my Friends

click2 laaaa

Friday, November 26, 2010

Thursday, November 25, 2010

Balik Kampungg..hohohoho

pagi esok, aku akan bertolak balik umah untuk menghadiri wedding one of my bestfriend. and 1st time nih nak jadik pengapit orang tau. agak nebes gak la padahal pengapit jer pon.haha. aku akan balik dengan him tapi aku yang drive la sebab aku kena gak blajar balik sendiri. sampai biler nak bergantung kat orang kan.. sebut pasal wedding, memang sekarang ni adalah musim wedding. banyak jer kad undangan yang sampai. aku nak mintak maap kat kawan2 yang aku tak dapat pergi wedding dorang. bukan taknak pergi, tapi kekangan masa, kenderaan dan jugak financial. yer la, bukannya dorang ni duduk dekat sebelah umah. tambahan kalau yang jauh tu, nak kene stay kat sana. boleh balik ari, tapi kepenatan ar plus kang sebab penat pastu jadi pape yang tak diingini, kan ralat jer rasa. aku tahu sume orang yang kawen mesti mengharapkan kawan2 dorang datang memeriahkan majlis. andaikan tiada kekangan2 itu, aku pasti muncul di hari bahagia kamu tau plus kamu kene jemput aku la kan. and, pada yang dah berkahwen tu, aku harap walaupon turn majlis korang da lepas, jangan la sampai senyap terus. langsung tak nampak kat mana2 majlis kawan dengan alasan sibuk plus banyak event. tapi, kalo orang tu dah bagi tahu ko tarikh majlis die 3 bulan earlier, takkan la takleh adjust jadual tu? unless la ko memang malas nak pergi kan..tanya hati, jawab sendiri

Wednesday, November 24, 2010

Trial entry

salam. ini adalah trial entry sebab aku baru jer tahu pasal windows live writer (WLW). so, ini adalah cubaan pakai WLW ni, nak tengok mudah ke x. memang ramai blogger dah guna and cakap senang. aku tengah break jap dari kursus nih. de kursus 2 hari, arini dan esok. hujung-hujung tahun ni memang banyak kursus. arini de gak hai kepuasan pelanggan kat dewan besar. ada berebapa booth la. jual buku-buku islamik yang agak best, ada booth urut refleksologi, herbalife, bank rakyat and dr. soho. dr. soho ni buat scrub untuk kaki, kira buang sel-sel kulit mati tuh. next entry will update with piccas ya. tata

Tuesday, November 23, 2010

aktiviti abeskan masa~

salam semua. semalam aku agak stress, so aku pon mengabeskan masa semalam dengan menghias henpon aku. tapi xde la hias sangat pon. kang jadi macam yang before nih, tertanggal2 sume. pastu malas plak aku nak touch up balik.ok simple jer


mula2, potong dulu outline die. aku letak cover sticker yg ala2 plastik so takde kesan kat henpon ya. then, mula la start lekat2 decoden. lekat2 ni, xde gambar ye sebab sape plak nak tolong snapkan.huhuhu. then, tada!!just keep it simple n sweet ya. nak letak penuh2 pon boleh, takde orang nak marah. cume nanti berpikir 10x plak nak masukkan dalam pouch sebab takut tertanggal semuanya.hehehe

terlintas di hati..

salam semua.. skang ni musim orang sakit la. kat opis aku ni, dah dua orang demam serentak. yang tinggal ni pon dah menunjukkan tanda2 nak demam. haih..musim oo musim.. dah dok sorang2 kat opis ni, mula la aku terpikir macam2. contohnya, nape orang yang dah kawen, sibuk nak anak cepat2? apakah itu satu pembuktian masing2 subur? hm.. sebab aku x kawen lagi kan, so aku tak tau la jawapannya. tapi, kalau ikutkan hati aku saat ini, waktu ini, aku tak nak anak awal2. kalau boleh la kan.. bukan ape, punya la tunggu lama, berhempas pulas nak kawen, pastu enjoy waktu berdua sekejap jer. dah ade komitmen lain dan tanggung jawab lain. sungguh aku x paham kenapa newly wed husband n wife berlumba2, berusaha gigih mahukan anak. eh, bukan la aku cakap aku tak nak kan anak. mesti la nak. tapi bukan la bunting pelamin or 6months after kawen, dah preggy. korang rasa, kenapa ek? hm..

Monday, November 22, 2010

NAK TANYA~~

salam. nak tanya.. kalau lah.. ni kalaulah tau..kalaulah, masa nikah takde hantaran pape, pasti akan menimbulkan isu kan? korang rasa camner? aku rasa macam tak perlu jer hantaran2 tu. macam la pas kawen, tak leh beli.but, knowing my parents n his mom are very traditional one, aku rasa dengan terpaculnya soalan ini sahaja sudah bisa membuat mereka berkerut muka.hm.. adat oh adat..
mode: makin tak sukablogger-emoticon.blogspot.com

stress tibe2

uhuhuhu.. tibe2 rasa STRESS tahap melampau. disebabkan dah beberapa minggu sibuk mencari rumah idaman, aku jadi stress. rasa geram, rasa nak lempang blogger-emoticon.blogspot.comorang, rasa macam2 la. ish, camner nih? ikut hati, memang dah malas giler dah. malas nak pikir dah sedangkan kalo ikut perancangan de beberapa bulan jer lagi utk our big day. ish! tibe2 rasa cam takmo kawen lagi. how? hm...blogger-emoticon.blogspot.com

smokey 6motnhs!!

salam semua! wah, sangat happy sebab smokey dah 6months! blogger-emoticon.blogspot.com kira ala2 besday 6 bulan gtew. pasni bley la pergi vet dan mandulkan dia. bagi dia bertambah gemuk dan sihat. hehe. anak bulus gemuk takpe, jangan mummy dia yang gemuk blogger-emoticon.blogspot.com walaupon memang mumyy dia gemuk.hehe. dan, pasni kene la blajar mandikan smokey. smokey tak pernah mandi tau. i just spray die dengan waterless shampoo tu sebab die takut air plus my vet cakap, kalo cat tu bersih, tak payah susah2 nak mandikan dia masa dia kecik sebab below 6months, cat senang stress. and u can see tau kalo dorang stress. mesti nanti poo2 die cair, pastu majuk ala2 nak mintak pujuk. manja btol!! hehe. ok, layankan jer la gambar smokey da 6months. tak tau berat die baper, sebab tak timbang lagi.. smokey ni suka sangat kalo orang pegang camera. nampak camera jer, mesti posing jer kejenyer. kalo x pon, die sibuk nak g hidu camera tu.hihihi



sorry, sesetengah gambar tu terpaksa dihitamkan. hehe. tengok la saiz tangan smokey berbanding dengan aku. padahal tangan aku nih dah agak besar kot. ish, debab btol la tangan smokey nih. hehehe. smokey memang pantang jumpa beg especially beg plastik la. memang laju jer die masuk. suke betol die! ish, mummy dah rindu kamoo nih blogger-emoticon.blogspot.com

Sunday, November 21, 2010

my dress.yippe! yippe!

ini adalah cerita semalam ya. terlupa nak update sebab bendanya takde kat depan mata. semalam aku dah p kimie kajang with him and aku try la baju yang aku tempah tu. skali cube, wow! memang ngam2! x sangka yer. aku x makin gemuk since last month.blogger-emoticon.blogspot.comhahahaha!! and tak makin kurus la,sadly..blogger-emoticon.blogspot.comhuhuhu. takpe, janji dress tu terletak kat badan aku. tak terbesar or terkecik. untuk aku, aku memang puas ati la.blogger-emoticon.blogspot.com tapi, dress tu takde ngan aku skang ni sebab aku mintak k.ina tolong anta dry cleaning. since aku tak rasmikan lagi dress tu, aku tak nak la anta dry cleaning sebarangan takut kain tu shrink. kang senteng plak kang.huhu. so, ari khamis nanti baru aku collect dari k.ina. thanks k.ina sudi tolong sayer. jasamu ku kenang.blogger-emoticon.blogspot.com hehe

hantaran done! :)

blogger-emoticon.blogspot.com haha!! motif start post dengan animation berlari penuh kesukaan? hehe.. as i stated above, all items for hantaran dah ade. so, agak lega rasa disitu ya. hantaran tunang, tak perlu pon nak gempak2, just normal one. so, ini adalah hantaran dari sebelah aku ya..
1. sirih junjung
2. cupcakes
3. bahulu (memang sengaje pilih bahulu sebab nak ade satu kuih tradisional and antara pilihan yang aku bagi, he choose bahulu.hehe)
4. cookies
5. sejadah with kain pelikat
6. kain pasang with songkok
7. jam

from him to me..
1. tepak sirih
2. telekung with sejadah (i really2 like sejadah ni tau. hehe)
3.kain pasang
4. err, ni aku x sure..coklat kot (since preparation sebelah die, family die yg buat,so aku x sure sgt dulang yang ni letak ape)
5. of course la cincin but only cincin tunang ya. no cincin risik. aku takut kene potong jari kalo pakai cincin banyak2. hehe

aku rasa barang hantaran sebelah die, kain pasang blom beli lagi. since he said yang aku tak perlu risau, aku pon ok kan jer la. jangan kelam kabut last minute, dahle. oh, pening pikirkan bajet.laju jer berbelanja.huhu..blogger-emoticon.blogspot.com

p/s: macam mana nak post entry melalui mms? dah try guna cara yang anta register ke g@blogger.com tu, tapi takde any confirmation sms pon..


Friday, November 19, 2010

yeye!!sukernyer!!

salam semua. this will be a short notice jer. yesterday, terperasan ada unknown number. tapi, sayer buat tak tau jer. then, today i called kimie kajang cawangan bangi just to try my luck kot2 my dress da siap. tadaaaa!!! yeay! memang dah siap yer. the unknown number turns out adalah dari KIMIE KAJANG!! hehe. pantas jugak yer sebab sepatutnya dress sayer siap ujung bulan ni. wah, sungguh tak sabar nak g 1st fitting which will be tomorrow. pray for me ya. hopes no major alteration needed.blogger-emoticon.blogspot.com

Thursday, November 18, 2010

design oh design~

salam semua. dah agak lama nak buat entry pasal benda ni sebenarnya. cuma, xde masa jer. arini agak banyak masa free, maka banyak la bahan yg aku kumpul from mr google. pe aku nk ckp nih? layan gambar dulu la, then baru citer ye.hehehe



ok, yang kat ats tu sume harga die rm0.60 sekeping. simple jer tapi aku suke.hehe.. yang kt bawah ni plak, kene contact designer die untuk price. both pon aku suke. yang biru tu sebab color die. yg putih tu, sebab nampak sweet jer. so, mana satu pilihan anda?


sume kad2 ni diambil dari kadlestari.com. tapi, web die agak memeningkan kepala aku sebab de link yang tidak berfungsi. n dorg de pakej utk buat kad skali dgn v-box, dgn harga RM1.50/pakej. best kan? cepat2 la pergi tengok web dorg. aku rasa, untuk aku awal lagi kot. tapi, untuk survey2, x salah kan?

p/s: calling all b2b northen area, jom la bertukar2 pandangan sebab aku rasa butik northen area x expose tru internet la. so, agak susah nk review dari jauh.huhu


pentingnya early preparation

salam semua. tinggal sebulan lagi sebelum aku bertukar status untuk masuk ke phase 1. em, memang aku xde la jadi bridezilla lagi sebab kebanyakan preparation, my dear parents yg buat. aku cume setelkan psl brg hntrn, dress n photog. weekend ni aku akan g tny psl dress yg aku dah antar tempah aritu. aku anta ke kimie kajang andaman caw. bangi. cawangan tu, k.ina yg jaga. pasal brg hantaran plak, almost everything dah bli. tgl 1 item jer blom. nasib baik hiasan dulang sume butik yg buat. kalo x, matila aku.blogger-emoticon.blogspot.com aku rasa, aku dah ready awal, tp still progressnyer amatla super lembab. nape ek? salah satu puncanya, sbb lmbt wat decision. decision ni, kalo aku sorang jer yg buat, senang. tapi benda camni kan melibatkan banyak pihak. so, PIHAK2 yang berkenaan, tolong la memudahkan kerja saya ya. blogger-emoticon.blogspot.com

p/s: oh, saya sangat berharap saya dapat tarikh yg sy nak. tapi kan.. kalo sy ckp ni mesti de yg sentap dan terasa. pls do find sedikit masa untuk discuss this matter,okeh!! blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers