my Friends

click2 laaaa

Friday, June 3, 2011

lega!!!!!!!!!

assalam semua. lega sangat2!!!!! tau tak, balik penang, aku bawak parents aku p pusing almost sume kedai emas yanga da kat sungai petani tu. nak cari cincin untuk bakal hubby. euww!!cam aneh jer panggil bakal hubby.  mode gatal plak.hahahaha!! dah abes sume kedai aku p, aku dapat buat conclusion. kedai emas kat sana tak banyak choices untuk suasa warna silver. dorang ada suasa yang warna kuning tu ja. and disebabkan size ring bakal hubby tu sangat besar, maka kene custom made yang mengambil masa 3minggu paling cepat. gila apa. kang tak siap dalam masa 3minggu tu, nangis tak berlagu aku jadinya..

korang tau tak suasa sangat mahal sebenarnya? harga segram lebih kurang rm77-rm79 segram. separuh dari harga emas kuning tuuuu!!!aduh,pening pale aku. sume kedai yang aku masuk, design yang aku berkenan, sume over bajet. over bajet sbb size besar, maka kene lebihkan gramnya..

maka aku masuk satu kedai nih tadi. ada design yang aku berkenan jugak la. tak nak pikir panjang, tanya dia, berapa dia bley bagi untuk size yang aku nak. memang over bajet! huhuhu. tapi yang bestnyer, die bley resize dan siap arini. memandangkan aku tak nak die rushing, aku kate nak amek esok. kalo tak cantik, memang aku suruh die buat balik. tak kire. aku dah bayar mahal2 tu. sayang punya pasal, sanggup jugak aku beli. sah kene ikat perut diet la jawabnyer pasni. nanti aku tunjuk teaser ek. ring tu simple jer, takde batu pape pon. aku memang tak suke die pakai batu2, tak macho btol. hehe. tapi aku lega la sebab dah setel satu benda penting. lega sangattt!! Applause

p/s: nak tukar salah satu barang dalam dulang ke Al-Quran. but my mom says, orang pompuan tak bagi al-Quran ke lelaki. naseb la. de hadis ker pasal pompuan takleh bagi Quran kat laki? pastu cita2 i nak beli yang digital tu. tapi, memandangkan bajet dah lebih ke cincin, macam tak dapat jer nak beli yang digital nih. huhuhuhu Sad

4 comments:

  1. mahai jugak eh suasa, I mmg pk nk bg silver or yg seangkatan je. xmampuuu. hehe

    ReplyDelete
  2. HF: huhuhu. mmg mahal. x sangka kan? ikutkan memang tak mampu, tambah plak bile saiz besar, lagi byk gramnyer. have to tarik bajet sana cni la jwbnyer. slim i pasni.hehehe. silver pon cantik la. i suka, tapi penat nak p cuci sbb senang kotor. ala, yang penting niat. btol tak? :)

    ReplyDelete
  3. vee, yup. suasa pun mmg boleh tahan jugak harganya. Tapi bila baca entry KINA pasal dia belikan Pudin silver, memang berbaloi sangat. jauh beza harga.

    apepun, dah sayang kan... pasni tak tau lagi bila nak dapat belikan untuk si dia.. so...tutup mata jela bab harga tu... :)

    ReplyDelete
  4. wawa: tu la pasal. i dah survey yg silver. segram cuma rm20 jer. memang sangat berbaloi. tu la, pikir xtau bile lagi mampu bli, maka pejam mata jer la.. :)

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers