my Friends

click2 laaaa

Saturday, April 28, 2012

checkup semalam

Assalam kawan2..

watpe arini? jalan2? me,dok umah je. malas nak menyesakkan diri dengan jem BERSHIT tu. hehe. setiap orang ada pandangan masing2. i ada terjumpa link nih masa mengoogle BERSHIT 3.0. klik SINI. ntah kenapa, bangsa kita nak sangat ikut telunjuk Pengerusi BERSHIT nih. dorang ni otak bergeliga, bak kata kawan i kat fb, 
"BERSIH: ada sesuatu yang tersembunyi yang diperjuangkan yg akan memakan bangsa sendiri. Pandanglah di sekelilingmu, apa yg berlaku pada bangsamu. Sedarlah sebelum bangsamu dikekang di bumi sendiri..."

tu pandangan i la. pandangan orang len, no komen. sebab i warga penang. i kesian dengan warga penang yang dok pulau skang ni. ni. gara2 kononnya bangsa lain itu boleh mentadbir dengan lebih baik dan lebih adil. adil ke yang depa dapat skang? kene tindas lagi, ade la. erm, kang cakap lebih2, kate berat sebelah plak. tapi, p tengok sendiri la..

ok, ni nak cite pasal checkup semalam. Dr Idris takde, ade emergency. so, kene jumpa anak dia, Dr Ana. dulu, i pernah ada experience buruk bila checkup ngan dr ana. so, macam agak gerun la nak p jumpa dia. tapi, nak wat camna, takdak pilihan. p timbang ebrat, berat i turun balik hampir sekilo!. hurmmm.. dorang kate, dekat nak beranak, memang berat akan stay or turun. so, berat terkini adalah 73.5kg. masuk ja jumpa. bagi salam, dr ana dah senyum. ahh, arini mood dia baikk! alhamdulillah.. hehe. then, as usual la, dia tanya baby gerak ok ke tak. ada sakit2 tak. i said, ada, tapi tak interval la. then, i asked her, boleh tak nak scan sebab nak tau berat baby. die kate, boleh jer. hehe

i pon p la baring untuk scan. dia check blood pressure, dia kata ok, normal. memang style dr ana ni, dia letak jeli sejuk tu banyak2 before scan. memang sememeh cket la. tapi, scanner dia canggih. hehe. dia check everything la, dah macam detail scan plak. die check saiz kepala baby, saiz badan baby, panjang tulang kaki baby, air ketuban cukup ke tak. overall, suma ok. masa scan, baby tengah sujud, dalam position nak kuar. hearttbeat dia 126 which is normal tapi kurang dari minggu lepas. berat baby skang adalah 3.14kg. wow! tak sangka plak my baby dah cecah 3kg. ingatkan bawah 3kg lagi. ye ar, sebab perut i ni kecik je. tak macam nak tunggu ari sangat pon. anyway, i bersyukur my baby sihat semuanya. yang penting, jangan kuar arini ye sayang. kalo kuar arini, memang ada chance la abah kamu jadi bidan terjun kang. hikhikhik



2 comments:

  1. tak sabar kan vee?? Harap2..semuanya ok..selamat semuanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cheyan: tu ar. kdg tak sabar sangat2, kdg seriau pon ade. hehe

      Delete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers