my Friends

click2 laaaa

Friday, December 23, 2011

Minuman berais for preggers? Yummy!!

Assalam semua!

Siang tadi vee baru beli mag pa&ma,keluaran januari 2012. Sangat jatuh ati dengam gambar cover die.comel gler!!! Tak caye? Cuba tengok neyh..



Ok,im sucks at taking pic skang. Tapi gambar baby tu tido,tersangatla comel! Macam masa smokey n shirou tido.eh..eh..motip nak compare kan baby ngan cats? Hehe. Pastu vee ada terbaca yang ini jugak..



Kalo ikut jawapan pakar dalam mag ni,die kate no harm for mom to be and the baby kalo suka minum ais. In fact,itu bley jadi penyebab berat tak naik banyak. Sebab,bila minum air sejuk,badan kita akan jadi sejuk. Maka lebih kalori diperlukan untuk kembalikan suhu badan ke suhu normal. I memang suka gila minum air sejuk. Kalo tak sejuk,memang susah nak telan. So,pasni tak yah risau la dah kan? Bukan apa,bila orang2 tua tengok i minum air sejuk or berais,mesti dorang marah. Tak elok,katanya. Pastu takut baby besar. Hm..

posted from Bloggeroid

6 comments:

  1. hai vee.. just myself a copy too!!
    came across that particular article.. mmg masa pregnant dulu suka minum ais.. sampai office dalam pukul 9 pun, cari air sejuk kt pantry dulu.. tp pasal minum ais x gemoks.. i'm not sure, cz i gain 20kg++ ngeeee

    ReplyDelete
  2. Yeyyyy lps ni bole minum ais tanpa rasa bersalah haha.i rs bole mnum tp jgn sll.hehe. Smlm dh pegang dan belek2.tp xbeli lggggg. Haha topik this month mcm byk yg best.shud get a copy la hehe

    ReplyDelete
  3. tu la bila minum ais rasa taku2 plk sbb ada org kata baby boleh besar.tp still nk minum gak.ice cream pon balun.huhu. x tahan la.bila baca entry ni baru tau..yeayy..bleh teruskan minum air seju.:p

    ReplyDelete
  4. thezaila: best kan? memang sangat tertarik ngan cover pic dia. hehe. me, ari2 minum air sejuk. stakat ni, my weight memang tak naik banyak.hehe

    aty_fared: comel sangat kan? suka!!

    lisa: yeay! btol2x. i slalu kene tegur ngan makcik2 here sebab asyik minum ais je. p bli cepat mag neyh! hehe

    reyna: at first, me rasa takut jugak. tapi bila tanya MIL, she said ok jer. so, i pon telan jer la. hikhikhik

    ReplyDelete
  5. dah ujung2 pregnancy dl mmg giler ais..lgla plak badan panas..dok dlm opis org komen sejuk..kita plak panas, siap nk air ais lg

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers