my Friends

click2 laaaa

Wednesday, May 16, 2012

Pengalamn malam pertama baby di rumah

Assalam semua,

Arini ari kedua kat umah. Semalam baby H mengamuk sakan. Nangis nak berdukung je. Tukar tempat baru kot. Sebab masa kat spital,xde plak nangis teruk camtu. Kat spital,light2 je. So arini,mak bapak dia muke memang rabak af. Ngantuk gila kot. Bagi susu pon nangis. Huhu. Sangat la perlukan kesabaran yang tinggi. Rasa nak marah pon ade. Tapi bila tengok muka comel Hussein,terus tak jadi marah. Nangis sampai merah2 muka pon still comel. Hehe.

P/s: even semalam tdo setengah jam then bangun,still sempat mimpi. Mimpi pasal smokey n shirou. N mimpi tu bersambung2 plak tu but still pasal dorang. X sabar nak tgu 2-3weeks pantang. Dah kuat cket,bley g tgk dorang. rindu sangat2..

posted from Bloggeroid

6 comments:

  1. hihi ada anak kecik mmg kita xkn cukup tdo :)

    ReplyDelete
  2. Baru je lepas fasa itu hehe =p lepas sebulan nanti pandaila baby H tune time dia =)tido time baby tido ye xde penat sangat hehe

    ReplyDelete
  3. risau i nanti cmne la kalau xcukup tido..i ni jenis kalau xcukup tido..moody!

    ReplyDelete
  4. ok la..sy ari2 dkt2 nak abih pantang bb wat perangai nangis xhenti2..stressnye jgn cakapla..even dah abih pantang pon sampai 3bulan nangis lagi..bila baca kat tenet tu di panggil baby colic..now Alhamdulillah dah ok

    ReplyDelete
  5. congrats on ur newborn..
    welcome to zombie world!! hehe

    ReplyDelete
  6. nana: haha! memang ramai yang cakap camtu. n tgh rasa pon kot :p

    fieya: tu la. seb baek malam pertama je dia baby H buat camtu. after that just merengek2 nak susu jer. tapi still 2hours per feeding la :D

    nad: i pon macam u. kalo x cukup tdo, cranky. tapi bila dah anak sndri, u tgk muka baby u, rasa nak cranky tu ilang. kalo rasa xleh handle, memang i panggil je abah dia suh tlg jagakan. biar i calm down dulu..

    cikcoklat: baby colic? kembung perut ke?

    izla: hohoho. blh tubuh club zombie nih. sapa nak jadi presiden? hahaha

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers