my Friends

click2 laaaa

Sunday, May 20, 2012

1st checkup baby Hussein

 Assalam semua,

semalam baby H ada checkup kat spital. takde benda sangat, just folo up ja. aritu masa kuar dari spital, ada jaundice cket, cket ja. bacaan dia 69. nurse cakap usually baby umo 3 ari, bacaan dia 180. so, kira bacaan baby H sangat2 cantik la. checkup semalam, jumpa dr kamaruddin. insyaAllah, dr kama ni akan jadi pediatrik dia. he said jaundice dah takdak langsung. alhamdulillah. memang lepas kuar spital, vee tak amek jamu pape ni. kunyit idup pon tak makan. makan masakan yang berasaskan kunyit serbuk tu ja. tapi, vee ada jugak pakai baju kuning. ngeeee. 

overall, baby H sihat. berat dia 3.4kg. tak tau la memang berat dia naik cket or sebab timbang ngan tengah pakai baju n diaper bagai. luka sunat dia pon, alhamdulillah dah kering. cuma dah start ada rashes sebab susu kat pipi dia. and kulit kaki dia kering cket. dr said, letak baby oil ja. untuk rashes tu pon, tak teruk. de merah2 cket ja. tapi doc ada bagi cream utk tu.

arini plak, vee baru pas berurut tadi. sedap! ringan cket rasa badan. first day jugak pakai bengkung. slumber je kan? haha!! ntahla, macam tak kisah sangat nak timbang2 berat ke, nak kempiskan perut ke. lebih pikir nak banyakkan susu untuk baby H. Tapi alhamdulillah, now susu dah banyak. masa kat spital, terpaksa top up ngan fm. nanti vee cite pengalaman duduk kat spital plak ye. lama tau, 4 hari kot. dahla tak pernah2 kena dok spital. merasa jugak makan makanan spital. seb baik hubby bley teman. ngeeee.

p/s: pasni nak godek coding plak bagi tulisan besar cket. juling mata orang nak baca entry vee kan? tapi, template ni dapat kat tenet and im not good with coding. takpe, usaha tangga kejayaan kan? :p





4 comments:

  1. ha,syok sikit membacanya!!!hihiiiiih ritu Q masuk spital tak sempat langsung mkn mknn spital sebab operation..ahahhaha alhamdulillah tak de jaundice..Vee, amik dah insuran untuk baby??:)

    ReplyDelete
  2. Q: Haha!! baru senang nak baca, ye tak? hehe. oo, kalo operation, xleh mkn ek? sadiss.. vee dah amek dah insuran for baby H, masa dia dalam perut lagi. amek ngan prudential. rasanya ada entry pasal prudential. hehe

    ReplyDelete
  3. Vee, rashes dia yang kat pipi tu kene susu badan kan? org dulu2 kata cube mak dia jilat, tak pun u jilat tangan u then sapu kat rashes tu..insyaAllah ilang..i buat cam tu kat Alya..sejak dia lahir..

    Tapi rashes dia yg kat kepala susah skit nak ilang..panas kut...

    ReplyDelete
  4. cheyan: aah. kena susu badan sebab i lap gitu ja, tak letak air cket. skang dah rajin la letak air. hehe. i tak guna pon cream yg doc bg. sbb tgk after2-3 ari, rashes tu ilang sendiri. oo, ada petua ek? kalo kena lagi, nnt i nak try la. hehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers