my Friends

click2 laaaa

Friday, July 6, 2012

Sesi mengemas!

Assalam semua!

Aduh,penatnya arini.tadi pergi bilik lama i,bilik yang i duduk masa bujang dulu and after kawen. After kawen? Aah, after kawen, i weekend wife dalam setengah tahun jugak la sebab proses pembelian rumah tu lambat setel. Nak pindah suma before ni,tak larat.ye la,tengah bawak perut kan time tu. Takleh nak angkat barang berat2 plak

Disebabkan i ni sentimental, suka simpan2 barang,maka banyak la barang yang kena buang semalam.penuh tong sampah ngan barang-barang i je. Tapi,ada jugak yang i letgo kat member. Free je.hehe.dalam dok sort barang yang nak simpan tu, i terjumpa beg ni



Cantik tak? Haha! Ni la beg yang i pakai zaman muda2 dulu.penuh ngan badge! Ni pon ada yang tertanggal dahni. Dulu memang suka letak badge kat beg. Macam cute je. Ngeee.beg ni i pakai masa zaman blaja dulu. Zaman 'kuliah cinta'. Tapi, masa tu tak bercinta lagi ngan hubby.dia sombong!tettttt! Hahaha! Lepas pakai beg ni,i banyak bertukar beg. Tapi beg ni still simpan sebab sayang kot. Dah kata dah,i ni sentimental.ngeeee. rindu zaman dulu,aktif p sana sini. Now,macam lemau. Cepat btol penat,dah tua ke? Macam tak lagi.hehehe

Then, selongkar lagi barang2 yang ada. Check beg yang i slalu bawak travel or balik kampung. Guess apa i jumpa?



Hahaha! Kenangan raya tahun lepas nihh. Gigih p farmasi cari. Malam raya,buat test senyap2 tak bagitau parents pon.hubby ja tau. Menggigil jugak tangan dok dalam toilet masa tu. Dah naik dua line,pandang tak berkelip.betol ke ni? Ke test kit ni rosak? Hikhikhik. Dah cuci elok2 baru kuar toilet tunjukk kat hubby.speechless dia,terus kiss forehead i.malam tu,i tido lena je.tapi hubby berjaga sampai pagi sebab excited sangat! :D i ada simpan testkit yang tunjuk positif tu,tapi lupa mana letak.tinggal kat umah parents i kot.yang dalam box ni,ada satu lagi,blom guna. Beli yang ada dua dalam 1 box,sebab takut ter salah time buat test tu. Ye la,1st timer kan.hehehe

Sebenarnya,story kat atas ni ari rabu punya.tapi, kat phone takleh plak nak backdate tarikh.nak taip masa ari rabu tu,penat sangat.hehe. last,tepek la gambar hussein sekeping. dia tengah good mood layan birds kat luat. Pagi2 bangun,memang dia pandang tingkap je,tengok birds. Birds ni pon cam tau2 ja. Suka bising2 kat sini,terbang2 lalu depan tingkap. I suka! Rasa macam kat kampung,kat umah arwah tok dulu..




posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. dah banyak dah barang2 masa bujang saya buang/sedekah kat orang.
    sebabnya rumah skrg macam sempit..
    stor tu penuh ngan barang anak2 je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izla, rasanya i pon macam u jugak nanti.now, banyak beli barang baby je ni.mesti barang sendiri kena letgo.huhu

      Delete
  2. same ngan kte.. suke simpan brg2 yg ade kenangan.. hehe.. syg nak buang... tp akhirnya terpaksa buang jugak time pindah ari tu.. sob sob...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nor: tu ar. byk jugak yang dh kena buanv.yg akan nk buang pon byj neyh.hayya!

      Delete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers