my Friends

click2 laaaa

Saturday, April 30, 2011

Kat mana2 pon boleh lelap

Hi semua.saya shirou,adik angkat smokey.comel tak saya?
Lyena Vee tru Nokia5730m

Wednesday, April 27, 2011

huhuhuhu :(

assalam semua. weekend aritu, masa g OU, LV ade beli kasut jugak tau. jenis silang2 cket, color putih. dalam pale LV terbayang nak pakai ms bertandang sebab sblh sn kan tema modern cket. jadi ok la kalo pakai kasut sling2 camtu. xde bling2 pon, just normal one. so that, lepas majlis, i bley pakai lagi kasut tu. tak nak la biar dalam kotak jer kan? gambar, i tak sempat snap aritu. nanti mintak he snap kan for me. harga die murah jer, tak sampai rm200 pon. jenama blay. bukan jenama terkenal la. i tak tengok kat jenama sangat, i tengok pada apa yang kena dengan kaki i and lawa ke tak jer…

biase la pas beli, i akan tanya pendapat sblh sn,cmner? lulus piawaian ker? cume de benda yang i kurang suka, rasa nak sentap pon ade. bley ker i tulis akt sini benda tu? blog ni open, takut ade yang terasa ati. btol, i jenis tak kisah, lantak ko. tapi takut nanti, he plak yang tak sedap ati atas statement i nih. taPI memang serius, i terasa ati jugak la. asek benda sm jer yang diulang..  terus terang i cakap, memang education i tinggi. sampai master. tapi keje i skang ni, guna spm jer. tu pon kontrak. so, korang bole bayangkan tak bape gaji i tiap2 bulan? so, untuk wedding ni, memang banyak family i bantu.and he pon bantu. kami dah nak jadi laki bini kot. perlu ker korang nak tolong kirakan sana sini?sedihnyer.. Sad sebab tu la, i cube bajet sana sini, walaupon slalu ter over bajet. huhuhu. susah2 sangat, memang i buat akad nikah jer kang. takde majlis2 bagai. korang buat la majlis, aku tak datang. bole?

p/s: dalam sentap2 sedih ni, ada jugak benda gembiranya. apa dia? tunggu 4minggu lagi. if confirm, akan kukhabarkan kepada semua :)

Tadaaa!

Macam magic kan?haha.suke tapak merah die.ngeee
Lyena Vee tru Nokia5730

Tuesday, April 26, 2011

buat kerja gila

assalam semua!! dah lama LV tak de tulis pape entry kan? bukan taknak tulis, tapi, xde benda nak update. tadi, LV buat keje giler g mines. pergi the shoe connection seperti yang di suggestkan oleh cik lijah tapi tiada yang berkenan dihati.. maka, LV masuk setiap kedai kasut yang ade kt mines tu. aduh..dahle puase, gigih plak tu masuk setiap kedai kasut. masuk kat nichii, nak tengok kasut yang LV berkenan dulu. kat nichii dah banyak kasut wedges jer..tapi kasut yang i suke dulu still de tau.hehehe..

then berjalan2 lagi masuk kedai lain. kedai walk in, kedai luccini, kedai esarli. ha, kat lucinni ni, i bengang giler. SA tu bley datang kat i cakap, kasut kat bahagian ni takde diskaun. i was like, huh?? ingat aku carik diskaun ekr? aku carik kasut nikah lerrrrrrrr. ish! i cakap ok jer, pastu buat muke ketat. nak tau tak kasut yang die cakap takde diskaun tu harga bape? rm80 jer. mentang2 i masuk kedai tu dengan pakai selipar jer, pakai baju kurung plak tu. ciss! kasut die cantik tapi sebab 2inch jer, tak jadi bli. i nak 4inch above. dahle SA kerek. huh!

pastu i teringat member i cakap kat kedai e*** ni, ade kasut. masuk la kedai tu. SA sini sopan. layan jer i suh die amek kasut yang i nak try. de la 2-3 pasang. so, agak2 korang i beli tak kasut kat ctu? hehehe. kasut yang asalnyer i nak tu cantik. de cam snakeskin cket. tapi sayang, takde saiz..huhuhu. then, i pegang yg grey punyer. fuhh! memang rezeki i. dorang ade size 4! lalalala!! menari keriangan kat ctu. i did try size 5 tapi too big for me. huhu <mengaku jer la kaki ko tu kecik.huhuhu> nanti i post kat sini ek. takde teaser2nyer. murah plak tu. kalo terjumpa lagi lawa, i bli lagi. nih kire backup la nih. i plan nak letak bling2 supaya naik seri cket sebab simple jer. 4inch! and tapak die merah. auww!  hehehe. skang takleh letak pic sebab kasut tu dalam kete, tak sempat nak snap. ngeeee Big Grin

 

gambar kat atas ni, bukan kasut sayer ye. alangkah bestnyer kalo sayer yang punya. ni dari christian louboutin. pergh!! cantiknyerrrrr

Kawaii!

Sy suke bnd comel.hehe
Lyena Vee tru Nokia5730

Wednesday, April 20, 2011

Arwah dah tikus ku..

Arwah dah tikus ku..sopan je smokey 'kerjakan' die.ak tengah guna tu.gerak2 mouse,apsal takde function ni.rupenye dah arwah..haih..
Lyena Vee tru Nokia5730

Happy!

Happy besday fawwis!
Lyena Vee tru Nokia5730

Tuesday, April 19, 2011

OMG!!

Tp xde my size.kaki i comel sgt.huhu
Lyena Vee tru Nokia5730

qUICK uPdate!

assalam semua.. just a quick update. terbaca pasal sale2 yang ado..

“Always wanted to change your old mattress or bedding frame set? Well, this is your chance now with MFO jumbo sales this weekend! With their range of big suprisingly cheap mattress, rejoice with your love ones or even with your family with their specially discounted mattress set there. So what do you wait anymore! Drop by to this sales this weekend and grab these great deal mattress home!”

Company: MFO

Sales: 16 April 2011 – 21 April 2011

Venue: 1234
Lot 15, Jalan 19/1, Section 19, Petaling Jaya
Tel: 7958 7762

332A-LG, Lower Ground, Plaza Ampang City, Jln Ampang
Tel: 4251 5577

 

 

“Houz Depot is having their Versatility and Conveniences promotion just for you this week! Houz Depot has the largest floor space offering the widest range of home-improvement products with its approximately 120,000 square feet (equivalent to about 100 standard shop lots) and thirty thousand stock-keeping units of various merchandises. From furniture to fittings, electrical appliances to household utensils, large equipment to small accessories, building materials to tools and hardware, ceiling to flooring, indoor to ourdoor.”

Company: Houz Depot

Sales: 17 April 2011 – 24 April 2011

Venue:
Houz Depot PJ / HQ
Plaza Pelangi Astana,
PJU 6, Persiaran Surian,
47800 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia.

source

so, sape2 yang nak shopping barang umah, or nak hadiahkan untuk kawan2 yang bakal ehem2..sila lah serbu skang yer. hahaha

Monday, April 18, 2011

Sakit Kaki @ sAkit Hati??

assalam semua. lama tinggalkan blog nih. terabai sudah.. lama ker? de la dalam 2-3 hari kan? huhuhu. weekend aritu tak sempat nak letak pape entry sebab timetable full. smokey pon merajuk sebab mami die sibuk kuar memanjang. jadi, untuk memujuk, daddy die belikan wetfood each flavour each.hahaha!! bersemangat giler die mam! erk, melalut plak. ngeeee

sebenarnyer nak citer nape LV sakit ati. sebab penat pusing2 cari kasut idaman,tapi tak jumpa. urgh! maka, kaki pon sakit la sebab banyak jalan. banyak exercise, tapi makan pon banyak jugak. jadi kan, sama jer. tak dapek nak slim kan badan yang dah cam tetttt! hahaha..

next place, nak pergi alamanda, cari bathrobes and maju junction untuk tengok kasut. ada orang kate maju junction tu wedding city. betul ker?

p/s: after test drive kete itu, sangat teruja, okeh!! bestnyer!! can’t stop thinking dah. ouch!

Saturday, April 16, 2011

Friday, April 15, 2011

Comel tak?

Kalo tak cukup comel pn,sila cakap comel jugak!hehe
Lyena Vee tru Nokia5730

Wednesday, April 13, 2011

hipokrit kah?

assalam semua. aku pelik la.. nape manusia suka berpura2? kadang2 aku lagi suka berinteraksi dengan b2b yang aku kenal secara maya ni. sekurang2 nya dorang ni jujur ikhlas, takde nak sindir menyindir atau nak cari gaduh macam la kiter ni masih di high skool. macam kiter nak hadapi orang yang macam ni yer? yang pikirannya ala2 student high skool. pening aku jadinya. malas aku nak melayan. pedulikan la. tak nak aku semakkan pikiran aku yang dah memang semak dengan macam2 benda nih. cuma satu jer aku mintak.. kalau buat sesuatu tu, buat la dengan jujur. dan kalau orang itu beroleh manfaat impak dari perbuatan anda, tolong la jangan riak. sebab setau aku, ko buat benda tu pon tak ikhlas, memang niat nak jatuhkan kan? syukur Allah Maha Berkuasa, penentu segalanya. budak tu survive lagi malah lebih baik kehidupannya. dan TOLONG jangan jadikan aku puppet atau laluan atau batu loncatan untuk menjayakan plan kamu yang ntah pape tu. tidak, aku tidak meroyan. cuma aku sedih tengok kawan2 aku macam ni. please be more matured. we r not high schooler anymore k..

LV aku tau ramai silent reader kat sini. kalau niat kamu nak kondem aku, nak jadi batu penghasut, maka aku tak perlukan kamu disini. ini gelanggang aku. aku tak perlukan kamu yang hipokrit di sini. big THANK YOU!!

lompat tinggi tinggi!!

assalam semua!! LV sangat sooka!! semalam dah jupe tailor, JC for his side. dah amek measurements sume. and dah konfem design!! tepuk tangan lagi!! and the best part, JC promise us our 1st fitting is around mid may! wah, laju giler.  dalam sebulan jer kowt nak siapkan his suit and my dress altogether. ngeeee <can’t stop grinning>

i do have the skecth, nanti i upload eh. and JC also gave me contoh material for my dress untuk guide i cari my inner tudung. best2x!! next, kene cari kasut before mid may because 1st fitting dah kene pakai. ngeeeeeee. ok, done! kene get ready cos i de interview jap lagik. huhuhuhu

Tuesday, April 12, 2011

Shirou..

Ni bakal adik angkat smokey.baru 1bulan 1mgu.mami x sabar nak amek kamu Toushirou! Adiah kawen frm a fren. Hehe
Lyena Vee tru Nokia5730

Mummy...

Mami,sy nantok lg la..
Lyena Vee tru Nokia5730

b2b kedah, tolonggggg!!!

assalam kawan2!! LV nak mintak tolong nih..sape de num pejabat agama daerah kuala muda? yang opis die kat sg. petani tu.. sebab LV refer kat web ini.

bengang

bley la num yang provide dalam web salah!! tolongggg la update!! sebab nyer, LV nak tanya, bley ker test HIV tu wat luar kaw sg petani.huhuhuhu. geram plak rasa. dahle call k.kesihatan seri kembangan tadi, angkat tepon macam tak nak angkat jer. padahal pagi buta kot nih. bley plak dorang suh g sana, buat appoinment untuk wat test hari lain. maknanya DUA kali la LV kene ulang alik g sana. ko ingat aku takde keje ke, nak ulang alik jer. tak bley plak buat appoinment tru phone. bengong!! pagi2 dah bikin orang panass! <MOTIP PAGI2 BUAT ENTRY ANGIN??>

update: dah jupe link die.. source

Monday, April 11, 2011

frust kah?

assalam semua. korang layankan jer la bridezilla blues LV nih. plan ari sabtu,cancel forward to ahad. maka LV abeskan masa dengan makan dan tidur. masa tu, kening sebelah kiri asek bergerak2.

plan ahad, mau cari dua barang. kasut dan satu lagi idea gedik. cari2 yang berkenan. yang LV berkenan, sumenyer mahal. dah sama harga dengan tempah sendiri kat GAVY. tapi, ni dah tinggal bape bulan, konfem gavy tak mau amek tempahan sebab dah terlampau suntuk. <padahal tak tanya lagi, tapi dah rasa dorang tak nak mek sebab suntuk giler kowt>  agak frust sebab tak dapat design yang LV nak simple jer pon tapi kalo time kite cari tu, mesti takde kan? hm..tu yang sampai terpegang kasut riban2 tu. takpe la, pasrah lagik. pastu carik barang untuk idea gedik, pown takde jugak. ish, pe ke bangang sangat nih?? susah betol nak cari benda yang simple camtu pon. bengang pulak! tempat sebesar alam, tapi barang yang i nak cari takde. memang pasni LV diam jer. tak nak dah beria. lantak. yes i am FRUST!! last2 LV g masuk kedai art, g cari barang2 nak buat ilangkan tension. padan muka aku!  g shopping benda lain. owh, sampai skang kening masih bergerak2. kata orang, tu tanda stress. am i??

tahniah kat korang sebab berjaya sampai abes entry merepek ni. <end>

huhuhu..help!

mana nak cari kasut silver or white yang de bling2 bahagian tepi or heels die with affordable price??? pening dahni..huhuhuhu….dahle terpegang kasut yang super lawa kat LEWRE Gardens, dengan taburan swarovski yg cket2 tapi lawa gielr..tapi sangat terketar tangan bile tgk price die. RM1174!! pergh!!!!!! hehe, verangan lagik masuk kedai camtu. hahaha…

Saturday, April 9, 2011

Isi Masa Lapang..

assalam semua. biler ati tak senang or rasa tak sedap, LV akan cuba channelkan sume perasaan tu jauh2 dengan cara mencari idea2 untuk wedding prep.  ntahla, serabut rasa pikiran ni. ada sahaja benda yang setan nak hasut. btol la kate orang, time bertunang ni banyak dugaan. nak mendirikan masjid pon, banyak halangan.

so, apa yang LV cari malam ni? hm…handbouquet..dah banyak kali berbelah bahagi pasal handbouquet ni. kejap nak oder fresh flowers, kejap nak pakai yang vendor bagi, kejap nak diy yang ala2 button punyer tu. dan skang rasa bahagia plak tengok yang de feathers. pelik? tak lah. cube tengok kat bawah ni..

source1

atau yang ini..

source2

 

source3

 

source4

so, camner? mata LV dah nak terpejam dahni, tapi LV suuukerrr sangat source3. ntah nape. can i have at least 1 feather handbouqouet? huhuhuhuhu Day dreaming

Friday, April 8, 2011

Cubaan pertama

Jadi tak?
Lyena Vee tru Nokia5730

PENGUMUMAN!!!

assalam semua!! ni ada pengumuman nak dibuat. padahal LV banyak keje arini, tapi bila tengok benda alah ni, terus gatal tangan nak buat entry jugak2x! giler tak senonoh kan??? hahaha. ini kisahnya..

 

[klik utk tumbesaran ek]

Wah Chan is back with their “Buy 1 Diamond FREE 1 Natural Precious Stone (Sapphire, Ruby, Emerald) and Additional 20% Discount” which will be available at their Sunway Pyramid and 1 Utama outlets. While if you are interested in 999 gold, then you must drop by to their Midvalley branch as they are offering the promotions of “Buy Diamond FREE 999 Gold & Super Value Factory Clearance Prices”. So there you goes, 2 options of both which is also a valuable assests. Don’t confuse yourself now, just grab this opportunity now fast!! before they run out of stocks!

 

Wah Chan

Sales: 7 April 2011 – 17 April 2011

Venue:
Sunway Pyramind Wah Chan Outlets
1 Utama Wah Chan Outlets
Midvalley Megamall Outlets

sape yang tengah hunting tu, bley la serbu. jom2x serbu!! LV nak cuci mata jer. hehehehe

source

Thursday, April 7, 2011

Nichii

See what i found in nichii. Simple,tepi die de lace.nape la die bukn white color?hm..
Lyena Vee tru Nokia5730

Wednesday, April 6, 2011

Nichii

See what i found in nichii. Simple,tepi die de lace.nape la die bukn white color?hm..
Lyena Vee tru Nokia5730

solemnization dress

LV da anta kain ke tailor untuk jahit. tapi gambar die tak tepek2 lagi kan? gomen ne ya..hahaha. ni kire bayar utang la ni. so, ini kain yang LV bli

off white plain chiffon

off white beaded chiffon

white satin lining for me and off white for he

off white lace patches

memang LV dapat diskaun banyak giler sempena iniIena 021

ya, 25th anniversary ya! hehehe. harga dikurangkan daripada harga biase. pastu extra 1 or 2 meters tu, dorang pejam mata jer. owh, sooka sangat walaupon terus pokai pada hari kejadian ya. bukan LV pokai, he yang pokai. nanti i bayar balik yer yang. hehehe

ok, ini la hasil yang LV dapat

Iena 026

Iena 023

Iena 022

motip letak gambar kecik2? slalu sebesar alam. hahaha. ada lagi, tapi tunggu masa majlis la baru tengok. my baju is very simple jer, tak bombastic pon. janji i puas ati. hehehe

idaman kalbu

assalam!! LV dalam proses mencari kasut nikah plus reception nih. terlalu awal ker? tak kowt. agak ngeri tengok ticker kat bawah tu. baut2 pejam mata jer, boleh? hm..melalut plak. nak cakap pasal kasut la. kasutt!!! 

rata2 bila LV survey kat kawan2, mesti dorang kate kasut bertutup yang lawa. ala, yang bertutup, muncung kat depan tu. LV rasa kaki akan jadi sangat pelik bile pakai yang muncung tu. memang dari dulu tidak berkenan. huhuhu. kasut yang LV nak adalah dari jenis peep toe! hehehe. lantak la korang nak cakap tak seswai ker, tak formal ker. janji ati cheq sooka. hehe. ketegaq degil LV nih! contohnya kan, macam kat bawah ni..

 
pic1
owh, sangat drooling tengok yang nih. bling2 yang sangat cantik plus tapak merah menawan tu. baju recep LV tak bling2 sangat, chiffon plak tu. so, kasut LV bley bling2 lebey la tapi bukan kt bahagian atas. kang sangkut kat kain, nanges!!

 


 pic 2
yang pic 2 nih pon superb!! tapi, xde putih plak kan? pink pon melets! ngeeeee
 
pic 3
yang ni macam dancing shoes kan? lawa sangattttt!! tapi, modern giler la plak..

 
pic 4
yg kat atas ni pon drroling jugakkk! kalo tak memikirkan takut sangkut kat kain..huhuhuhu

 
pic 5
yg ni kan, bagi LV tak seswai untuk wedding. tapi, untuk pakai dinner ke, jalan2 ker, sangat lawa,okeh! aduh, rambang mata dah den ni

 
pic 6
design ni lain dari yang lain. dahle de warna putih plak tuh. comelnyerrrr!!!!! jatuh chenta lagi..

  
pic 7
super smart!! memang elegan la. rasanyer inspired from christian louboutin. kalo tak silap la. btol ker aku eja tu? btol la kot. janji anda sume faham, kan?? hehehe. so, dari mana aku cilok pic2 nih? dari sini la --> source
 g la lawat web tu.macam2 ada! duit ja yang tak berapa nak ada..hm..

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers