my Friends

click2 laaaa

Monday, March 19, 2012

33 weeks!!

Assalam semua..

dah masuk 33 minggu baby wujud in my tummy. perasaan skang memang sangat bercampur baur. takut ada, excited ada. tak sabar nak tunggu baby kuar. macam tak percaya pon ada lagi. i akan jadi mak? can i be a good mother? insyaAllah, doa2 kan i ya. aminnn..

perubahan ketara bila dah masuk minggu 33 neyh :
  1. perut memang adalah sangat besar. baju banyak dah tak muat. maka dok ulang pakai baju maternity yang ada 2-3 helai tu ja la. nak beli, terasa rugi sebab dah ujung2 dahni.
  2. sangat cepat rasa penat plus asyik nak tido jer. tapi, bila dah tido sejam petang tu, malam plak susah tido. maka, bangun pagi adalah sangat seksa sebab malam sebelumnya konpem kul 12 baru nak lelap.
  3. pinggang rasa macam nak putus. kalo dah duduk, malas gila nak bangun balik. tambah2, our house blom ada sofa. bersila jer kat bawah. memang rasa beratnya badan nih nak bangun
  4. kaki cramp! baru i tau macam mana rasa cramp tu. slalu before nih bunga2 nak cramp ja. sekali ko, die tangkap betis kanan. menjerit i tengah malam. sabtu lepas ar. seb baek hubby sedar, die tolong urutkan. thanks mucuk! :-* tu pon sampai arini terasa urat tu macam tertarik jer. agaknyer banyak sangat jalan kot sebab sabtu siang tu, i p tawaf OU. tapi, takde la tawaf sangat pon, dalam 3-4 jam jer kot jenjalan. esoknya p wedding member pon, jalan cket jer. duduk jer banyak.
  5. dah dua ari bawak sally, kaki adalah sangat selesa. arini drive kete sendiri, kat highway, relax jer. tapi bila kena beratur nak kuar simpang dimana kaki asyik kena tekan clutch, maka rasa mencucuk kat kaki tu datang balik. huwaaaaaa
  6. baby adalah super aktif. tambah2 time tengahari and tengah malam. plus kalo makan makanan yang selain makanan melayu. tekak western anak mak nih ye? sebab time i tengah makan kat kedai sushi ke, makan pasta ke, seronok btol dia berpusing2. sedap eh?
  7. nama untuk baby memang dah lama ade since hubby memang mengidam nak letak nama tuh. mengidam ker? hikhikhik. and i think baby pon suka sebab bila try2 panggil ngan nama tu, baby akan ketuk2 perut mak dia. hehe
  8. mual cket bila bau orang goreng2. tapi bila bau tu kuat la. kalo light2 ja, insyaAllah can handle. hehe
  9. malas gila nak makan bila kena makan sorang2. kalo sorang2 kat umah, memang roti jer la. tak pon cereal jer
  10. petang ni checkup. tak sabar nak tau berat baby berapa. haha!! sebab i rasa perut nih besar sangat. orang pon dah start tegur perut i dah besar. hikhikhik..

7 comments:

  1. kita kn sama 33w tp simptom2 tu byk yg kita berbeza...haha...eh nnti update tau berat baby brp...weekend baru ni i pegi checkup baby dh 2.0kg...doc ckp baby cpt besar...hehe

    ReplyDelete
  2. nana: byk eh yg beza? pe yg beza yang? hikhikhik. wah, dah 2kg ek! memang cepat besar.agaknyer suma yg u makan g ke baby kot. i pon tak sabar nak tau berat baby bape. hehehe

    ReplyDelete
  3. vee, i pun baru baru ni kerap sgt cramp. ya Allah, sakitnya tuhan je tau. siap boleh menangis nk relaxkan kaki tu. yg pelik tu satu malam tu, husband ada ni, tp i sampai tak boleh fikir dia ada kt sebelah. i struggle sorang sorang. pastu dia tanya kenapa tak kejut. haha, org tengah sakit, tak terfikir pun kejut org lain.

    ReplyDelete
  4. haha!! lawak gak tuh etty. sampai tak terpikir hubby kat sebelah. i memang terus kejut. dah ade pon unsur2 nangis tu. kalo tak urut, memang nanges la kot. hubby plak panik ingat perut sakit ke ape. hihihi. kuat siot etty, tahan sorang2. supermak! hehe

    ReplyDelete
  5. inaaa... kte pun tereksaited nk tgk baby awk nih ^_^

    ReplyDelete
  6. inaaa... kte pun tereksaited nk tgk baby awk nih ^_^

    ReplyDelete
  7. haha...same wif me...sume baju dah ketat..tak tahu nak pakai baju pe dah...hubby siap offer pakai baju dia...T____T

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers