my Friends

click2 laaaa

Tuesday, May 29, 2012

trip balik rumah!

Assalam semua..

cite ni cite sabtu lepas. after 2 weeks tinggalkan umah kitorang, vee balik sana sabtu lepas. balik jap je. 2-3 jam. sebabnya? rindu ngan smokey and shirou. ari2 berendam air mata teringat kat dorang. so, bila dah urut suma, badan dah kuat cket, hubby izinkan balik kejap.

vee bukak je pintu, terus dua2 ekor lari kuar. gaya macam kena kurung dalam cage ja. hihi. padahal dok dalam bilik tu. dak2 ni dah biasa dok ngan orang. jadi bila tak jumpa orang lama2 camtu, memang tak senang duduk la. smokey datang nyondol2. lama tau, siap ngiau2 manja dia tu, tanya kot mana i p sebab lama tak balik. shirou plak, datang hidu2 dulu sebab ada bau Hussein kot. dah puas nyondol2, dah kiss2 bagai, baru la smokey dok tepi jilat bulu. dua2 dah gemukk! asyik makan ja. pastu bulu smokey pon cam gugur2 jugak. protes la tu tak bersihkan bulu sebab kena tinggal.

pas dah lama cket, baru la dorang berlari2 satu umah main kejar2. mak aih! nape nampak shirou besar sangat ek? padahal baru 2minggu. dah dorang tengah main2 tu, i ada la snap gambar dorang kat phone. senang nak lepaskan rindu nanti. hehe. layankan cket ek..

dah ada orang, baru sibuk nak grooming

shirou yang curious


tengok apa tuuu?


besar kan??


muka ala2 majuk sebab kena tinggal
masa kat umah, cik B bengkak. so i picit je masuk gelas sebab nak buang cket bagi ilang bengkak. dak2 ni dok sibuk datang hidu susu tu. nak minum kot? hahha!dorang ni memang suka milky2 nih. hikhikhik. seronok tengok dorang lari2. tak pegang sangat pon xpa, janji dorang ada depan mata. dah nak balik, dalam lift, sedih lagi. sebab kena tinggalkan dorang. bukan la i tak sayang baby H. tapi dorang ni dah lama dok ngan i. i sedih, i happy, dorang la tempat i ngadu selain dengan Allah. smokey can feel if i sedih. mesti dia datang sondol2 muka nak kiss. camne la dah balik umah sndri nanti? i mean, dorang ni bulu panjang. mst gugur. takut baby H allergik. tapi, bagi dorang kat orang lain, memang tidak sama sekali ya. apa pon jadi, dorang stay with me.

p/s: pernah terpikir if anything jadi kat i and hubby, sapa nak jaga dorang ni and baby H? baby H rasanya akan ada yang tolong jaga. tapi dorang?? erm, ummi and amah dia nak tak tolong jagakan? nanti mami buat satu tabung untuk dorang. if ada pape, takde la orang ralat nak jaga dorang kan since expenses dah cover. hurmmm

4 comments:

  1. dear..
    me pernah baca kalau kita ajar baby dekat dengan kucing dari kecik nanti diorang akan bernafas dengan cara yang lebih baik..so leh elak asma pe sumerr..habok karpet lagi bahaya..siler wasiat kat sayer diorang dua nih..sayer nak jaga..hehehe..bleh jadi kawan aja..sian dia sesorang...tapi insyaallah..panjang umur kamu sebab shiro ngan smokey selalu doakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik neyna: ye ke? I harap2 sgt hussein x allergik dgn kucing. Kalo x,sush la i nnt. dilema plak. u nak ke dak2 ni? I kne buat wasiat yg detail nih sbb dorang ni super manja. dulu pon smokey sorang2. Kesian dia xdak kawan,member i bg plak shirou as my wedding gift. hehe

      Delete
  2. Etty: i pon sedih jugk. slama ni dorg la pengubat stress i. tgh bersabar utk abeskn pantang..

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers