my Friends

click2 laaaa

Monday, May 2, 2011

Tolong jawab please..

Assalam semua.LV nak tanya ni,orang dulu2 bagi hantaran apa ek? Tiba2 terpikir sebab orang skang ni kan bagi hantaran gempak2.dulu2 ada barang2 gempak ke? Lagi satu kalo korang tgk dalam dulang tu, perbezaan dua2 pihak,price dan brand barang2 tu macam langit and bumi,apa korang akan kata?jawab yang jujur ya.thanks guys!
Lyena Vee tru Nokia5730

5 comments:

  1. vee, the first question i rase org dulu2 biase bg brg mcm kain baju, makanan n normally emas. 2nd qustion plak to be honest mmg sometimes dgr jgak org kate. especially kalo pompuan tu bg brg lagi gah dr laki tu. to me part mcm ni kne bwk bincang. its either all or nohing at all. mmg bole ckp, pedulik ape org nk kate tp jgn kang bile org kate nk touching2 plak. better kalo bagi yg same value je. kalo ade duit lebih beli je nnt lepas kahwin. just my 2cents. =)

    ReplyDelete
  2. tq fira for your honesty. tu la kan, kat mulut bole cakap pedulik kate orang, tapi bile jadi depan mata, bole tahan ke dari tak touching2 kan? tu la, better takde hantaran sume kan. tak payah pening2. thanks again fira! :)

    ReplyDelete
  3. mulut orang mmg susah nak tutup kan. kadang tu rasa mcm nak menangis jugak layankan mulut orang ni.

    vee, for me benda2 ni semua mmg kite kena bincang dgn bakal suami. dan untuk barang2 yang gagah tu. kita kena berbalik kepada NIAT.

    barang2 hantaran hanya sekadar hadiah dari suami untuk isteri dan sebaliknye. so gah atau tidak,itu adalah hadiah dari suami/isteri kita. bukan dari orang lain :)

    cuma sekadar pendapat.. :)

    ReplyDelete
  4. org dulu2 bagi kek,sireh,buah,kain pasang, or sumthing yg ada kaitan dgn makanan la :)

    for my wedding nnti, i dah beli barang2 hantaran skali dgn tunang i...so that, kita dah ada bajet yg sama rata then masing2 berhak pilih barang yg disukai asalkan mengikut bajet tu...so harga sama rata pihak lelaki & pompuan :)

    ReplyDelete
  5. wawa: memang pon. terguris jer rasa kan. haih la mulut. nape la ko berbisa sangat?

    nana: orang dulu2 simple but meriah kan? skang ni jer complicated. hantaran from him, his family yg tentukan and belikan.so, my side, i kene tenttukan n bli sndri. knowing their taste in things make me depressed< statement berani mati memandangkan blog ni open to public>

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers