my Friends

click2 laaaa

Monday, December 19, 2011

Week 20

Assalam semua!
 
Dah 20 minggu dah baby ada dalam my tummy. ni adalah hasil scan masa checkup jumaat minggu lepas.

mula2, sampai, nurse suh timbang. time nih dah cuak dahni. ye la, i rasa lately asyik lapar jer kan. rasa macam makan banyak gila. suma benda i ngapp. pas timbang, tersenyum dengan lebarnya! hahaha!! Alhamdulilah.. berat last checkup, 63.4kg. checkup yang ini berat i adalah 65.1kg. fuhh! lega gila. ye la, dok risau berat naik banyak, nanti kena minum air gula. dahla air gula tak sedap kan? kan? orang kata tak sedap. i tak tau, i belom rasa. tapi, memang takmo rasa. hehe

Keseluruhannya, Alhamdulillah. baby membesar ikut progress. tapi, babay sangat la malu nak bagitau gender die. asyik sembunyi2 ja. hehe. takpa baby, mami ok ja. asalkan baby sihat. i ask doc pasal neurogain PB tu. he said, tu cuma extra vitamin ja. consume takpa, tak consume pon takpa. sebab untuk gantikan susu, pil calcium tu dah cukup dah. lega rasa.. tapi, i dah beli. i makan ja la untuk bulan nih. bulan depan, tak yah beli lagi. hehe.  pastu i tanya pasal kelas antenatal. my doc said, elok g masa 8 bulan. g awal2, nanti i lupa apa yang dorang ajar. die kate, nanti die mintak his nurse find out kan pasal class antenatal kat pantai since insyaAllah akan bersalin di sana nanti. tapi pantai ni yang lecehnya,  die ada 5 session berlainan ari. maksudnya class dia tu sepanjang bulan. every session pasal different topic. i prefer antenatal yang buat class 1 ari lumsum trus. senang nak pergi. takpe, bila dah 7 bulan ++ kang, baru i pikir nak g class kat mana. hehe


motip, letak gambar smokey? ni gambar semalam. smokey takleh berenggang ngan i semalam. yer la, i baru balik kan. sebab weekend jer, i tinggalkan dorang ngan jiran. so, dorang rasa kurang kasih sayang la kot. smokey tengah get ready nak cuci bulu dia masa ni.

dak shirou ni pon sama. tido celah ketiak i tau. tapi untuk semalam jer la. bilik i pakai kipas ja. kejap jer tido ngan i, pastu turun tido bawah. panas la tu. hikhikhik Big Grin

p/s: i dah bli lotion untuk strecthmark lagi. kali ni yang ada gambar ibu mengandung macam yang neyna cakap. thanks neyna! hehe

6 comments:

  1. x sabar kn nk taw gender bb..dh wat usg tpi xnmpk lgi..btw next month i kena wat sugar test!..hoho

    ReplyDelete
  2. emah: aah, tu la. x sabar sungguh! tapi baby i ni malu2 plak, namo tunjuk. hehe. kene sugar test? huhuhu. nape? berat u naik mendadak ker?

    ReplyDelete
  3. saye pon ngah carik pasal artenantal kelas tu gak..ha'ah..nak carik kelas yang hanye satu hari..susah nak gi tiap2 minggu...:)

    ReplyDelete
  4. aty: ada terbaca kat blog before nih, die g kt pcmc. yg tu 1 ari class dia. tapi tak ingat plak blog sapa..

    ReplyDelete
  5. hihi..air gula mmg sgt x sedap..sy dh 3 kali minum..klu vee x nk rs, kena jg berat badan, jgn bg naik mendadak ye..=)

    ReplyDelete
  6. fiezalisa: thanks dear! tu la, tengah menjaga pemakanan jugak neyh. tapi i suka giler makan ice cream, minum soya kotak tuu. kan banyak gula suma tu kan. tu yg risau cket. hehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers