my Friends

click2 laaaa

Friday, April 20, 2012

minggu 38

Assalam semua..

Alhamdulillah.. dah masuk minggu ke 38. dah boleh beranak anytime dahni. minggu ni dah kira start cuti dari keja sebab amek mc and sambung terus dengan cuti bersalin. perut dah sangat besar, macam tak percaya je ni perut i. hahaha!! 

minggu ke-38 nih, baru rasa kelaparan tahap maksima. selalu orang dok cakap lapar time pregnant, sekarang ni baru i rasa. before nih, light2 ja. makan pon 3 kali sehari, then dah cukup. now, dah makan heavy meal, 2 jam lepas tu lapar lagi. asyik pikir nak makan ja. sebab asyik lapaq ja dok kat umah, maka kena la rajin masuk dapur. ye la, takkan ari2 nak delivery. bosan jugak kan. dua ari lepas, teringin nak makan bubur pulut hitam. maka, gigih menggoogle resepi. haha!! bubur yang mudah pon i tak reti buat, okeh. tu la, dok umah dok harap kat ma ja masak. cakap ja nak makan apa, mesti ma masakkan. ni, kena la buat sendiri. hehe. dah google resepi, kena la kuar p cari bahan nak masak plak kan. sadis nya, i tersalah beli! i p beli kacang itam! huhuhu. dah balik, baru terpikir, ma kate pulut hitam tu rupa dia macam beras, warna itam. adoyai.. kuar balik time makan malam, p cari pulut hitam. padan muka sendiri. haha!  maka, semalam try la buat. senang ja resepi dia, tapi still i salah buat sebab cairrrr. huhuhu. agak frust jugak la. tapi, untuk mulut sendiri, i ngappp ja. hehe. pic cilok from my instagram. jadi la, nak lepaskan kempunan. 1st time buat kan. nanti2, boleh cuba lagi. ngeeee

arini plak, rasa macam nak makan mihun goreng. seb baik takde rasa nak makan pelik2 kan. hehe. maka, lunch tadi, masak la mihun goreng kosong. nak letak sayur, i tak suka makan sayur. lupa nak letak telur. hajat dihati nak goreng nugget, makan ngan nugget. tapi, sebab dah lapar sangat, ngapp gitu jer. 1st time jugak neyh goreng sendiri. hasilnya, sedapppp! tak lembik or benyai, pedas, cukup rasa. i likeeee!! boleh tak puji masakan sendiri?? gila angkat bakul. eh, biarla. blog i, sukati i la. yang dok buat muka sinis tu, pasai pa? debik kang, baru tau. lalalala..

tengah pikir kacang itam tu nak buat apa. pau? hurm..kena google resepi nih. oh ya, petang ni checkup. harap2 sumanya ok. and nak mintak doc scan la. nak tau bape berat baby skang since i dok kebulur je 24jam kan. till then, assalam.. :)



3 comments:

  1. hope slmt sume..ciknaa due lg 3,4ari je ni..tp sampai skrg takde rase nk besalin pn lg.. huhu.

    ReplyDelete
  2. hope selamat bersalin nnti
    nerves x?
    hehehe

    ReplyDelete
  3. ciknaa: insyaAllah..hrp2 baby ciknaa kuar normal la, tak yah induce. cepat2 pujuk baby! hehehe

    ekin: now dah kurang nebes. rasanya, bila dah p spital nanti konpem nebes tahap apa ntah. hahahaha

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers