my Friends

click2 laaaa

Wednesday, June 29, 2011

Tak paham!

Assalam semua. Arini dpt news lain plak.supposely malam ni,k.yan siapkn bilik tidur pengantin and malam esok, siapkan pelamin. Pelamin vee buat kat dalam rumah. Jumaat malam pula ada tahlil and marhaban. Disini lah timbul isunya. Isunya tok imam akak tok kadi tempat vee cakap pelamin and segala yang berkaitan dengan bersanding thingy adalah mengi,kut adat hindu. Makanya dia tak suka. Ikut apa yang orang cerita, pernah tok kadi tu datang umah for tahlil. Tapi bila dia nampak ada pelamin,terus dia balik. So,nampaknyer tak boleh buat pelamin selagi tak habis tahlil la.

Kecoh ar tok imam ni. Apa hak dia nak malukan orang macam tu?? Ikut vee, vee hentam jer wat pelamin dulu. Tapi parents vee nak letak muka kat mana plak kan kalo tiba2 tok imam tu balik macam tu ja. Ish,lepas satu2. Ada idea tak nak watpa? Vee rasa nak telefon jakim ja tanya, boleh kah tok imam buat macam tu? Vee sanding, takde renjis2 pun. Kalau pelamin pon tak nak, baik, nikah senyap2 ja. Macam orang nikah lari kat siam. Akad nikah saja, senang cerita. Tak payah penat2 buat majlis. Kalo dia ada buat family vee malu masa hari besar vee, sampai mati pon vee takkan maafkan dia. Ko jawab la dengan Allah nanti
Lyena Vee tru Nokia5730

4 comments:

  1. hmm... susah nak bagi comment.tapi tok kadi tu pun tak blh lah mcm tu.kalau dia tak suka, dia just nikah kan then balik lah....
    susah jugak ek...

    ReplyDelete
  2. nak strict x brtempat.. org nak nikah pun susah ke.. nikahkan je la..

    ReplyDelete
  3. nana: dah state dalam borang, have to nikah at that particular masjid..

    syima:tu ar. hadoi..

    k.lin: kan? suka benar nak nyusahkan orang sapa suruh. nanti i buat review nikah, k.lin baca pon k.lin akan geram kot

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers