my Friends

click2 laaaa

Tuesday, August 7, 2012

hussein 3 months! (lagi dua ari daaa)

assalam semua!

first day keje for this week! lagi dua hari, Hussein will be 3 months old. rasa sekejap je anak mak nih dah besar. hehe. semalam jugak for the first time, i bukak mittens Hussein sepanjang ari. memang tak pakai langsung. mula2 rasa sejuk jugak tangan dia sebab dia tak biasa. dah bukak mittens ni, asyik la dok masuk jari dalam mulut. camno? pastu i dok tunjuk tangan i gerak2 depan dia. Hussein tengok tangan i gerak2, dia pon gerakkan tangan dia. pastu die tenung jari2 dia gerak sampai muncung mulut, dahi plak berkerut2. comel! rasa nak amek vid semalam tapi mana ntah letak phone time tu. ngeee. 

pastu kan, masa i tengah nak salin diaper dia, tiba2 dia menjerit nangis sakit. meamng nangis kaw2 punya. i tiup2 tangan dia, pujuk2 dia, baru dia senyap. rasanya kuku dia tercucuk gusi kot. tak pon dia tergigit jari sendiri. klaka! hahahaha. tak sanggup nak gelak time tu, tapi serius klaka :p

and buat first timenyer jugak, sabtu lepas Hussein g alamanda jalan2. 1st time pergi mall. sampai kat alamanda, dia tido. memang dia tido je dalam kete. masukkan dalam stroller pon dia tido. tambah dengan dalam mall yang sejuk2 tu kan, lagi sedap la dia tido. bising2 tu takde hal untuk dia. dia memang suka tido bising2.

tengok la, sedap je dia tido dalam kete. pastu bley sambung dalam stroller plak..


takde berjalan sangat pon. i just masuk anakku and mothercare tapi tak beli pape. then, masuk toys r us belek2 toys for hussein. abahnyer plak belek2 toys untuk dia. huh? orang belek untuk anak lerrrrrr. last2 i beli soft toy sebab nak bagi Hussein belajar pegang2. masa tengah belek2 barang tu, ada sorang budak pompuan datang kat stroller Hussein. ingatkan dia nak belek toys yang dekat rak, rupanya dia main toys Hussein yang i gantung kat stroller tu. hikhikhik. klaka plak rasa. budak2 kan, mestila tertarik ngan toys, ye tak? hehe

then, masuk carrefour, i cari barang nak masak. pas beranak, i macam suka nak test2 resepi. before nih, jangan harap le i nak masuk dapur ye :p kat dalam carrefour plak, ade dak boboi datang pegang pipi hussein. parents die kate boboi tu suka baby. hahaha!! father dia dah amek dia pon, dia lari datang kat Hussein lagi. cute! pas bli barang, terus chow jer sebab hussein pon dah lapar nak susu. nak nip kat ctu, tapi tak jumpa tempat nak duduk plus tak tau nursing room katne. sekian citer hussein berjalan2 for the first time. banyak tido dari berjaga. hehe. maybe ade yang marah i bawak budak kecik g mall tapi bagi i bukan selalu pon. beside kalo dok berkurung dalam rumah je, tak kuar, nanti immune die tak kuat la sebab tak pernah kene test. bley tak i pikir camtu? hikhikhik

9 comments:

  1. hussein comel..sama dgn kasih time baby2 dulu.kalau kua je tido tp senang sbb mak blh shopping tanpa gangguan..happy 3 mth darling

    ReplyDelete
  2. knani: ye ke? senang nak shopping kan. tak bnyk ragam sangat.die bangun pon sebab lapo. hikhikhik

    liyana: thanks! time tido, mmg cute. time die ngamuk, huhuhu je la jawabnyer :p

    ReplyDelete
  3. i pun dah bawak umar g mall. sbb sian dia asyik kena tinggal je ng nenek. tp tido je dalam stroller. pastu kalau crancky habislah kalau nip kan sbb dia ada peel yg pelik. dia suka kemam cabut kemam cabut. adesss..

    ReplyDelete
  4. etty: hikhikhik. kalo kat umah, hussein suka gak buat camtu. hisap dua tiga kali, cabut hisap dua tiga kali cabut. sakit wooo. tp kt luar, die behave plak. xde buat camtu. seb baekkk. hihihihi

    ReplyDelete
  5. takpe...farish ms sebulan i dah bawak dia g mall...haha

    ReplyDelete
  6. nana: hahaha!! sebulan? maksudnya mama dia pon langgar pantang sekali la? hikhikhik. lagi kuat berjalan dari i nih :p

    ReplyDelete
  7. xpe bw die kuar jln2....dah nk 3 bln kan.ok jer...i pn pk mcm u,nk kuatkn antibodi die.hehe..klu x bw die kuar dr skg,kang tetibe bru nk bw,risau plak bl da bsar2 melalak kt tmpat org rmai sbb x biase...

    I bru je mgu lpas bw iman kuar..ms umo die 2 bln...tp xlama la...mmg tujuan pn nk bw die keluar jek....

    Hussein comel sgt la...ramai peminat ye hussein ni.budak encemm...

    ReplyDelete
  8. ika lepas pantang je dah bawa ammar keluar..bosan kot asik dok umah je..ms dlm pantang mmg xkeluar lansung..just gi klinik je..hehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers