my Friends

click2 laaaa

Wednesday, November 3, 2010

my ring~

salam semua. aku suka baca blog b2b yang lain. sesungguhnya aku bukan seperti mereka yang sangat rajin update blog. kadang walau punya idea, tapi disebabkan malas nk buka lappy dan nk tunggu load startup pon agak lm, maka idea tu dipendamkan sahaja. mungkinkah aku perlu mendapat notebook yg kecil dan pantas dibawa ke mana2 itew? blogger-emoticon.blogspot.comhehe. takpe, dahulukan yg perlu, yang lain kemudian pon x pe.lain orang, lain priority die kan..oh ya, da start melalut nih..aku nak cakap pasal cincin tunang aku la. aku x kn dapat cincin dah untuk nikah so my cincin shud be agak cantik la. as i told u all before, bila keluar memang laju jer kaki masuk jewellery shops. bak kata him, balik umah, mata bersinar2 sebab tgk intan berlian.hahaha!!

ok, bile g bli cincin? a few weeks ago, ari iman go to 'sleep'. who is iman?tp tu another story lah. skang story pasal cincin kan. ok, we went bli cincin with his mother memandangkan his mother pandai nk tawar menawar n tgk value yg lawa. so, we went to midvalley n makan first. perut harus diisi dulu.hehe. tapi xde gmbr ye, sbb i malu nak snap2 gmbr depan his mother. depan bakal MIL, kene la behave kan? huhu. after makan, we went jalan2 ring hunting. kedai 1st yg ktorg singgah adalah poh kong. tengok2 cincin diamond die, ok la. tapi xde yg berkenan di hati. plus die xde any sales time tu. pastu his mom ajak tgk yg yellow gold, dah tersuka 1 cincin ni. da sarung, memang sedap pakai tau! tapi kan, tu untuk cincin risik, ok la. ms tu nk cr utk engagement, so mcm x endah sgt la..tapi bile dah balik, termimpi2 plak cincin tu. hadoi la! ok, xde la mimpi, tapi terkenang la.cam agak pricey plak utk merisik ring.hm..

back to our mission yg sebenar, after poh kong, we went to wah cahn. as i dah bagitau before nih, wah chan memang tengah de sale. so, memang agak lama la ktorg kt dalam wah chan tu. dah naik rambang mata dah tengok cincin. last2, option ktorang dah tinggal 3 n he n his mother let me choos which one. aku berbelah bahagi antara yg batu sederet 5 tu or solitaire. design solitaire tu lawa yeh. teka aku pilih yang mana?
........
.......
.......

yeay! aku pilih yang batu sederet 5 tu. gambar xleh nk post skang yer, tunggu majlis selesai, baru aku postkan. tapi design die sgt simple. something similar like this..
n aku n bakal MIL dapat free gift sorang satu which is pearl neklace1 suke! suke!suke! hehe. aritu da dapat pearl earrings kan, da complete la 1 set.hehe.then, we wait for about 1 hour to get the ring to be resize sbb jari ku yang montok.hehe. yg kt bwh ni pon lawa kan? i did saw something similar dengan design nih kt goldheart, platim design. the question is, nak ke ktorg pakai ring yang nampak lovey dovey nih? ekekek..

yg ni lawa kan? tapi macam grand sangat for merisik ring.hehe blogger-emoticon.blogspot.com

n design2 kat bawah ni lawa x for men's ring? aku macam suke la.hehehe



ok la, that's all fer now. till then, bye!
assalamualaikum..

6 comments:

  1. I superb love the first choice. Tapi bila tgk balik, the second pun not bad. Since i never like gold, i takkan choose the gold style.

    Cool choices babe. :)

    ReplyDelete
  2. Pilihan cincin u tue mesti very gorgeouskan.. BTW..those 2 men rings..I like.. simple and manly.. and couple heart shaped rings tu pun sangat berkenan juge.. ehehehe..

    ReplyDelete
  3. iffa: me also never like yellow gold but since my engagement ring da white gold,so for merisik i opt for yellow gold. but then, dunno la if i went out n found something lg super cool n white gold, i amek jer kowt.hahaha!!

    r-yuzsha: yup, those 2 memang lawa kan? simple n nampak macho gtew. i did jumpa something similar kt goldheart,material platim. tp will survey silver n silver suasa. platinum mahal sgt kowt for me. :p couple heart shaped tu really cute! i rela jer pakai but will he sanggup too? hehe

    ReplyDelete
  4. susah gile kan carik cincin..mase i carik cincin tunang pun sgt-sgt amek mase panjang..semua kedai mas we olz pergi, last2 yang berkenan kat belakang rumah je..hehehe -jusco bukit raja..kebetulan mse tuh poh kong jusco bukit raja buat sales.mmg berbaloi..^_^..better beli mase jusco ade J-Card sbb sume kedai dia ikut sales..penjimatan terhebat!

    ReplyDelete
  5. Dita Lolita: hehe. tuh la, amek ms lm gler! pening da msuk kedai emas.hehe. aah kan, tgu jcard sales best jugak tuh. dapt diskaun superb! heheh

    ReplyDelete
  6. hi salam kenal b2b =) care to exchange link? =)

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers