my Friends

click2 laaaa

Tuesday, April 10, 2012

entry banyak hari :)

Assalam semua!!

NO..NO..NO..i belum bersalin lagi. hehe. rupe-rupenye dah dekat seminggu tak update. cian blog neyh. terabai. blom ada baby kecik lagi neyh. adoyai.. so, kena start citer dari jumaat aritu la kan. hehe

jumaat, nothing much. i mc. p klinik panel yang dekat dengan umah. bagus klinik tu, bukak 24 jam, bumiputera punya. doc pompuan suma. tapi, masa i p pagi tu, dr Locum yang on duty, dr. laki. nampak giler muka dia tak cukup tido. ye la, duty dari malam, tak abes lagi kan. masa i p tu, kul 8am. dia just bagi i pil kecik pe ntah and pesan kalo tak baik jugak sakit kat perut tu, malam kang datang balik. i makan sekali jer pil tu. pahit gila weyh! pastu takmo makan dah sebab pahit sangat plus i rasa i perlu rest jer kot. after rest, ilang la sakit2 tu.so, memang melepak atas katil sambil ngadap laptop jer la. nak wat keje umah, tapi kang sakit balik plak. mana bley sakit nak dekat weekend. rugi woooo :p

sabtu, siang xde wat pape. just g umah MIL for lunch and malamnyer, ke rumah mak sedara. ada besday party anak dia. konon nak p sat ja, sekali dah berborak, lama plak lepaknya. no pics sebab bateri phone dah tinggal separuh. pastu i dok sibuk men game online je kejenye. tengah tunggu besday gurl upload gambo. best p sana. kat umah mak sedara tu ada macam2 haiwan. dah macam petting zoo plak. hehe. ada angsa, kucing, tortoise besar, ikan pe ntah dalam akuarium tu, ada rabbit. cute siot rabbit tuuuuu. hikhikhik

esoknya plak, p amcorp mall,cuci mata sambil jalan jalan kat flea market dia. best jugak ar flea market dia. first time p. i  tot flea market dia kat luar mcam the curve, berpanasan bagai. rupanya, stalls dia suma kat dalam. cool! boleh jalan berjam2 pon takpa. hehe. pastu ada kedai buku murah. excessbooks kalo tak silap. sempat rembat storybooks pasal vampire 1 set. murah jer, rm39.90! patut harga dia 100++ kot. rambang mata dok dalam tu. too bad, buku pasal parenting tak banyak and yang ada pon tak best. after that, terus balik umah. sampai umah, konon2 nak kemas umah. tapiiiiii, apa yang terjadi adalah membuta smapai ke petang. hohohohoho! dah penat berjalan kan, memang mata laju jer nak pejam. hehe

i dah nak masuk 37weeks dah. tak sure la baby nak kuar on time ke tak. skang ni, idung dah kembang, muka pon dah kembang. kaki, plak dah dua kali bengkak and surut. tapi, bengkak i tak teruk. cuma kat tapak kaki ja. kalo kat tapak kaki ja, kira bengkak ke tu? hurmm. pastu semalam, bangun tido, tangan kiri plak sakit gila. macam urat saraf problem. sakit kat sendi2 tu. pastu refleks nak gerak jari macam lambat. agaknyer i tido terhempap tangan sendiri or tangan i tergantung kat ujung katil kot. sampai arini terasa sengal. nasib baik, tangan kiri. kalo tangan kanan, seksa jugak ek..

semalam plak, g sungai besi, amek food smokey and shirou. i memang selalu order ngan akak felix nih. dia jual murah, direct order dari warehouse. sekali amek, memang amek 1 bag terus. senang. tak payah nak risau dah dorang ada food ke tak. 1 bag tu 24kg. tahan la dalam 5 bulan. ok la kan, untuk 2 ekor. siap boleh bagi kat stray cats lagi kalo jumpa. alhamdulillah..

even dah lama takda entry, tapi i selalu jer BW. rupenyer ada mommies yang kena pantang sendiri. sedih baca entry diorang. i pon rasa, i kena pantang sendiri. my mum maybe akan jaga i untuk seminggu jer kot. hurmm..takpe la, mintak tolong smokey and shirou la jaga i. tetibe jeles gile ngan one of my friend. dia dok korea. 1st baby dia, mak dia fly p sana dok sana sebulan tau untuk jaga dia dalam pantang. rezeki masing-masing. pada yang due date lebih kurang i, mesti berdebar-debar skang kan. gudluck to u alls! :)


4 comments:

  1. i pon mcm kena berpantang sendiri je...sobsob :(

    ReplyDelete
  2. ye ke nana? chaiyokk2 la kita ek

    ReplyDelete
  3. dah nak sampai masa ekk?
    nanti berpantang walau sendiri ke, mak jaga ke, jangan stress2 k.
    kene hepi2 selalu

    ReplyDelete
  4. izla: aah, macam dah nak sampai masa ja sebab kaki tangan dah bengkak. insyaAllah, hopefully boleh tahan diri jangan emo2. hehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers