my Friends

click2 laaaa

Friday, April 27, 2012

breastpump dah sampai! :)

Assalam semua!!

okeh, yang ni takmo emo2 dah. nak cakap pasal ni sebenarnya. 



weekend lepas i ada order barang from littlewhizz.com. buat shipping address umah MIL sebab takut takde orang kat umah i. then , dapat call semalam dari orang courier, cakap tak jumpa umah? hahaha!! lawak gila. dah lama kot dorang dok situ, tak pernah2 posmen tak jumpa rumah. orang delivery, cab suma, jumpa ja. pelik sungguh! hikhikhik. sudahnya, i bagi alamat umah i la. tapi, i mintak dorang anta pagi ni sebab petang i ade checkup. so, arini, kul 10.30 tadi, barang tu pon sampai. happy weyh! lega sebab barang yang i nak dah dapat. hehehe. jom tengok satu2, nak? tak nak pon, kena paksa tengok jugak. muahahaha

ok, i order set breastpump dari littlewhizz nih. bagi i agak berbaloi sebab sebelum ni yang i prasan diorang takde set camnih. set breastpump with cooler bag skali.

dalam pakej ni ada bereastpump medela swing with calma teat, reusable autumnz ice pack(3 pieces), autumnz storage bottles(8 pieces), autumnz cooler bag. price yang i dapat is RM759.00 which is to me berbaloi jugak la. if nak tau lebih lanjut, boleh tengok SINI. cooler bag tu muat untuk simpan breastpump jugak and boleh sangkut kat stroller, pegang gitu jer or buat macam sling bag. ok la even tak dapat medela citystyle pon. sebab yang tu kena carry macam handbag. then, my handbag nak campak mana? ke dah ada anak nanti, tak yah bawak handbag? hurmmm

dah order, takkan nak order 1 barang je kan. rugi shipping tau. oh ya, shipping dia free for purchase above Rm200 untuk weight yang below 6kg. mine, tentu la tak sampai 6kg pon. hehe. then, i order jugak backpack supaya senang nak bawak breastpump berjalan2. rupa dia adalah macam ini ->
harga dia RM99.90. ada less RM10, so tinggal RM89.90. alang2 nak beli, i amek je. cooler bag yang dapat free tu, muat untuk masuk dalam beg nih, kat bahagian atas dia. bahagian zip bawah tu, boleh letak pump. bila nak pump, bukak jer zip tu. kat bahagian belakang plak ada opening untuk plug kan power outlet pump. takyah susah2 kuarkan pump dari beg. more info, tengok SINI ya :)

ada lagi ke i order ek? ada! hehehehe! i  order 2 nursing wear and 1 nursing tank. hubby kata, nursing tank nih, nak buat apa? seksi bukan main! laaa, if i pakai baju yang bukan nursing or takde butang depan, dah pakai tank ni, i still boleh selak2 without nampakkan any skin kan? hehe. i order jugak nursing poncho autumnz tu, color dark purple.harga dia RM39.50. tapi sayangnya, masa nak deliver, abes stock plak. maka yang itu, dorang tak deliver lagi. tunggu next batch la jawabnya. total damaged suma dalam 1k. agak cam nanges jugak masa nak bayar. seb baek share ngan hubby. hehe. thanks mucuk! muahh3x!

alhamdulillah, dapat jugak lengkapkan keperluan nursing untuk baby nih. i memang nekad nak bf my baby. harap2 ada la susu nanti. skang ni, memang takde pape lagi. ada m2b yang dah ada susu time preggy lagi, rezeki masing2 kan. even if awal2 tu, kalo terpaksa bagi fm, i redha. i tetap akan usaha utk bf lepas tu. semoga dipermudahkan. aminnnn

oh ya, tadi ada orang tak sabar nak unbox everything. maka box ini dah dibuka :p poyo kan? orang lain beli fs pon tak gedix macam i. takpe la, i excited ngan barang sendiri. ok what. hehe


i just bukak gitu jer. tak try pon assemble everything. tengok la, malam kang ke, esok ke, try assemble. nak dengar bunyi dia bising ke tak. ok, done! pasni nak kene siap2 mau p checkup. kena p awal sikit arini sebab konpem jalan2 banyak kena tutup kan. maka lama la kat dalam keta nanti.

7 comments:

  1. hoyeayyyyy..dpt dah BP..heheheh :)
    i pon xtry lagi my bp...coz mcm mls nak bukak kotak die..berat...hahahaahahah

    ReplyDelete
  2. nt dh assemble bgtau la bunyi dia kuat ke x eh. sbb kwn i dia beli mini Elektrik medela dia ckp bunyi dia bising.huhu.i nk tgu 20th may br beli swing package kt onebabyworld.skrg duduk diam2 sajo :)

    ReplyDelete
  3. oo..bestnyer..beli set jimat skit dr beli satu2..
    insyaallah susu akan automatik ade bile kite deliver nanti..insyaallah..yg penting dah niat nakk bfkan anak..nurse pun bgtau camtu jugak..

    ReplyDelete
  4. best2..I dah beli jugak..try idupkan ok la tak kuat sgt..


    tp belum sterilise lg ni..masih malas..yg lain2 pun sama gak..

    ReplyDelete
  5. yeayyyy~

    eh2 bila agaknya kita nak beranak ek? haha

    ReplyDelete
  6. nad: haha! alhamdulillah! sempat jugak beli before beranak. nak kene assemble cepat2 and sterilize everything nih. hehe. u punya, meh i tolong bukakkan :p

    lisa:aah, my fwen pon ada pakai yang mini tu, dia kata bunyi bising macam motorbot. dis one, hopefully tak la. before this tgk kt utube, ok je bunyi dia. tak tau la real life camno

    mama dhia: hopefully. aminnn. nak sangat bf baby. tu la, jimat cket if by set. pastu bli banayk cket bg shipping free. hehe

    cheyan: ok eh bunyi dia? i pon tgh malas2 nih. suma pon blom sterilize. matilaaa :p

    nana: erk, i takmo beranak arini. nanti snagkut jem. dahle spital tu dalam kl. no no no. hahahaha

    etty: ngeee..dah ujung2 sangat dah, baru dapat beli :)

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers