my Friends

click2 laaaa

Thursday, December 15, 2011

pilih yang mana?

asalam semua!

semalam i gigih cari nursery n pasal tilam kekabu. yang tilam kekabu tu, i put on hold dulu sampai end of this month sebab nak tau gender baby dulu. and i rasa nak p cari kain sendiri anta kat tailor. hehe. bab nursery plak, tak berjumpa lagi yang dekat ngan opis and reliable. kalo sapa2 ada suggestion pasal nursery berdekatan upm serdang yang ok, silalah beri perkhabaran kat i ek.

 

then, arini i gedik2 dok search pasal carseat. em, i suka carseat yang color merah itam. nampak cantik and maskulin cket. tapi jangan ingat i dah tinggalkan pink tuuuu. pink still my fave color tau. cuma untuk carseat, i suka merah itam. pastu i nak yang boleh pakai dari newborn sampai umur 4 tahun. lagi, boleh recline to 4 positions at least. so that more comfy for my baby nak baring etc ecpecially when travelling for long distance. ok, antara yang i berkenan adalah:

Ferrari Cosmo Convertible Car Seat

mengikut yang i survey kat tenet skang, normal price die adalah RM899. Tapi skang tengah offer, jadik RM699.

 

Halfor Lucida Convertible Car Seat

yang ni plak, normal price dia RM759. Skang tengah offer, tinggal RM499.

 

Maxi-Cosi Opal Convertible Car Seat

normal price : RM1699. Offer price: RM1299

suma ni i tengok online jer. blom p tengok live lagi. erm, muat ke carseat neyh dalam kete i ek? kete i comel jer..risau tak muat plak..ermmm

2 comments:

  1. i pon suka kaler merah!

    tp i dh plan utk beli car seat yg compatible dgn stroller...means car seat tu blh dijadikan stroller in da same time...hehe

    maxi cosi compatible dgn quinny zapp...

    sweet cherry car seat scr7 compatible dgn scr6...

    so i plan nk beli antara maxi cosi or scr je la kot...hehe

    ReplyDelete
  2. nana: menarik jugak idea tuh! eh, kalo die compatible, maksudnyer biler nak pakai stroller, kene bukak letak kat stroller ke? then bile dah abes guna letak balik dalam kete? sowie, i nih senang konpius cket. hehehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers