my Friends

click2 laaaa

Tuesday, April 17, 2012

checkup 37weeks ++

Assalam semua,

tenggelam timbul je i skang ni kan. huhuhu. dah makin bersawang rumah pink i nih. erm, jumaat lepas i p checkup. my weight naik! hahaha!! happy plak. padahal dah jadi tong drum dahni. hehe. current weight adalah 73kg. haaaaa gemokkk kan? ok la, dari tak naik. naik sekilo lebih tu. berkat makan meat banyak2 la nih. pastu kunyah chocolate tak berenti. hikhikhik. kat klinik dr idris, ade nurse baru. pas i timbang berat, dia macam uishh! macam berat gila. i sengih ja, siap cakap alhamdulillah. untuk normal people, memang la takut berat naik. tapi untuk preggy woman, happy weyh! dah timbang berat, macam biasa p check urine. nurse check kan, tak pernah buat sendiri pon. just tinggalkan ja your urine kat toilet with your name.

kali ni, agak lama gak la tunggu dr idris. dia dah sampai kat parking lot, tapi takleh nak turun sebab hujan lebat gila. masa tengah tunggu tu, dr. Ida sampai. dr. ida ni anak dr idris, work kat situ jugak. nurse offer suruh jumpa dr. ida kalau nak cepat. i dah pernah jumpa her, garang weyh. pastu kasar plak tu. takmooooo! nak tunggu dr idris jugak. hehe. as i expected, kali ni dia tak tegur pon pasal berat i. see? dia akan tegur kalo dia rasa benda tu tak normal. pastu dia tanya sihat ke tak. i cakap la tangan kiri i kebas especially after bangun tido. dia kata, mungkin tertindih sendiri. and dalam keadaan sekarang, memang senang nak kebas. dia suruh i kurangkan garam. kali ni dia tak scan pon. just dengar heartbeat guna doppler ja. heartbeat baby masa tu, 147, dalam normal range lagi. tapi, for me, slightly higher la sebab selalu check, 137 or 140. agaknya baby syok dapat caffeine sebab before that, i melantak chocolate lagi. ngeeeee. then, i mintak la surat untuk confirmkan due date i sebab i nak apply cuti awal. and i tanya, leh dapat mc tak sebab now kaki and tangan memang dah bengkak. hard for me untuk jalan2 dalam opis and drive pergi sana sini. he said ok, no prob. so, minggu ni i mc seminggu. jumaat ni, checkup lagi. now dah start checkup seminggu sekali sebab baby dah full term. maksudnya, any time i boleh bersalin dah. hehehe. now, nebes tu dah kurang sikit. perasaan tak sabar plak. nak cepat tengok muka baby. hehe

then, masa bayar kat luar tu, nurse yang kepochi awal2 tu ada. dia tengok mc sampai seminggu, dia komen "uih, sampai seminggu mc!" i buat2 tak dengar je. hubby memang tak dengar. pastu wife dr idris tegur dia "orang nak beranak. awak tau apa. lain kali nak cakap t, mulut jaga sikit". ops! sekali dia kena sound setepek daa. hikhikhikhik. then i tengok kat surat yang dr idris bagi tu, dia tulis my due date 4th may plak. aikk? dah berganjak dua ari ke? tak sempat nak tanya dia balik sebab i bukak surat tu masa otw balik. takpe la, jumaat nanti, i tanya dia. dah berubah ka due date i nih? hurmmmm


5 comments:

  1. wowwww...xlame lagi tu beb...
    wish u all the best..skang ni u rehat je dah dpt mc sminggu tu..relaxkan diri..heheheh :)
    nanti baby dah kuar..xleh relax2 dah,,hahahahaha

    ReplyDelete
  2. hahha amik kau kena sound. suka suka je nk cakap mcm tu. takde etika. cecey.

    ReplyDelete
  3. hehe..bestnye dah star cuti..i pun dah tak larat dah ni..tgn pun dah kebas sgt n kaki dh bengkak..harap jumaat ni masa check up dpt mc mcm u...

    ReplyDelete
  4. wahhh nak dkt sgt dh due date tu dear...glad to hear it :D dear keep in touch with me ya...i follow u back...see u in the next entry ya :)

    ReplyDelete
  5. nad: tu ar. x sabar dahni. ari2 pujuk baby cepat kuar. hehehe

    etty:tu la pasal. i dun mind pon. tapi cam best plak bila wife dr. tu sound. hahaha!!

    cheyan: u cakap je kat doc condition u. camne nak gerak aktif kalo kaki dah bengkak2. kalo tgn bengkak,lagi la. nak menaip pon susah

    with julia: slamat berkenalan! hehe :)

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers