my Friends

click2 laaaa

Sunday, May 29, 2011

Testing

Testing sbb try dari semalam,x dapat nak anta emel
Lyena Vee tru Nokia5730

Friday, May 27, 2011

takziah..

assalam semua. di saat aku tengah bergembira berwindow shopping tadi, aku dapat panggilan dari seorang sahabatku, kak yati. kak yati menyampaikan bahawa one of my bestfriend lost her baby. kesian sangat. usia kandungannya dah masuk 7 bulan lebih. and tadi, baru dapat call her sister. her sister cakap, baby girl. rasanya dari ari rabu, dah memang takde, lemas dalam perut. then, pagi tadi, baru bersalin normal. saat aku taip entry nih, family die tengah dalam proses nak kebumikan baby. sedihnyer.. aku nak pergi lawat, tapi takut plak rasa. takut dengan aku2 skali nangis kat situ. ya Allah, beratnya dugaanMu ini. semoga kawanku redha dan tabah menghadapi ujian ni.aminn…

Main2 Teka

Cube teka mana satu aku pilih.haha!paling comfort utk pakai p keje.haha!
Lyena Vee tru Nokia5730

hmmmm

assalam semua. makin dekat ari nak kawen ni, makin senang rasa nak sakit ati. banyak sangat setan dok ngan aku kot. sumpah aku rasa angin gila. bengang suma ada. dahla cuak tengok ticker tu tinggal 36 ari ja. aku rasa nak cuti ja nak setelkan suma benda. takmo pening2 lagi dah. since he said better simpan duit for raya dan hold dulu honeymoon, aku rasa aku ada banyak cuti lagi nih. maka memang aku nak cuti suka2 ati ja pasni. no more simpan2. padan muka aku, nak kawen time dekat ngan raya sangat kan? tapi memang takde pikir pon nak g honeymoon. kesian kat anak bulus aku kang, kene tinggal plak. motif pagi2 nak bebel kat blog? disebabkan sakit ati, aku rasa tengahari ni and esok, aku nak p shopping. bagi lega cket. dah abeh duit nanti, aku makan megi ja. padan muka aku kan?

Thursday, May 26, 2011

Bengang

Assalam semua. Aku bengang. Gudnite.
Lyena Vee tru Nokia5730

Nak cantik tak??

assalam semua!! rindu  nak berblogging. sibuk cket dengan opis yang asyik kene audit. pastu kene ganti bos p meeting plak. dahle memang kau nih tak suka p meeting. lama giler kott! huhudah2, takmo bebel lagik. nak cakap pasal ni. pasal spa. bukan suruhanjaya perkhidmatan awam tau. tapi spa nak cantikkan diri la.hahaha. aku takde masa la nak balik umah p tengok mana spa yang best. jadi aku mintak tolong makcik google jer. memang aku cari kat area sungai petani jer. or maybe area penang jugak kot. sebab aku pon tak tau, balik awal seminggu nanti, aku dok sungai petani ka, aku dok kat penang.

yang pertama,Lamar Spa. servis yang ditawarkan adalah ini:

Facial Lifting
  1 Sesi - RM70.00
  * Tambah Ampoule 1 - RM10.00 (Collagen & Vitamin C)Sauna - RM20.00
  Mandi Susu - RM35.00
  Mandi Bunga - RM35.00
  Lulur Badan - RM50.00
  Urutan Badan - RM50.00
  Urutan Badan + Sauna - RM70.00
  Urutan Badan + Mandi Susu / Mandi Bunga - RM80.00
  Sauna + Lulur + Mandi Susu / Mandi Bunga
  1 Sesi - RM90.00
  Lulur + Mandi Susu / Mandi Bunga
  1 Sesi - RM80.00
ada lagi servis dia. aku amek mana yang aku rasa aku berminat ja. nak tau lebih lanjut, click
Lamar Spa ya!

yang kedua, Salun Ikhtiyar. dia ada pakej pengantin. rm250. macam berbaloi dengan harganya tapi tak tau la best ke tak.. ni antara servis yang ade..

num fon untuk dihubungi pon ada kat gambar tu. kalo nak tau lebih lanjut pasal spa nih, klik sini ek..

ok, ini jer yang aku jumpa web dia. yang lain, kena p tengok kat kedai kot sebab selalunya kedai2 kat sana takde web. tu yang susah cket nak survey dari jauh. huhuhu

Tuesday, May 24, 2011

Monday, May 23, 2011

geo lens anyone??

assalam semua. LV tak beli lagi lens nak pakai nanti. banyak btol cekadaknyer kan? lens la, kasut la.hahahaha!! pernah beli korean lens, memang lawa. tapi mata cepat kering  cket ar..ni rasa nak beli korean lens juagk kot. agak2nya mana yang best ek? sebab skang dah banyak sangat jenis dia. pening dah nak pilih..

yang ni ka?

natural 3 tone brown

 

or ijau?

or grey?

pening la. atau jenis yang ini plak? dreamy eye.. brown

or grey one?

or green?

or this?

Barbiedoll 400 Series.. brown

grey?

aduh..tolong2.. mana satu nak pilih ni? tak nak nampak pelik sangat, tapi tak nak nampak common sangat. camner? any suggestions?

all pic from korean Lens shoppe fb

 

Sunday, May 22, 2011

final hunting!

assalam semua.  dah nak taip entry ni pagi tadi, but wake up late, perut pun dah kebuluran. maka tak sempat nak bukak lappy. i’m not feeling well. huhuhu. asyik bersin since tengahari tadi. and now having runny nose. hadoi.. biar sakit sekarang kan dari i sakit dekat2 nak majlis nanti. hehehe

ok, nak story pasal semalam. dah lama tak g sunway pyramid. nak cari apa? cari kasut la. yes! kasut lagi. hahaha. dah nak muntah tengok kasut. tapi g isi perut dulu. sakae suhi. nyumm2x!! last week, tak dapat abeskan sushi sebab sakit perut, dis week, i balas dendam. haha!! and this is the dessert..

Iena 055 oh, sungguh sedap!! rasa nak makan lagi jer. no gambar sushi sebab nanti i terliur nak makan lagi.makan jer kejenyer kan. pas makan. jalan2 cari kasut. masuk almost sume kedai kasut kat situ. and, finally both of us berkenan dengan satu design kasut ni. and i try it.ohhhhh!!! sangat comfort! kalau macam ni, pakai heels ni p lari2 pon boleh. takdak hal punya! hahaha. then cepat2 send pic to his family, ask their opinions. his mum said yes, his sister said not her type and the most funny comment is from his adik sepupu. she said nampak weird. haha!! i tak rasa weird langsung. jap, korang rasa weird ke kasut camni untuk wedding?

kasut blog2 alamak!! dah terlukis dengan pensel plak dah. tapi serius, memang cun! aku sangat berkenan yang nih. memang tak pernah aku berangan nak pakai camnih untuk wedding sebab my dream shoes adalah normal peep toe. tapi kasut ni menepati kriteria aku in weird way. hidden platform, tinggi above 4inch, tutup suma(almost) and peep toe. see? kan complete suma tuh. memang rasa lega giler jumpa kasut nih. tapi, nape plak gambar ni tak jelas, kan? jap, bagi lagi satu ek..

kasut blogala, tak jelas jugak la.. At wits end camera i rosak ker? Big Grin hehe. sebenarnye tak nak tunjuk dulu. hahahaha!! sowie guys, tunggu 9 julai 2011 ek. akan LV posing habis-habisan dengan kasut nih. oh, sudah jatuh chenta lagi. nak tengok lagi kesayangan ku ini, tapi takde dengan LV plak. hukhukhuk.. hehe

semalam jugak, LV dah p amek kad kawen. skang tengah nak buat guest list. nanti kawan2 kat sini pun akan dijemput jugak. jangan malu2 bagi alamat ek. hehehe. review kad kawen, next post ya.

semalam jugak, he got his new car. so, he declared dah de awek baru. cis! ini sungguh tidak adil! don’t care. cepat bawak LV jalan2 with your new toy tu. hahaha!!

 

Saturday, May 21, 2011

Dah jadi display!

Baru je amek benda alah ni.suka sangat! Dah jadi display pun. Tapi yg kat display ni,lain color poket die dari kitorang punye.hehe
Lyena Vee tru Nokia5730

Friday, May 20, 2011

20 MEI 2003!

assalam semua. layankan gambar kenangan ni ek..

 

cuba cari aku kat mana? ni la kawan2 batch degree aku. masa ni, syiokkk sangat2x. tengah panas-panas pon sanggup tu pakai jubah lama2, amek gambar banyak2. hahaha

kat atas ni plak, gambar aku ngan bestfren aku. aku bertuah,punya banyak bestfren. tapi dengan dia ni, aku memang start baik dari awal2 masuk upm. pastu gaduh2 tu dah perkara biasa bagi kitorang. tiba2 aku rindu sama kamu, didie. muahaha!!

ni gambar pagi, before nak masuk dewan konvo. dalam mulut tengah ada roti tuh! hahaha. pasrah jer sebab abah aku nak jugak tangkap gambar time tu Rolling on the floor

nape arini tiba2 aku nak selongkar balik album lama2 nih? konvo nih time 2006. on 19 sept 2006 to be exactly. memang aku senang ingat tarikh ni sebab, dua ari lepas tu, ari anniversary aku dengan he. hehehe Blushing 

tapi yang aku nak kaborkan pada semua. bukan pasal konvo nih. nak cakap, yang arini, genap 8 TAHUN batch aku daftar masuk ke upm. dah 8 tahun weyh! lama giler! rasa cam baru jer abeh. gambar masa daftar tu, aku takde yang digital. yang printout, sume kat umah. maka aku pon dengan senang atinya letak la gambar konvo. memang aku seronok ngan dak2 kelas aku. even though, masa sem satu tu, bole plak bertekak tak tentu pasal antara laki dan pompuan disebabkan task yang lecturer bagi, tapi last2 baik jugak kan? amek masa jugak nak baik semula kan? hahaha. kenangan btol. dan baru aku perasan, disebabkan task multimedia tu la, aku dah de num he. tapi yang lawaknya, aku ada num he, tapi tak tau dia tu sapa. ngeeee Big Grin

so, for all networkian, selamat ulang tahun pendaftaran ya!!

20 MEI 2003!!

Thursday, May 19, 2011

post wedding idea, anyone?

assalam semua!! agak-agaknya kalo aku buat photoshoot cam kat bawah ni dengan shirou and smokey, akan jadi cantik tak?macam yang ini..lawa sungguh!

yang no 2 ni plak macam sama2 jalan kan? owh, bestnya!!smokey and shirou memang suka orang snap gambar dorang. tapi tu la, si smokey ni takut dengan strangers..si adik shirou plak aktif giler.jenuh nak kejar nanti kan..hehehe

 

source and google

ni men chak chak plak.sooooo sweeet!!!

funny!!

i was browsing old albums on my facebook page. found this pic. lawak giler!!

if tak silap, makan buffet nih. tak ingat apa he said, caused me buat muka camtu.hahahaha!! nak makan pon tak senang tau! Rolling on the floor  oh, bila la nak slim cket macam dulu. haih.. Thinking

44???

assalam semua..ticker dah menunjukkan lagi 44 hari. alamak! tiba2 datang perasaan ngeri OMG!! banyak benda tak setel lagi especially part hantaran. aku blom amek pon lagi dulang hantaran from my friend. for dulangs, just sewa ja from my bestfriend. die pon baru jer pakai sekali, masa wedding dia tahun lepas. nak beli, tapi cam tak berbaloi. siblings pon tak ramai, nanti berhabuk jer dulang2 tu suma.

deco plak, gigih nak deco sendri. teringin, sebab masa tunang dulu, tempah ja. rasa kurang feel plak. pastu dok gigih pikir nanti nak wat threading muka, nak g nail spa sume time cuti seminggu before majlis. tapi, masalah besarnya, aku tak familiar ngan my own hometown. aku tak tau nak cari kedai2 tu suma kat mana. b2b kedah/penang, ada suggestions tak? tolong..tolong…

pastu time ni la aku nak risau yang bukan2. kunci umah maybe akan dapat lambat. maka, lambat la proses perpindahan nanti. dengan barang rumah tak beli pape lagi. ngeri lagi pikir sume tu. duit plak, laju jer kuarnya. kesian he. he la kene banyak tanggung. nak harap aku yang gaji ciput ni, memang tak kawen lagi la jawabnya..

tapi, seriously, kalo de spa best and affordable, kedai/butik manicure pedicure, threading tu suma kat area kedah/penang, tolong bagitau ek. tolong ek.. thank you so much guys!!

torn between

owh, berkenannya!!hahaha

atau yang ni?

atau yang ini ker??

sumber dari mr google ya

Wednesday, May 18, 2011

Audit

Audit o audit.huhu.dah nak terberi,baru nak korek lubang.muahaha!
Lyena Vee tru Nokia5730

Tuesday, May 17, 2011

Menyerlah!

Speechless tengok part kain die.me prefer part atas die kosong.hehe
Taken frm pesona pengantin edisi jun
Lyena Vee tru Nokia5730

Monday, May 16, 2011

seriau…

tadi baru chat ngan akak wedding planner. beliau cakap fitting baju sanding ai dalam pertengahan jun. OMG!!!!! seriau dahni. sempat ker nak alter bagai2. pastu kan, maksudnyer, ai kene balik tiap2 minggu la jun nanti. mati la ai camnih.. huhuhuhu. dah debar nih. lots of butterfly in my stomach. huhuhuhu. pray for me please..

emah somel

assalam semua. LV terjumpa lagik sorang b2b penang. to you, emah somel, amek la adiah ni!

 

spread it out eh! lalalaalala

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers