my Friends

click2 laaaa

Saturday, December 31, 2011

Exchange Link

Assalam!
Vee tengah nak update list blog kat sebelah. dah cacamarba jadinya kan? tapi amek amsa cket la since buat time opis hour ni kan. hikhikhik. sapa2 yang nak tukar link sila la letak komen beserta link skali ek. nyatakan jugak anda m2b or b2b or just nak tambah kawan. hehehe. tenkiu! Big Grin

Thursday, December 29, 2011

Wednesday, December 28, 2011

shopping tv!!!!

assalam semua! maaf menyepikan diri. alkisahnya, plan last week, nak pindah rumah.tapi, tetiba tukar plan sebab rumah takde letrik! huhuhuhu. so, dah g setelkan dengan tnb. harap2 weekend ni ado la letrik nyer ha..
jumaat lepas, after tukar plan tak jadi nak pindah rumah, kitoarng g makan kat sunway piramyd.

before nak masuk parking tu, nampak ade banyak banner cakap ada exposale courts. i yang asal-asalnya nak p shopping kat jj, trus la cancel plan lagik. pas makan, berdesup ke exposale tu. tengok2 barang. masa tu, bahagian furniture, tak abes setup lagi. so, jalan2 kat bahagian eletrik. tengok2 tv. tapi ada fridge and washing machine jugak. and memang banyak free gift yang ditawarkan. since washing machine dah ade, so, kitorang takde la tengok2 kat part tu. dah belek punya belek, terbekenan dengan yang sony punya :p awal2 nak cari yang 40inch ja since rumah kitorang pon tak besar sangat. tapi bila tiba kat sana, rasa macam 40 inch tu kecik plak. ya, i know. dah rambang mata kan? hikhikhik

last2, kitorang decide amek smart tv sony 46inch. dapat free gift blu ray dvd player n wifi usb. siap die bagi lucky draw lagi. hubby cabut, dapat bola adidas. i cabut, dapat hdmi cable. from sony jugak. hehe. pricewise, i think sangat ok la. so, kitorang dah ade tv! yeay!! tapi, letrik plak xde. sob..sob..sob..

p/s: harap2 weekend dapat masuk rumah. aminnnnnnn. eh, tau tak kat mana nak beli perabot kat puchong? i mean, yang service die ok la. yang boleh delivery same day ker.. and tak mahal sangat.hehe

Friday, December 23, 2011

Minuman berais for preggers? Yummy!!

Assalam semua!

Siang tadi vee baru beli mag pa&ma,keluaran januari 2012. Sangat jatuh ati dengam gambar cover die.comel gler!!! Tak caye? Cuba tengok neyh..



Ok,im sucks at taking pic skang. Tapi gambar baby tu tido,tersangatla comel! Macam masa smokey n shirou tido.eh..eh..motip nak compare kan baby ngan cats? Hehe. Pastu vee ada terbaca yang ini jugak..



Kalo ikut jawapan pakar dalam mag ni,die kate no harm for mom to be and the baby kalo suka minum ais. In fact,itu bley jadi penyebab berat tak naik banyak. Sebab,bila minum air sejuk,badan kita akan jadi sejuk. Maka lebih kalori diperlukan untuk kembalikan suhu badan ke suhu normal. I memang suka gila minum air sejuk. Kalo tak sejuk,memang susah nak telan. So,pasni tak yah risau la dah kan? Bukan apa,bila orang2 tua tengok i minum air sejuk or berais,mesti dorang marah. Tak elok,katanya. Pastu takut baby besar. Hm..

posted from Bloggeroid

Thursday, December 22, 2011

Miracle

Assalam semua!

Miracle does happen! Hehe. Nak tau ape dia? Benda ni la..



Tetiba je berbunyi.padahal before ni,rosak. Orang kat bengkel la cakap rosak. Tup2 masa my opismate bukak,berfungsi rupanya.hebat! Magic touch btol kawan i tu kan.hehe

posted from Bloggeroid

Monday, December 19, 2011

Week 20

Assalam semua!
 
Dah 20 minggu dah baby ada dalam my tummy. ni adalah hasil scan masa checkup jumaat minggu lepas.

mula2, sampai, nurse suh timbang. time nih dah cuak dahni. ye la, i rasa lately asyik lapar jer kan. rasa macam makan banyak gila. suma benda i ngapp. pas timbang, tersenyum dengan lebarnya! hahaha!! Alhamdulilah.. berat last checkup, 63.4kg. checkup yang ini berat i adalah 65.1kg. fuhh! lega gila. ye la, dok risau berat naik banyak, nanti kena minum air gula. dahla air gula tak sedap kan? kan? orang kata tak sedap. i tak tau, i belom rasa. tapi, memang takmo rasa. hehe

Keseluruhannya, Alhamdulillah. baby membesar ikut progress. tapi, babay sangat la malu nak bagitau gender die. asyik sembunyi2 ja. hehe. takpa baby, mami ok ja. asalkan baby sihat. i ask doc pasal neurogain PB tu. he said, tu cuma extra vitamin ja. consume takpa, tak consume pon takpa. sebab untuk gantikan susu, pil calcium tu dah cukup dah. lega rasa.. tapi, i dah beli. i makan ja la untuk bulan nih. bulan depan, tak yah beli lagi. hehe.  pastu i tanya pasal kelas antenatal. my doc said, elok g masa 8 bulan. g awal2, nanti i lupa apa yang dorang ajar. die kate, nanti die mintak his nurse find out kan pasal class antenatal kat pantai since insyaAllah akan bersalin di sana nanti. tapi pantai ni yang lecehnya,  die ada 5 session berlainan ari. maksudnya class dia tu sepanjang bulan. every session pasal different topic. i prefer antenatal yang buat class 1 ari lumsum trus. senang nak pergi. takpe, bila dah 7 bulan ++ kang, baru i pikir nak g class kat mana. hehe


motip, letak gambar smokey? ni gambar semalam. smokey takleh berenggang ngan i semalam. yer la, i baru balik kan. sebab weekend jer, i tinggalkan dorang ngan jiran. so, dorang rasa kurang kasih sayang la kot. smokey tengah get ready nak cuci bulu dia masa ni.

dak shirou ni pon sama. tido celah ketiak i tau. tapi untuk semalam jer la. bilik i pakai kipas ja. kejap jer tido ngan i, pastu turun tido bawah. panas la tu. hikhikhik Big Grin

p/s: i dah bli lotion untuk strecthmark lagi. kali ni yang ada gambar ibu mengandung macam yang neyna cakap. thanks neyna! hehe

Thursday, December 15, 2011

pilih yang mana?

asalam semua!

semalam i gigih cari nursery n pasal tilam kekabu. yang tilam kekabu tu, i put on hold dulu sampai end of this month sebab nak tau gender baby dulu. and i rasa nak p cari kain sendiri anta kat tailor. hehe. bab nursery plak, tak berjumpa lagi yang dekat ngan opis and reliable. kalo sapa2 ada suggestion pasal nursery berdekatan upm serdang yang ok, silalah beri perkhabaran kat i ek.

 

then, arini i gedik2 dok search pasal carseat. em, i suka carseat yang color merah itam. nampak cantik and maskulin cket. tapi jangan ingat i dah tinggalkan pink tuuuu. pink still my fave color tau. cuma untuk carseat, i suka merah itam. pastu i nak yang boleh pakai dari newborn sampai umur 4 tahun. lagi, boleh recline to 4 positions at least. so that more comfy for my baby nak baring etc ecpecially when travelling for long distance. ok, antara yang i berkenan adalah:

Ferrari Cosmo Convertible Car Seat

mengikut yang i survey kat tenet skang, normal price die adalah RM899. Tapi skang tengah offer, jadik RM699.

 

Halfor Lucida Convertible Car Seat

yang ni plak, normal price dia RM759. Skang tengah offer, tinggal RM499.

 

Maxi-Cosi Opal Convertible Car Seat

normal price : RM1699. Offer price: RM1299

suma ni i tengok online jer. blom p tengok live lagi. erm, muat ke carseat neyh dalam kete i ek? kete i comel jer..risau tak muat plak..ermmm

Wednesday, December 14, 2011

Mana nak cari tilam kekabu?

Assalam..

Tengah survey2 kat tenet nak beli tilam kekabu untuk baby. De jumpa few blogshop,tapi tak sure mana yang elok. Plus tak banyak review kat blog lain. Ke i yang tak jumpa? Hm...

Mode adalah cuak sebab arini dah cukup 5bulan tapi preparation barang baby tak gerak2 pon. Huhuhu..dah halfway dah perjalanan i as perempuan ngandung rupanya...alhamdulillah..

posted from Bloggeroid

Tuesday, December 13, 2011

next checkup

Assalam semua

me slalu lupa nak check bile next checkup. nasib baek tadi tergerak ati nak check kad klinik. next checkup i adalah pada JUMAAT nih!! owh, tetiba i cuak.. sebab i rasa lately i makan banyak. tambah2 masa balik penang aritu, berselera sungguh! matila kalo berat naik lebih dari 3kilos. i taknak minum air gula..huhuhuhu. baca kat blog2 mommy to be, dorang cakap air gula tu tak sedap! huhuhu. eh jap, klinik swasta pon kene minum air gula jugak ker? hm..

semalam perut rasa sangat tak best. berangin semacam jer. terpaksa mintak minyak panas dari member. tapi minyak tu tak panas sangat la. kira light2 jer la. pas sapu2 tu terus tertidur. rasanya mesti sebab makan sambal petai banyak sangat. tambah plak dengan durian kan. memang heaven la balik rumah. kalo dok lama2 kat umah, mesti demok balik. hahaha!!!! ni kat opis dah rasa mata mengecil. tak cukup rest la. rasa nak cuti lagi jer. tapi takut bazir cuti plak..

sangat2 berterima kasih kat my parents sebab sanggup melayan kerenah anak dorang nih. nasib baek i tak balik slalu kan.hehe

p/s: harap dapat pindah rumah sendiri as soon as possible. kunci dah dapat tapi kitorang plak takde masa nak mengemas suma..

Thursday, December 8, 2011

Checklist baby

Assalam semua!
dah lama nak buat list barang baby nih. asyik tertunda and malas jer. hehe. okeh, list ni i edit form list permata hati and i letak sbijik2 yg littlewhizz punya. penyakit ‘m’ nak merge kan dua2 sebab i rasa list littlewhizz tu berguna jugak. hehe. inilah list i. tapi tak semua i nak beli before deliver. ada yang akan i bli after deliver. hehe

Checklist baby (edited from permata hati)

Checklist baby 2nd (from littlewhizz)

Kasut??

Assalam! Nak tunjuk ni jer..



Sebijik sama dengan kasut reception i sebelah hubby.

P/s: i tak minat pon artis ni,nak tunjuk kasut tu ja.hihi

posted from Bloggeroid

Wednesday, December 7, 2011

Stretch mark?

Assalam..

Went out for shopping. Xde cari pape sangat pon,cuma beli cream ni ja..



Why? Sebab dah mula nampak strecth mark! Huhuhu.bli kat watson.rm19.90 kalo tak silap.

Pastu beli jugak yang ini..



Sebab dok baca2 kat tenet,orang kata supplement ni bagus.nak try la jugak since i tak minum susu.pil calsium yang i consume,takde DHA rasanya. Next checkup,will consult doc,ok ke tak supplement ni. Beli kat watson jugak,rm51. Tahan untuk sebulan sebab ada 30biji ja.

Sempat menyinggah kat kedai v mum tadi.ok,baju die sume tak lawa. Tak kena dengan selera i,plus mahal weyh! Pastu ingat nak beli seluar. Tapi tak cantik design die..baik i beli kat miki maternity tu,padini punya.design lagi lawa,harga plak sama ja..comfort pon comfort sebab dah beli jeans sehelai.tu jer la jeans yang boleh pakai.yang len suma sangkut perut.hehe

Ok,nak sambung tengok garfield kt tv2! Cutenya!!

posted from Bloggeroid

Monday, December 5, 2011

gambaq baru?

assalam semua

sekarang banyak masa lapang. banyak masa nak godek blog. bosan juga rupanya bila takdak benda nak buat. or memang ada benda nak buat, tapi malas tahap dewa. hehehe.

dah tukar header. amek gambar dari album salah seorang OP yang dorang letak kat fb. Mohd Munzir nama dia. munzir ni assist ja. main OP i dah letak kat wedding review before nih. sebabnya? sebab suka sangat gambar ni. tak taula kenapa. cantik tak header baru i? any komen untuk memperbaiki blog nih? kot2 la nampak serabut ka..

Sunday, December 4, 2011

Simptom

Assalam semua..second trimester ni vee banyak ada simptom2 ni..

->pelupa.kadang tu vee dah halfway nak buat something,bley plak lupa. Macam tadi,dah nak tutup tingkap,tarik langsir dulu. Pas tarik langsir,bley plak lupa nak tutup tingkap..

->sakit kepala.memang selalu sangat sakitnya. Tak tau la sebab power spek rendah atau memang sebab pregnant

->asyik nak terkencing.kalo minum air je,mesti nak p toilet.malam before tido,memang vee elakkan la minum air sebab malas nak bangun p toilet.tapi bila kurang minum air,sembelit plak..

->sensitip.cepat je rasa nak nangis.tambah2 bila teringat ma abah kat penang. Memang dah slalu smokey&shirou tengok mami dia nangis

->suka teh o.before pregnant,memang tak suka pon teh o. Tapi skang ni,memang asek rasa nak minum teh o ja. Tapi kalo minum lebih dari 1 cawan sehari,mula la nak migrain..

Friday, December 2, 2011

Breaking dawn

Assalam..

Ini cerita minggu lepas.jumaat lepas sebenarnya. Lepas checkup,husband bawak p tengok citer breaking dawn. Yup! I memang folo citer tu dari awal.hihi





Suprise cket sebab rupenyer amek seat best. Trus order makan skali sebab blom dinner. Tapi food die tak sedap sangat pon. Biase2 je. And servis die pon kureng cket. Oh ya,bantal n blanket kne sewa,rm5. Kalo gsc,dah memang ade,takyah sewa2 pon. But i'm happy la.sebab dapat tengok movie tanpa sakit pinggang.hehe

Pe yang menarik pasal breaking dawn ni? Em,kalo memang fan,mesti kene tengok. Cuma banyak scene kene cut la and ending tetiba je. Kate pon part 1 kan.huhu. tapi wedding dress and wedding shoes bella saaaaaangattttt cantik! Jeles giler! Simple tapi menggoda! Owh,sampai skang terbayang lagi wedding dress die..

Nampak macam jacob dah kecik cket banding dulu.si edward plak macam berisi cket. Ke mata i je yang nampak camtu?

posted from Bloggeroid

Thursday, December 1, 2011

Movement?

Did i just rasa my baby move??? Wow! Hehe. Sambung tengok pasta balik.ngeee

posted from Bloggeroid

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers