my Friends

click2 laaaa

Wednesday, July 18, 2012

weekend yang best!

assalam semua!

duhh! fuhhh! dah bersawang sungguh blog nih. ada idea, tapi tak tertaip plak. haihhh...mode M dah datang balik la niii. hurmm. citer sume lumpsump la ek. hehehe

sabtu lepas, hussein g hospital lagi. memang tempat yang dia boleh pergi hospital ajer until dia 100 ari kot. lebih dari tu, mak dia yang meroyan sebab dah sangat tak sabar nak bawak hussein keluar jalan2 tengok orang. padahal bukan dia tau pon apa erti jalan tu. hahahaha. hussein pergi hospital untuk checkup 2 bulan. doc bagi jab n ubat minum. mulanya i ingat jab tu untuk rotavirus rupanya bukan. member sekolah i yang tegur kat fb, ubat rota yang minum tu. yang jab tu, i tengok doc tulis kat buku dia for polio. if i tak silap baca tulisan dia la. yes, i ni bila jumpa doc, memang blur nak tanya apa. cuma aritu i tanya pasal breath dia jer yang bunyi macam ada something tersumbat. doc said, use sterimar tu dah ok dah. bagi kerap cket. betol la cakap cheyan, bagi iliadin tu, bila stop, idung congested balik...huhuhu. now, memang dah stop iliadin. sterimar je. dah kurang cket la bunyi yang kuat tu.

then, ahad tu, kami sefamili pergi kenduri arwah kat umah makcik sedara hubby. ala, tak jauh pon rumahnya. selang bape rumah jer dengan umah mertua i. hussein tido, bangun n tido n bangun balik. sebabnya dia kepochi nak amek tau sekeliling. riuh rendah kan. tapi dia suka. seronok dia tengok anak2 sepupu hubby dancing. relax jer dia ngan bunyik bising. bagus2, biasa kan diri ya. takde la bila awak nak tido suma orang kena senyap. ngeeeee

wiken lepas jugak my parents datang tido umah wif both my brothers la. soooo happyyyyy! dah rindu gila ngan diorang. cuma tak tercakap ja. first time dorang tengok hussein. seronok la hussein ada orang dok layan dia, berkepit ja kan. sekali sekala apa salahnya. selalu2, no no no ya sayang. nanti awak masuk nurseri, sapa plak nak layan awak berkepit2 camtu. so, kena blaja independent ya. his tok n tokwan bawak present! fuyyo! ni pic hussein dok dalam tu. 


ni gambar first time tau dia dok dalam tu. pelik agaknya tengok toys tu. sebab i beli playgym untuk dia pon, tak pernah bukak bagi dia lepak tengok toys tu. kesian anak i eh. hehehe. now, kalo lepak depan tv or i letak dia kat hall sebab i nak buat keje, dia ok je dok dalam tu. kadang sampai tertidur. tapi, setengah jam jer la paling lama pon dia agah toys tu. pastu mula la bosan. then i bukak baby first plak kat tv bagi dia tengok. suka dia tengok colorful kat tv tu. dapat la lagi setengah jam dia ngadap tv. then, kena la p layan borak ngan dia. i tau tak elok ajar baby kecik2 tengok tv tapi if tak buat camtu dia asyik nak berteman je. bila biar, dia melalak. bukan melalak lapar tapi nak attention. tapi tengok jugak. kalo melalak cket2 tu, i biar je. pastu dia tertidur ar sebab dah penat layan diri. hihihi

tu jer kot citer wiken. cite weekdays, lain entry plak la. nak g basuh baju sementara bujang ni masih lagi tido ;)

p/s: sedih sebab my family dah balik...time camni, rasa dok dekat ngan diorang pon best jugak. i missed them.. :(

4 comments:

  1. bby saya takleh bising.
    sure takleh tido
    maybe sbb masa kecik2 suasana tak pernah bising. so kalau bising, mmg jakun lah dia

    ReplyDelete
  2. hoh..fisher price rocker...mmg dulu2 bertekad nak beli...alih2 tak beli hehehehe..

    ReplyDelete
  3. good boy hussien ni...nnti mama bawak pegi jalan2 lagi k...hehe

    ReplyDelete
  4. Izla: hussein dh biasa dr dlm perut lg kot sbb abah.die tido bising.hehehe.ms kt spital pon i psg je tv time tdo bg dia biasa :p

    mommy cha: i teringin sgt,alhmdulillah dpt adiah.pdhl mak dia yg bg hint.hahaha.have to la sbb hussein xde tilam nak lepak depan tv,kira rocker pon okey la kan.ngeeee

    nana: hehehe. mak dia mmg sangat x sabar nk bwk die jln2 lg jauh.hehehehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers