my Friends

click2 laaaa

Monday, May 10, 2010

DIY PrOjECTS!!

ari ahad petang, aku ingat nak layan cter korea. skali teringat pulak aku dah beli banyak koleksi bling2 utk hias fon aku.maka aku pon memulakan projek DIY pertamaku.ni kire yg pertama ar sbb yg lm dlu, aku lekat hentam keromo jer


ni adalah bling2 yang aku beli.abes dalam rm50++ jugak la utk sume nih. aku beli 2 sheets of protection film. protection film ni utk melindungi handphone dari terlekat kesan glue dsbnya. aku sajer beli lebih, supaya senang. nanti nk gune, pakai jer, xyah cbuk2 nk kne p cr lagik. sheet ni saiz A4. pastu aku beli furry fabric design pink leopard. dh namanyer gler pink, haruslah carik yg warna pink jer kan :P then de 2 type of nail art n swarovski. sume ni aku beli dari blog TheStickerMonster. nice seller, aku suke2x! .... konpem aku p bli lagik ngan dia. ni list yg aku beli ngn dia:
  • XL Pink Leopard RM 8.00
  • Cherry Kitty RM 4.00
  • Layered Hearts RM 4.00
  • Protective Film (2) RM12.00
  • Glue RM 4.00 (glue ni akan memudahkan nk lekat crystal n swarovski)
  • Light Amethyst (24pcs), Black Diamond (24pcs), Aqua Bohemica (24pcs) [ini adalah batu swarovski tapi aku x suke sgt gune sbb terlampau kecik.sush aku nk lekat. kalo trus iron kt fabric, lagi senang rasanya)

next step, kne la ukur saiz kt protective film tu n furry fabric. sebab aku nak handphone ni dilitupi oleh fabric yg berbulu2 ini.hehehe

bru cut out protective film utk battery cover jer

lekat protective film tu jangan bagi ada gelembung. obviously, my example mmg x menjadi sbb masih ada gelembung kelihatan. but it's ok since akan tutup ngn fabric gak kan.hehe

baru siap kt battery cover jer

part belakang dah setel. tp mmg aku ngaku ar, part tepi die kurang kemas.huhuhu

depan pon dah siap!! nk wat depan ni, sgt la mencabar yer. aku rasa lagi senang kalo gune casing fon yg plastik tu cos senang cket nk ikut outline die.


pastu lekat la crystal2 yg gemerlapan tu. yang paling kecik tu adalah swarovski. mmg shining die lebih, tapi nk lekat die, fuh! crystal warna pink, putih n biru tu aku beli kat sunway pyramid. de satu kedai name stiqie. sayangnye die x jual online. rambang mata aku kt ctu :p


finally, behind part. aku pon xtau aku wat design pe.sebenanyer nk wat design lain, tapi last2 ikut suke ati tampal.mayb akan tmbh lagi nih.hehe

itulah yg aku wat petang semalam. took me bout two hours gak nk siap. sebabnyer, nk lekat swarovski tu.hadoi... seb baek i p bli cyrstal2 tu. x abes pakai pon, byk lagi.pasni de la bnd lain plak yg jadik mangsa bling2. heheblogger-emoticon.blogspot.com

2 comments:

  1. apa hang nak jadik nih...

    ReplyDelete
  2. aku tensen doo. ni la cr release tensen

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers