my Friends

click2 laaaa

Friday, August 3, 2012

posto! posto!

assalam semua!

 semalam parcel ini sampai kat opis..
first time shopping kat bbstore nih. cantik kotak die. logo macam baskin robbins. apakah? hehehehe. selalu i shopping kat littlewhizz je. kali ni sebab barang yang i nak tu kat littlewhizz dah abes stok, so terpaksa cari tempat lain. gigih kan? hahaha!! tapi, website die ade prob la. i takleh nak checkout kan barang. so, terpaksa berurusan dengan customer service dia melalui emel. agak was2 jugak sebab takut barang tak sampai kan. pastu die pakai courier yang i tak biasa. nama courier dia TAQBIN COURIER. pernah dengar tak? tapi bagus orang yang hantar ni. antar arini, esoknyer dah dapat. and dekat-dekat nak sampai tu, die kol dulu tanya ade ke tak. kalo poslaju, selalu i kena tunggu dua ari. yes, i memang tak sabar orangnya. once payment dah buat, i nak barang cepat2. hehehe

entry ni sebab etty de tanya ape yang i beli. yes, i memang selalu shopping online. dah kurus dah akaun i. hukhukhuk. what to do, barang Hussein suma comel2 plus i rasa benda tu perlu. :p

barang yang pertama, fold & go diapering kit. haha!! nak gelak dulu. ini bukan keperluan. ini mengada2 namanya. it's cute, it's PINK! and terjadi one time kitorang lupa bawak changing mat, then terpaksa alas dengan swaddle die. dahle swaddle die nipis, kesian Hussein kene baring atas changing station yang keras tu. and kat bbstore adalah yang termurah rm39.90. harga asal dia rm59.90. tu yang terus sambar. ngeeeee



barang yang kedua, car shades. haaaa, yang ni keperluan,okeh. kesian Hussein naik kete, silau mata dia sebab panas. dalam pek ni ada dua shades. price dia rm44.91. dah lama dah nak beli, tapi dok tertangguh. nak tunggu keluar shopping ngan abahnyer, memang lambat laaa jawabnyer. so, i kena la cepat bertindak kan? hahahaha!! alasan mau shopping :p



haaa, barang yang ketiga ni half2. keperluan jugak plus maknyer yang ngade2. mainan stroller fisher price. ade je yang kecik2 tapi mahal jugak. so, baik amek besar cket kan. tak bukak dari kotak lagi sebab hubby tak bagi bukak. padahal maknyer dah tak sabar nak bagi Hussein main2. die dah pandai tengok benda2 color striking and berbunyi. price dia rm44.91. pasni misi mencari mobile musical cot. tapi kene tunggu dulu la sebab maknyer dah abes bajet. hewhewhew


then, ade lagi satu barang yang i tak snap gambar. The First Years: Infant Comb Brush. hahaha! kesian Hussein kan. mak dia slumber je tak belikan dia sikat. selama ni i siakt rambut dia guna tangan ja. rambut baby kan halus mulus kan. harga dia rm13.41. ada sikat lembut and brush. buat masa skang ni, pakai brush la sebab dia kecik lagi kan. next, maybe nak cari benda yang gosok gusi dia tu.

last but not least, nak jugak tepek gambar terbaru Hussein. i snap semalam. dia dah makin aware dengan tangan kiri dia plak. tengok la, sampai berbuih mulut main air liur sambil dok usha tangan sendiri. semalam die dok test2 ngiring. tiga kali die mengiring sendiri. before ni, die mengiring time tido tanpa die sedar kan. now, die buat dengan sengaja. dah nak belajar meniarap ke yang? hikhikhik


okies, tata. sambung buat filing ya. baru dapat keje. takde la bosan sangat kan. hehehe. pasni, nak kena buat bloglist plak. haiiii la malware...


12 comments:

  1. Hahahaha..abis kurus duit gaji tu..byk gak brg hussien yek..

    tak pe2..semua tu penting..

    ReplyDelete
  2. cheyan: tuuuu la pasal. hukhukhuk. ni pon ada ati mau cari baju melayu Hussein lagik. matilaaaa :D

    ReplyDelete
  3. i pon ade diapers mat tu..sebijik..heeheheh :)
    baby u dah bape bulan?babies i pon dah pandai mengiring sendri..pdhal baru 2 bulan...slameni i letak atas kerusi xrisau sgt coz tau bdk kcik xpandai gerak...skali i tkejut tgk die dah beralih sendri...hahaahaah

    ReplyDelete
  4. bez kan shoping brg baby.. klik2 je hehe

    ReplyDelete
  5. okay i berminat ng sun shade tu. i nk beli skrg jugak..!!

    ReplyDelete
  6. yg macam changing utk diapers tuh. i beli beg ala kura-kura tuh. pastu kat dlm complete semua ada. ala-ala kura2 ko! hahahah...

    ReplyDelete
  7. nadya: yeay! same taste! hehehe. awal jugak baby u mengiring ek. my baby dah nak dekat 3mo dah baru dok cuba2.baby u nak suprise mama dia eh? hehehe

    fitria: bez gila. tambah2 men click2 ja kan. banyak plak masa nak browse.nafsu sungguh! :p

    etty: sila cari di kedai berdekatan atau p click web cepat2. hahaha. yg ni from the first years punya ye :)

    mommy_cha: hah, ala kura2??must be cute. nak tengokkk!

    ReplyDelete
  8. amboiii sakan nampanya bershopping utk si anak..hehe

    ReplyDelete
  9. i tpengaruh nk beli sun shades tu...alaaa....xmo beli apa2 lg ni....tp...alaaa.....

    Hihi.u stil x berani nk remove mitten hussein ke?lg comel klu die tgok tgn kiri die tu ade jari smua.hihihhi.

    ReplyDelete
  10. nana: tu la. time klik tu, syokk ja kan. padahal si anak tak tau pon, mak dia yang lebey. hahahaha

    vee: hakhakhak! beli2! kesian silau dek matahari :p tu ar, i tak berani sebab i baru remove untuk sejam dua, dia dah cakar pipi dia. sampai luka plak tu. tapi semalam i tak pakaikan mittens dah. tu yang die menjerit tuh. hikhikhik :D

    ReplyDelete
  11. wah, sume barang utk hussein..shopping online mmg cepat kurus duit..hehe

    ReplyDelete
  12. knani: hehe. tu ar. senang sungguh shopping online kan. tak payah nak bersesak, nak berpeluh bagai. tau2 jer akaun dah kurussss. ngeeee

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers