy_cha:muahahaha! expression dia memang lain2. but now, memang muka dia dahla,takde dah iras2 muka orang len. if not, jap nampak cam muka hubby, jap nampak cam muka adik i. ngeeee. kalo kat umah MIL, memang abahnyer turun takhta! :p

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers