my Friends

click2 laaaa

Monday, August 27, 2012

raya aidlifitri 2012

Assalam semua,

Selamat hari raya, maaf zahir batin! amacam raya mommies semua? mine, macam full schedule sepanjang minggu. Hussein pon nak cranky je sebab penat beraya. ramai tegur sebab dorang excited tengok hussein pakai jubah. dorang tak sangka ada jubah untuk baby sekecik hussein.hehehehe. tapi, i tak bagi hussein pakai seluar yang dapat sekali dengan jubah tu sebab getah kat pinggang dia terlalu ketat.so, i pakaikan dia short putih. campur western cket.hahahaha. tapi, yang sedeynyaaa, takde gambo raya husseing pakai jubah kat i. hukhukhukhuk. dah pegang hussein, celah mana plak i nak pegang camera.abahnyer plak sibuk watpe ntah,sedey btol!sentap i! now, tengah tunggu pic dari camera bapa saudara sebab die banyak amek gambar masa raya aritu.
excited pagi raya 2012
tengokla, excited sungguh muka Hussein kan. macam tau2 ja aritu ari raya.awal dia bangun. kul 8 dah bangun. selalu kul 10 lebih baru bangun.bangun pon sengih2 ja.hehe

1st day-jalan raya
ni jalan raya ke tido raya ni hussein?mana taknyer,sampai umah orang je, lepak2 jap pastu tertido. ni nampak cket la collar jubah die. tak nampak full sebab i bedung tangan dia ngan napkin. kesian hussein, penat sungguh dia. nak tido pon asyik terganggu ja sebab kena angkat dukung sana sini. hehe

us raya Aidilfitri 2012
ni je la gambo sefamili yang ado. tu pon, sebab cousin hubby tolong tangkap kan. masa ni dah malam, dorang datang ebraya umah MIL. so, pakai pon dah serabai.Hussein pon dah tukar baju seksi. hikhikhik.yup, that's me. debab kan? and baju raya kitorang takde color coding. sebab sume men blasah je,recycle.

pagi raya kedua
tengokla, nyenyak hussein tido. pagi raya kedua tu, dia bangun lambat. penat tak tau nak cakap agaknya. tapiii dalam penat2 tu, hussein dapat banyak duit raya tau.alhamdulillah, rezeki hussein.pasni kita bukak akaun asb ya sayang. disebabkan masing2 penat, kul 2pm baru bertolak balik penang, my hometown. mana tau, jem gegile punya. dekat 8jam baru sampai penang,tu pon mainland je. nasib baik my parent's house kt butterworth je, if not pengsan nak redah bridge plak.

malam pertama, gigih lagi hussein tido takde aircond. tapi pegang badan dia berpeluh2.dahla kena bedung kan.malam kedua, dia hijack bilik tok n tokwan dia p tido situ.sekali ngan i la.hubby tido sorang2 kt bilik kitorang. hikhikhik. tengok la pic bawah, lena sungguh dia tido.almaklumla sejuk ja kan. tok hussein kesian tengok dia kena heat rash,tu yang siang2 pon nak on aircond untuk cucu. aduhai...

hussein tido lena
balik penang jap je. dua malam ja kat sana. i tak sempat pon nak balik kampung tengok kubur arwah tok. sampai penang pon dah lambat sebabkan traffic jem kan.sebenarnya takde kekuatan jugak nak balik kampung.tengok umah tok orang len yang duduk. kang tibe2 nanges kat situ, pelik plak suma orang. huhuhu.

Hussein borak ngan tok
masuk raya keempat, barulah Hussein nak borak2. agaknya before that, tengah adjust lagi kot sebab ni first time Hussein balik penang. barulah dengar suara dia excited borak2 ngan tok dia. baru tok dia tau Hussein ni kepochi, rajin berborak. hehehehe. tapi, petang raya keempat tu kitorang dah nak gerak balik dah. gerak dalam kul 2pm jugak. hujan all the way and jem lagi! aduhai, asyik2 sangkut jem jer.penat doo. 3jam setengah baru sampai ipoh. then, kitorang buat keje gile terus naik cameron. hikhikhik.nak book hotel, sume dah fullbook.kitorang hijack bilik bapa sedara kitorang. dorang tengah holiday kat sana,bilik dorang besar. hussein suka gila dapat naik atas tu sebab sejuk kan. terkekek2 dia gelak,good mood gitu.

hussein first time at cameron
tengok la, die tido jer. tengah jalan2, i bukak hud jaket dia tengok die tido. sedap sungguh! sempat la berjalan2 pegi makan strawberi and cactus valley. ye la, satu malam je kan. now tengah plan nk pegi lagi. proper holiday. tengah cari good deal tapi nak p tempat sejuk2 je macam cameron ke,fraser's hill ke. genting not in the list sebab tempat orang main judi. takmo bawak hussein p tempat macam tu time dia kecik2 nih. dah besar cket, akan dipertimbangkan.

turun dari cameron je, sampai umah, dah magrib. mandi2,lap badan hussein, tukar baju then kuar beraya lagi.
hussein takmo senyum
tengokla,hussein pon dah tak larat nak senyum2. sape la yang atur jadual beraya nih. penat doo. sampai malam tu, i balik, telan actifast sebab dah pening bagai. tido pon tido mati sampai tersiku pipi hussein. the best part is hussein pon tak sedar i tersiku pipi dia. seb baik hubby perasan, sebab dia tak tido lagi.

sabtu pon beraya lagi. i bagi hussein pakai pants macam big boy. hikhikhik.kebetulan die memang ade baju long sleeves color ijau,kire matching la. gambar bawah pas balik beraya, keletihan anakku.tido tak hengat punya

hussein looks like a big boy
semalam, ahad pon beraya lagi tapi no pics.lupe nak snap.puasa sebulan, raya pon sebulan la kan.okies, nnt dah dapat pics from sedara suma, i upload lagi ek. pic cameron, pic jalan2 raya suma. till then, take care!

p/s:fave word for this entry= penat! hahahahah

6 comments:

  1. apela hussein ni asyik tido je? momy cha gigit pipi baru tahu hehehe...sakan dia berjln sampai cameron tuh...:)

    ReplyDelete
  2. wah bestnye husin raya2 dpt g cameron..=)

    ReplyDelete
  3. hahaha!mommy cha, nak buat camna, mak hussein pon suka tido.tu yang hussein pon terfolo sekali :p

    ReplyDelete
  4. riana: unplanned, so tak dapat g banyak tempat la, 1 malam je kan. tapi best jugak la. hihihihi

    ReplyDelete
  5. budak2 skarang ni nk tido dlm aircond baru lena tido kn? hehe

    slmt hr raya :)

    ReplyDelete
  6. nana: tu la pasal. masak nak bayar bil letrik. pengsannnn :p selamat hari raya nana n farish :)

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers