my Friends

click2 laaaa

Thursday, August 2, 2012

The requested URL "/", is invalid.Reference #9.3e556acb.

assalam semua..

sejak masuk keje, ari selasa lepas i takleh login facebook. hahaha!! takleh login facebook plak yang i risaukan eh.hihihi. takde la, takleh bukak langsung, susah la i nak jenguk2 ke fb KIM. bila bukak jer naik error camnih

The requested URL "/", is invalid.Reference #9.3e556acb.1337250952.21c9cc69 

then i pon gigih la do everything. clean kan registry from malware bagai. pon tak jadi jugak. pastu terpikir nak google error tu. jumpa solution kat one of the blog. ni link dia.. Chin's Girl. ni solution dia:

  1. pergi ke folder "C:\Windows\System32\drivers\etc"
  2. bukak fail hosts guna notepad .
  3. Copy kod kat bawah pastu paste kat fail hosts tu
    203.106.85.66 www.facebook.com
    203.106.85.66 https://www.facebook.com
  4. jangan lupa klik save untuk save fail hosts
  5. tutup browser 
  6. bukak browser baik dan cuba akses lagi sekali facebook tu
for me, it works wonderfully! hehehe 



4 comments:

  1. geram plus boring takde benda nak buat.hehehe. gigih kan? hahahaha

    ReplyDelete
  2. patutlah bbrapa hr ni i masuk blog u, dpt malware punye notification tu....bykkali gak i try.heheheh

    eh blog u dah lain.hehehe

    ReplyDelete
  3. vee: tu la.aduyai..nak kene buang la blog2 yang tak aktif dah tu dari bloglist i. tak pasal2 kene infect plak kang. hehehe. yang ni senang baca cket kan. yg lama tu, tulisan halus bebenor! :p

    _________________________
    I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers