my Friends

click2 laaaa

Saturday, March 31, 2012

weeks 35!

Assalam everyone!

alhamdulillah, i baru pas lunch. lunch sengsorang ja sebab hubby and MIL pergi jb, ada cousin kawen. too bad i tak dapat ikut. huhu. terlepas all the fun stuff.
 
petang semalam, i checkup lagi. untuk week 35. hasilnya seperti dalam gambar scan kat bawah ni..

 


semalam sampai kat klinik, lambat. sebab sangkut dalam trafik jem yang ntah pape. tiba2 je jem. pastu tiba2 je clear balik. hurmmm..sampai2 ja, bagi kad and terus timbang berat badan. masa belum kawen, punya la susah nak turunkan berat badan. siap kena jaga makan, takleh makan banyak2. pas pregnant ni, terbalik plak. hasil timbangan semalam adalah 71.7 kg. yes, korang tak salah baca. 71.7kg only! cuma naik 200g dari last checkup. huhuhuhu. padahal i dah makan banyak kot. aiskrim, boleh kata hari-hari. coklat lagi. sedih wooo.. 

pastu g toilet untuk urine test. bila masuk jumpa doc idris, dia tanya baby gerak tak. i cakap la gerak. memang baby aktif pon. then, dia kata your weight ni, naik cket sangat ni. jom, i scan baby, tengok camna. ukur kepala baby, ok, normal. memang saiz dia 35 weeks ++. tapi bila ukur tulang paha, pendek cket. cuma 32 weeks ++ ja. berat baby pon cuma 2.26kg. poor my baby. sebab mak dia kurang makan ke ek? hurmmm..


then, i told dr idris pasal perut i yang menegang gila masa kat opis tempoh hari. dia kata, if jadi lagi camtu, find a place to lie down. and i cakap la i selalu sakit kat bahagian bawah perut. then, bila scan, memang nampak terang-terang kepala baby kat situ. baby dok tekan2 test nak cari jalan keluar ya. padanlan mak rasa sakit. sabar ye baby, kamu belom boleh keluar lagi. at least, tunggu lagi 2 minggu tau. he said, 2 minggu lagi, i can beranak anytime. skang ni, baby still premature lagi. he also advise me makan lebih and have more rest. jangan jalan-jalan banyak sangat. and he give me more vitamin n calcium. he said, after bersalin pon, boleh makan pil2 ni sebab vitamin ja. in fact, it's good untuk breastfeeding.


malam semalam,kaki i bengkak. takde la bengkak sampai buku lali. tapak kaki jer yang bengkak. why eh? bila jalan, sakit. nak bend tapak kaki pon sakit. rasa macam tapak kaki ni tebal gila. sebab semalam banyak jalan ker? mommies lain, jadi camtu tak? hurmmm. pas checkup semalam, balik rumah MIL. dinner and tido sana. dinner ramai2 tuuu. rupanya ada suprise. ada besday kek! hehe. oreo cheese lagi and 1 slice of durian cheese. sebab orang lain tak suka durian cheese tu, i ngapp sorang la. hehe. besday sapa? besday i la :D besday i arini sebenarnya. tapi, dorang celebrate semalam sebab arini dorang dah g jb. gambar kek, ada kat SIL. i takde amek sebab my phone upstairs masa tu. but, its yummy tau! baby pon suka makan kek. bergerak2 dia masa tengah makan kek tu. hehe. thanks banyak2 to hubby, mak, SIL and suma yang celebrate ngan i semalam. soooo happy! :D


p/s: tengah type ni, i duduk jer. baru berdiri jap kat dapur masak2 lunch, kaki dah start nak bengkak balik....terpaksa cancel nak p warehouse kat ekuine tu. huhuhu :(
posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. sy dh sebulan kot tak pegi scan. tak tau brape dh berat bby skrg ni. tp mmg, makin dekat, makin sakit kt 'bawah' tu :P

    ReplyDelete
  2. ciknaa: sama la kiter. b4 dis pon, sebulan x scan. just dengar heartbeat jer. ni sebab my weight malu2 nak naik, doc nak check takut2 baby kecik sangat. memang biasa eh sakit kat bawah perut? kene tahan jer la ek :)

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers