my Friends

click2 laaaa

Friday, April 27, 2012

BERSIH yang bongokk!




Assalam semua!

yess, i'm very excited! haha!! no no no.. i belum beranak lagi ya. semalam ada jugak rasa contractions. dok doa banyak2 jangan bagi baby kuar lagi. alhamdulillah, pagi nih takde pape. why i tak bagi baby kuar lagi? sebab i takmo sangkut dalam jem BERSIH. 

dahla masa i kawen, kena berebut dewan dengan DSAI plus ramai gila tetamu jemputan tak dapat hadir sebab sangkut jem tahap dewa punya. ni nak beranak, nak kena layan jem lagi sebab orang2 bodoh yang kononnya berakal tinggi. menyusahkan idup orang, ade la. pelik aku. sibuk nak berdemo bagai. selalunya kan, orang memang pandai nak kritik2 orang lain. tapi, bila diri sendiri kat tempat yang sama, dia akan buat benda yang sama macam orang sebelumnya. why? sebab dah kelabu mata dengan power yang ada plus baru nampak ada kekangan2 yang menyebabkan dorang amek tindakan yang macam tu. 

ni my mom call plak said my father tak dapat cuti. macam mana nak mai tengok cucu dia? cuti dibekukan because of election yang akan datang nih. tak ke menyakitkan ati? ko bersusah payah keje, tak dapat cuti, tapi ada orang mulut longkang senang2 jer cakap orang2 ini tak buat keje, lembab la, makan gaji buta la. kalo ko rasa keje beruniform ni senang, ko pegi la apply. aku nak tengok, ko mampoo tak nak survive. jangan pandai cakap ja. damn! this entry suppose to be an excited one, dah ter emo plak. sebab nila setitik, abes susu sebelanga. sebab sorang makan gaji buta, abes suma kena tuduh sama. bajet yang keje swasta tu suma bagus? ramai je yang pandai mengular tau. ish, i nak buat entry pasal benda lain. jumpa next entry la baru citer. entry ni dah emo sangat. k, tata!



2 comments:

  1. memang bongok pon..
    yang paling bongok bila ketua bersih nih bukan islam..tapi yang ikut adalah orang islam yang konon educated laaa..

    ReplyDelete
  2. neyna: tu la pasal. tengok gambar pon banyak non muslim. mahasiswa pon ada, perjuangkan ptptn katanya. cuba ko duduk, jadi menteri kewangan, ko buat tak apa yg ko tuntut skang? masa tu la baru nak pikir ada banyak benda nak kena amek kira. kalo takdak ptptn, mmg melayu tak masuk univ la. makin mundur la jawabnya. i pon nyampah gak ngan certain thins bout ptptn, tp utk hapuskan,is a BIG NO la. at least, for now

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers