my Friends

click2 laaaa

Thursday, July 19, 2012

sakit jiwa kah?

assalam semua,

nak tanya la, life korang berubah 100% tak bila dah kawen? bila dah ada anak? for me, totally change terus. dah kawen, berubah cket la sebab dah ada dua famili kan. bila jumlah famili dah bertambah, masa weekend adalah paling sibuk ya. kadang2 marah jugak dalam ati sebab tak dapat nak dating beria cam dulu2. pastu isnin mest grumpy sebab penat nak ngemas umah, basuh baju yang berlambak sebab wiken tak sempat nak buat.

tapi time dah kawen, ada jugak la berjalan2 even dah kurang. time dah ada anak nih, jangan harapla.everything, suma attention p kat anak tau. kena lebihkan dia dulu. kalo keluar pon ada time limit sebab anak tak ikut sekali. sudahnya si mak la kena confine sekali ngan anak. and waktu tido pon memang upside down. dapat yang bangun menyusu ikut waktu, alhamdulillah. tapi kalo yang ikut mood, pengsannnn. memang mata panda la si mak tu. then bila dah keje, siangnya nak stay awake kat opis plak kan. kalo tak keje pon, nak kene kemas umah, masak, basuh baju. kene pandai organize supaya ada masa buat semua tu sebab baby kan suka berkepit kalo dah terjaga. maka, time dia tido adalah waktu emas untuk mak-mak buat keja kan? hebatnya mak-mak, macam2 boleh buat dalam masa 3jam tau.

then, time management memang lari la.kalo biasa appointmnt doc kul 3, kuar kul 2.30 pon sempat. tapi bila ada anak, jangan harap ya sebab nak kuar kena ikut mood anak. kadang dia cranky, kadnag dia tengah tido, kadang dia mandi lambat, kadang dia nak menyusu. ada macam-macam kadang tu maka bersedia la. agak2 tengok anak dah ready, kuar je la even baru kul 2. 

sebenarnya i pon tak tau point ape i nak cakap. cuma taip ikut rasa je. agaknyer kegeraman sebab asyik kena stay at home kot maka cakap pon ikut rasa je. ye la, dulu banyak source lepaskan geram. boleh tengok wayang, kuar window shopping, main games. now semua tu takde, ilek. macam kena kurung pon ya jugak. hurmmm


5 comments:

  1. hehehe..mmg macam luahan perasaan ni..tak pe vee, demi anak korban kan ja dulu semua tu..nnt bila dia dah besar sikit ok la tu..hehe..

    I pun muka panda ja sekarang..g kerja kene tepek bedak lebih utk sorok muka panda..hahaha

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan vee..enjoy ur journey..nt mesti happy..anak da besar da gi asrama masa tu plak kita akn rasa sunyi..

    ReplyDelete
  3. pengorbanan seorang ibu.
    besar pahalanya tu :)

    ReplyDelete
  4. cheyan: haha! I pon rasa luahan perasaan.tu la, x sabar nk tgu besaq cket,mmg i angkut bwk p jln2. Mata panda tu kira adiah anak untuk kita kan.hehehe

    riana: slm perkenalan dear! Act,im enjoying cumaagak bosan kne sok umah je. i dun mind kuar jln2 bwk anak.pengakuan berani mati sbb x pernah kuar sm2 lg kan.hehe

    izla: mmg hebat la jadi ibu. bertuah dan bersyukur dapat rasa :)

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers