my Friends

click2 laaaa

Thursday, April 12, 2012

syiokknya abeskan duitttt! nangessss :p

Assalam semua!

i am so sleepy. pagi tadi terjaga pukul 4.30am, pastu takleh lelap dah. ni mula la nak nantok bagai ni. my opismate pegi kursus plak. camno nak naik surau p tido nih? hurmmmm

semalam buat ape? i bangun lewat gila semalam. best btol tido golek2. haha!! baddddd habit! pastu terpikir2, nak lunch kat mana sebab perut dah berkeroncong. bekpes, makan roti cket jer, maka cepat la kebulurnya. kebetulan my friend nak g midvalley, nak cari dress sebab dia ada dinner next week. disebabkan pikir nanti takut tak sempat nak jumpa before deliver, so kitorang pon berjanji la untuk lunch sesama kat mid. gigih weyh padahal pagi tu kaki tangan suma bengkak. cincin pon dah tak muat nak pakai. tapi, puas ati la dapat jumpa even tak sempat nak borak lama. pas makan, masing2 ikut haluan masing2. sebabnya i nak p renew jcard and cari slipar. slipar sekang ni, buat sakit kaki gila. ingatkan boleh bertahan sampai beranak, rupanya tak boleh. lama tak shopping untuk diri sendiri. erkk, ye ke lama? hahaha!!

sampai kat kaunetr jcard, as usual la, ramai gila orang. kalah weekend plak. public holiday jer pon. amek nombor, ada 50 orang lagi depan aku. sedihhhh..tapiiii, ada promoter jusco yang baik ati, tukar number ngan i. ikut numbor dia, ada dalam 15 orang depan i. ok la kan? alhamdulillah.. bersyukur gila. agaknya dia kesian kot tengok perut besar sangat. hikhikhik. after that, hubby p cari perfume dia sebab dah nak abes. dia bli yang botol besar trus, pastu dapat body spray untuk i, botol besar jugak weyh! murah hati siot akak promoter tu. tersengih i. ngeeeeeee. suka2x. pastu pusing2 tengok slipar. slipar okeh, bukan kasut. pusing2 kat area scholl jer sebab kaki sakit, best kasut scholl jer la kan. tapiii, as usual banaykd esign orang tua kan. yang i berkenan, takde saiz plak. and baru tau skang sebab kaki bengkak, saiz kasut i dah bertambah satu setengah saiz. gila besar! dari saiz 5, pakai saiz 6 pon susah nak sarung sebab kaki dah kembang. hukhukhuk. maka, keluar la dari jj dengan hampa.

jalan2 nak balik, nampak hush puppies. singgah jer. test2, macam best. tau size apa i pakai? saiz 7 uk! besar weyh! pasni, simpan jer la jawabnyer kasut ni. tapi, dalam ati, still harap bley pakai sebab mahal kot. bukannya 30 hinggit.so, inilah sliparnya yang i dah rasmikan arini. simple ja, design pon ala2 orang tua.


harga pas diskaun, rm197.00. to me, its mahal la. selipar jer pon. tapi, sebab sedap pakai, pejam mata jer bayar. jalan2 lagi on the way nak balik, ternampak kedai rockport. whatttttttt! ada rupanya kat mid. tak pernah perasan plak before nih. kalo la i tau ada rockport kat sini, konpem2 masuk situ dulu. tapiiii, selipar dia, berdarah jugak idung nak beli kan. tapi, hubby kata brand rockport ni tahan lama. kira berbaloi la beli. takpa la, takdak rezeki skang. tunggu rezeki pas pantang la. hikhikhik

balik dari mid, terus g umah cousin hubby ada makan2. lepak sana sampai malam. ada bbq weyh. sedappppp! topik yang dibincangkan, pregnancy! haha. sebab ada 3 ibu mengandung and yang sorang tu dah ada experience bersalin before ni. maka, dia lah jadi sifu kitorang. hehehe. dekat tengah malam, baru sampai umah. basuh2 kaki, solat, trus melepak atas katil. smokey and shirou la teman. lagipon, nak pujuk dorang. sebab siang semalam kan, ada gegaran. tinggal dorang berdua jer kat umah. mesti cuak dua2 ekor tuh. dahlah memang dorang tu penakut. dengar guruh pon lari bersembunyi. my mom kat penang pon dah cuak2 sebab dorang rasa rumah bergegar. yang peliknya, kitorang kat mid, takde plak rasa pape. called my neighbour, dia kata kuat jugak rasa gegar. hurmm..ok la, time to sambung buat keje even mata cam dah tersengguk nih. tak produktif btol la :p

p/s: kalo ada mulut jahat nak cakap i macam2, beli kasut pon nak cakap kat blog, ni jer jawapan i-> peduli hape aku. blog aku, sukati aku la nak tulis pasal ape. rasa2 takmo baca, tekan jer pangkah kat atas tu, abes cite :)




5 comments:

  1. last sentence yg P/s tu mmg i tekan butang LIKE !!!! hehehehe

    ReplyDelete
  2. nor: haha!! kan? nanti i letak butang like kat situ ek. hikhikhik

    mommy cha: wah! lama tak dengar khabar kamu. hehe. skang kasut tu ngam2 jer. pas bersalin, tak tau la bley pakai ke tak. hrp2, boleh la. hehe

    ReplyDelete
  3. hish dear. ok pe blog ttg kasut. hush puppies tu, bukan cikai- cikai punye. hihi.
    btw, bagus kan jejalan time nak dekat due ni. i pun tengah nebes ni. next week 38 weeks i kene induce. huhu.

    ReplyDelete
  4. thalha: ngeee. mana la tau kot2 ada yang tak suka. tu la, bagus jenjalan nih. tapi yang tak tahan, pas jalan2, konpem sakit kat bawah perut kan? redha jer la. hehe. induce? ouch! org kate induce tu menyakitkan. huhu. all the ebst tau dear. maksudnya u bersalin awal la ni. dapat jumpa baby cepat :)

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers