my Friends

click2 laaaa

Thursday, August 9, 2012

elak swing backflow

assalam kawan2,

rentetan dari swing ku backflow aritu, maka i pon menggogle la apa yang boleh dibuat untuk mengelakkan dari terjadi lagi. dari apa yang i boleh simpulkan dan i praktikkan adalah:
  1. letak motor swing lebih tinggi dari corong pam. selama ni i letak motor tu kat bawah jer. emamng konpem2 rendah dari corong punyer la.
  2. pasang dengan ketat dan betol. pernah terjadi i pasang tak ketat, susu tak keluar pon
  3. pasang valve ke arah kiri atau kanan corong sahaja. masa back flow tu, valve i macam ke arah belakang cket. aduhai...
  4. pastikan pam tu tegak, jangan ngade nak senget2. yg ni, memang i salah buat masa kejadian itu terjadi. i tak tegakkan as usual. tu yang buat backflow tuh.
itu je yang i jumpa. kawan2, ada yang nak tambah?
p/s: bila la nak convert swing jadi double nih. en suami, boleh tolong saya convert?



2 comments:

  1. dah follow sini 159!

    ITHULAH...kdg2 kena buang pets kalau kawasan perumahan tak boleh pelihara pets

    ReplyDelete
  2. lelaki ini:hehe. nak tau rahsia? my house takleh bela pets, tapi i bela jugak. indoors. kita dah beli kan, hak kita la. janji tak kaco jiran2 suma. kalo jiran tak bising, management pon tak kisah punya

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers