my Friends

click2 laaaa

Tuesday, August 14, 2012

usaha gigih mak Hussein! hihihi

Assalam,

I sangat excited nk cari baju melayu untuk Hussein. wiken lepas punya la berjalan satu OU tu carik baju melayu untuk si kecik nih. padan muka i kan. last minute baru nak gedik cari. masuk jusco, ada, tapi besar. ukur kat Hussein, sampai ke lutut haa baju dia. cancel. kalo pergi pkns, sure banyak kan? hurmmm..salah tempat la i pergi...hussein penat berjalan, banyak tido jer dalam stroller. tapi die sempat poo poo dua kali. sekali, i pergi nursing room jusco which is tak best hokay sebab dalam toilet. masa i pergi tu ada sorang mommy tengah nyusukan anak dia.

 on the way pergi, Hussein tido jer. hehehe

second time g nursing room, i g kat parkson. best! siap ada cubicle bertutup untuk nursing. selesa sangat. tempat tukar diaper tu pon lembut macam sofa. takde la budak baring atas simen keras kan. ini selalu, nursing room ni asalkan ada je.so, balik dalam keadaan hampa. huhu. memang la Hussein kecik lagi, tak tau pape. tapi mak die je ngade lebih nak melaramkan anaknyer. hahaha!! biar la kalo pakia sekejap pon. untuk amek gambar, jadi la kan :p

tengok! tengah jalan2 sedap Hussein tido. padahal bising tu. hehehe

then semalam, i gigih p bangi. siap call dulu kedai tu sebab tak tau jalan. hahaha!actually nak beli online je, tapi takut tak sempat sampai plak. so, i g kedainyer terus. kedai baru sebab selama ni dorang bisnes online je. banyak jugak stok barang2 and baju melayu dorang. silap i tak snap pic kat sana. oh ya, i g kedai ni la..


banyak saiz kecik2! hehehe. maka, i pon rembat dua helai untuk Hussein. satu jubah putih and satu baju melayu johor.


yang baju melayu tu, besar. saiz 3-6mo. baju jer dah sampai lutut! hahaha! tapi i takmo p tukar sebab nak simpan. nanti raya haji, bley la Hussein pakai. hehehe yang jubah putih tu plak, saiz 0-3mo. memang ngam2 cantik je untuk Hussein. panjang jubah tu lebih dari kaki dia seinci je kot. de seluar sekali. if later on jubah singkat cket, takde masalah sebab de seluar kan. yeah! finally, dapat jugak baju raya untuk Hussein. super happy!

p/s: act, tok Hussein dah belikan baju melayu untuk dia. color kuning orange. tapi disebabkan balik kampung raya kedua, kena la jugak cari baju melayu untuk Hussein sebab nak die pakai tradisional first day raya tu, ngeeeeeeee





5 comments:

  1. alaaa bestnya!

    i carikan jugak baju melayu utk farish tp tak jumpa pon size yg kecik...semua besar2

    ReplyDelete
  2. nana: kat mamayayazone nih ade. tapi takut die tak sempat ship plak utk smpi b4 raya. farish lagi besar dari hussein kan? mesti yg saiz 0-3mo bley muat utk die.

    ReplyDelete
  3. alahai telan air liur tgk jubah putih tu...nak beli gaks la kat mikhail hihihihi :)

    ReplyDelete
  4. ala jubah tu mcm best je? hmmm.xpela.tungu raya haji nnti la.bju melayu iman,mak i jahit je,sbb susah sgt nk cri saiz...

    btul2.bia la pakai kejap pn.y penting dpt amik gambar..hahaha

    ReplyDelete
  5. mommy_cha: hikhikhiks..tak plan pon nak beli jubah. tapi sebab dah ade depan mata, i rembat je. ada dua kaler, putih n biru violet camtu

    vee:bestnyer tok Iman tlg jahit! my mum said nak jahitkan jugak, tapi raya puasa ni tak sempat.so, die belikan jer.hikhikhik. gambar tu pentinggggg. nak frame, letak besar2 kat umah.hehehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers