my Friends

click2 laaaa

Monday, July 9, 2012

Best diaper ever??

Assalam semua,

Arini nak wat survey. Diaper pe yang kebanyakan orang pakai? I tengah testing2 lagi ni diaper pe yang sesuai untuk hussein.

Masa baru lahir,hussein pakai petpet. Even kat spital pon pakai diaper ni. Its good sebab kat depan tu,bahagian atas ada lekuk,jadi tak tutup pusat.ye la,budak kecik time tu,tali pusat belum luruh lagi. Tapi masalah cket ngan petpet ni,bila masuk minggu ketiga rasanya, bila malam je,bocor. Sebab hussein jenis kencing banyak. I tukar diaper dia setiap kali dia poo poo or 3jam sekali.

Then,tukar tu mamy poko dry. Bukan saje2 nak beli brand mahal,mamy poko ni dah beli time preggy lg. Beli kat expo motherhood kalo tak silap,tapi 2 bags je,newborn.mamy poko,dia lebar so nb pon macam besar cket. Bagus,tak bocor cuma kalo poo2 macam bersepah cket dalam diaper tu tapi still tak bocor.

Since mamy poko mahal,try huggies plak.yang kaler ijau tu tapi small size. Sebab nb dah macam ketat for him.yang ni punya la


Best! I paling suka yang ni sebab dia lembut.whole thing soft. And tak bocor even kalo terlmbt tukar diaper.even mamy poko pon,cover depan dia tu keras dari huggies. Cuma huggies tak lebar gila macam mp tapi for me the size just nice la. Tak lebar sangat,tak kecik sangat. Tapi ni pon lebih kurg je price dia,murh cket je tak banyak beza. So, ber eksperiment lagi. Huggies dah abes, suh hubby beli yang ini plak..


Murahhh! Bila kira,sekeping dalam 30sen++ je. Tak sampai 40sen ponnn. Now dah pakai for few days. Ok la,tak pernah bocor lagi even poo2 banyak. Cuma panjang dari depan ke belakang tu pendek cket dari huggies. I prefer yg panjang so that poo2 tak terkeluar from diaper n for baby plak kena lebihkan sebelah depan sebab dia kencing akan basah depan dulu. But untuk pakai kat umah,best ever la setakat ni sebab price dia. Untuk jalan2, im not sure how reliable this diaper is. Ala,hussein pon tak pernah pergi mana2 lagi selain hospital. At the same time jugak ada beli yang ini,nak cuba after whoopie abes. Whoopie ni mcm mami poko la soft dia..


Sebab kat giant tengah offer.hehe. bukan taknak pakai cloth diaper aka cd. I x sure i cukup rajin tak nak cuci cd tu. Kang tak pasal2 hussein naik ruam plak. Lainla kalo de helper kan. So,pakai je la disposable nih. Stakat ni,even dok tukar2 brand,hussein tak pernah kena ruam lagi. Takmo la bagi kene,kesian dia nanti. So, apa yang korang bagi baby korang pakai ek?
posted from Bloggeroid

9 comments:

  1. ai pakai pet pet sebelum ni..ok gak..then tuker hey baby..tapi tak sesuai..gigih abeskan sebab dah beli banyak..now ngah try drypers..so far ok..n puas hati..mamy poko pon pakai memang terbaik..tp mahal sangat ar..huhu

    ReplyDelete
  2. time newborn gune drypers..pastu ade skali beli mamy poko sbb time 2 g kdi dekat ajek.. yg tggl jenama 2.. so beli jugak la... smpi skrg msih ade.. sbb dhia pki longgar.. pastu lebar benor tuk dhia.. skrg pki pet2 aje.. esok2 xtau lg nk tke ape pulak.. :)

    ReplyDelete
  3. hye...
    hari tu terpiki nak beli pet pet..nak experiment kat baby nanti, tapi baru je ckp nak beli, my nephew yg 3thn tu cakap jgn beli petpet sebab bocor...he know lah kan sbb dia yg pakai...hehehehe...so banned petpet..

    rasa nak try huggies la.whoopee tu dah beli masa expo..

    btw, thanks sb buat review pasal pampers

    ReplyDelete
  4. Sama macam I, still buat experiment. Masa baru lahir kat hospital they all supply huggies yg ijau tu..I suke huggies tu sebab cutting dia ngam2 ja ngn Alya, then abis tu I pakai MP sb beli masa preggy..2 2 tu ok..MP mmg cutting besar tp tak bocor..

    Then tukar pakai drypers..drypers pun ok jugak..agak tebal sikit so tahan lama..setakat ni tukar2 pampers, alya ok lg..belum beruam..so selalunya ayah dia main beli ja apa yg ada kt kedai time tu..heehehe...

    ReplyDelete
  5. i pun berexperiment...hajat ht nk gune y murah je kt umah,then i try 1 brand ni,habis naik ruam kt bby.then i pakai pet pet,alhamdulilah ok..mybe wil try whoopie plak pasni.

    ReplyDelete
  6. i tak suka drypers sbb bila farish pakai je selalu bocor...pulak tu pelekat dia x best...hehe

    so far my baby sgt2 ok dgn petpet, huggies & mamy poko

    ReplyDelete
  7. vote for huggies...pakaikn utk aydan sice saiz newborn to s...ada dpt hadiah drypers utk size S, tp mcm nana ckp pelekat x best...

    p/s:maintain pkai huggies sbb so far aydan ok,then mls nk experience brand lain...hhehehe nk bercd belum kuat lg sbb nk exclusive bf...hehehe

    ReplyDelete
  8. aku lak masa newborn pakai mamy poko....cabut je tali pusat, terus guna drypers.....tiga2 anak pakai drypers....kalau sale aje drypers ni, aku terus wat stock kat umah hehehehehhehehe

    ReplyDelete
  9. aty_fared: hey baby, bape harga dia? tu ar, mp mahal sgt la.huhuhu

    cikpingu:mp memang cutting dia besar kan? lebar btol.pet2 cute, tp tu la hussein pakai bocor plak..

    syima: hehehe. gud info for everyone kan? stakat ni hussein pakai whoopi, ok lagi.xde ruam and jarang bocor la

    cheyan: hahaha!! so, dah abes experiment blom skang ni? tu la, i pon sbb tengah experiment, beli mana yang sale :p

    lara is Veelara: brand ape u? kean amek tau nih takut terbeli. hehe

    nana: me love huggies sooo much! tp price dia pon bley thn gak woo..

    ainnazari: ala, drypers tak best ek? i ada 1 pek blom bukak nih. huhuhu.pasrah jer la. tu la, tak kuat nak bercd lagi walaupon tengok cd tu comel2 belaka.hehehe

    elly: wah! pengguna setia drypers nih.takpe, nnt i try yg i dah beli nih. now, tengah tunggu expo kt midval, nak borong diaper banyak2 :p

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers