my Friends

click2 laaaa

Tuesday, July 3, 2012

kisah shopping online

Assalam semua!

arini ada parcel sampai lagi. hohoho. sebelum ni pon memang asyik sampai parcel for me je. ada sekali tu, i beli casing phone, oder kat amazon. dahtu, susah sangat nak cari kat sini. phone i tak cukup femes kat sini, p cari casing kat kedai, asyik takde je. i oder dua sekaligus. tamak haloba kan? hahaha. oder before deliver, parcel tu sampai after deliver.ngehngehngeh. ni salah satu casing yang i order..


satu lagi pink jugak, tapi macho cket :p pastu i ada oder barang hussein.dari littlewhizz. termometer, bantal, alas kepala dia. berguna tau termometer tu. senang nak check dia demam ke tak. sebab kadang2 pegang kepala dia macam panas, tapi bila check suhu, biasa je. untuk ibu2 yang mudah gelabah cam i, sangat berguna okeh. i beli brand omron, test kat telinga. sama macam spital pakai. baru confident cket bacaan tu tepat. 

pastu, i oder ulat lamaze tu from blogger saffiyah aka piya. haha!! tak sabar nak bagi hussein main. skang benda tu tersimpan ja lagi sebab dia tak reti lagi. i cuma pakai yang rattle kecik tu ja, pegang2 depan dia, alih slow2 p kiri dan kanan. dia dah pandai dah ikut gerakan tu, tapi takleh lama la. nanti dia bosan. dalam 5min camtu ja. takpe, slow2 la kan.hehe

then, baru2 ni i oder baby cot. besar tau, yang 4 in 1 punya. brand pamco, kayu dia import from new zealand. boleh tampung berat sampai 100kg. ada jugak yang tanya awat beli yang mahal2 camtu. betul ke boleh tahan sampai 100 kg? ikla dia yang cakap camtu. beside, dia ada warranty 3 tahun. skang blom pasang lagi. dah pasang nanti, i nak test duduk2 ganaz dalam tu tengok tahan ke tak. ngeeee. nak beli yang normal, nanti hussein dah besar cket, nak pakai katil mana plak nak campak cot tu. rumah bukannya besar. so, beli la yang boleh jadi junior bed terus. boleh train awal2 suh dia tido tempat sendiri kan. dah oder cot tu, i oder skali playgym.hahaha! dah kate dah, mak dia yang eksaited lebih. i bukak seklai je playgym tu, letak hussein. dia macam syiokk gak ar tengok colorful camtu tapi kejap jek. pastu bukak class vokal. hehehe. tapi, balik umah sendiri nanti, boleh lepak playgym lama2 ye sayang.

parcel untuk hussein yang baru sampai arini, baju2 dia. i order sebab dia takde banyak baju lengan panjang. tido malam ber aircond kan, kena la pakai lengan panjang. so, i order rompers long sleeve n short sleeves, tshirt n suar pendek. konon2 nak pakai raya nanti, oder online jugak from carters us.tapi tak oder direct sebab dorang takde shipping to malaysia. so, terpaksa order from supplier. ni salah satu item yang i order. yang lain, dah masuk laundry basket. tak sabar nak bagi hussein try. hehehehe.now pon, his auntie n MIL rajin belikan baju untuk dia. what to do, barang baby memang comel kan. geram je nak beli. hahaha

aritu teringin rocker fisher price yang boleh pakai sampai toddler tu. dah nak terbeli dah. alhamdulillah, rezeki hussein, maktok n tokwan dia dah belikan. cuma tak amek lagi ja. nanti maktok n tokwan dia nak datang umah, hussein dapat la rocker tu. ngeeeee


now tengah cari mobile cot plak. nak hias cot dia tak bagi boring. but have to stop kejap la. laju je duit kuar nih. padahal dok umah je. hehehehe. dahtu dua kali i keluar pergi mall, tak dapat nak cuci mata pon. tujuan nak dinner, memang pergi untuk dinner je. huhuhu. hussein, cepat la besaq. mak tak sabar nak bawak kamu jenjalan :D

memang i ngaku, banyak berhabis untuk hussein. ala, tapi ni untuk development dia jugak. beside rasa bahagia je kalo abeskan duit untuk anak2 termasuk la anak2 bulus tu. skang nak shopping untuk diri sendiri pon pikir berkali2.tapi kalo shopping untuk diorang, laju je i click ok. hikhikhik

5 comments:

  1. haha i pon sama, rasa shopping utk anak lg best...duit mengalir mcm air!

    ReplyDelete
  2. Boleh saya tahu mcm mana nak order barang dari US? Apa nama supplier yg vee gunakan? Saya pun nak order baju dari carter US. Thanks, Sarina.

    ReplyDelete
  3. normal la tu bila dah upgrade jadi ibu ni. tak berkira langsung kalau nak beli barang anak2 :)

    ReplyDelete
  4. sama, mmg smua barang anak...barang mama mmg dh x peduli lgsg...hehehe

    ReplyDelete
  5. nana: tu ar. laju je wallet menipis! eh,silap.akaun ku yang nipis sebab dok click2 ja.hahaha

    sarina: i order dari sorang blogger ni jugak. now, dia tengah nak bawak masuk barang mothercare plak sebab tengah sale.masa i order carters tu, carters tengah sale. email dia babythingsna@gmail.com

    izla: tu ar pasal. now baru i paham how our parents rasa..

    ainnazari: hikhikhik..puasa blom lagi, dah pikir nak bagi anak pakai apa time raya. diri sendiri? apa ade je. hahahaha

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers