my Friends

click2 laaaa

Wednesday, March 21, 2012

breastpump pilihan..InshaAllah..

Assalam semua

setelah dok berkira2 nak beli breastpump yang mana, akhirnya i dah tetapkan ati nak amek yang ini—>

ha, m2b and mommies mesti kenal kan? femes gila kot. medela swing. bawah cket dari medela freestyle. niat di ati nak amek freestyle, tapi mahal sangat. buat masa skang, blom mampu lagi. tunggu la kot2 ada rezeki untuk 2nd baby. insyaAllah.. haha!! berangan kan? yang 1st pon blom lepas, dah pikir untuk 2nd baby. hikhikhik. i pilih yang ni sebab dia senyap, boleh guna electric or battery operated. so, kalo tak jumpa plug pon takpe la kan sebab leh guna bateri.

so, skang i tengah survey suma web yang jual breastpump nih. ini yang i jumpa..

1. littlewhizz.com RM 699.00

Pakej dia ada:

  • Medela: Swing Breast Pump Comes With Calma Teat
  • Medela Breast Milk Bottle (2 pks)
  • Medela Purelan Nipple Cream 7g Package

Then kalo i nak beli dari littlehizz nih, i nak beli skali dua benda ini –>

(pic nih cilok dari blog nana. jgn marah ek nana. jeles btol u dapat beli murahhhhh)

pic source:google

*free shipping for purchase above rm200.00

2. mybabyshop.com RM888.00

Pakej dia termasuk:

  • Medela Swing Breastpump with calma teats
  • Medela Citistyle Breastpump Bag
  • Medela Purelan 100 Nipple Cream 7g

*free shipping for purchase above rm200.00

 

3. enjoybreastfeed.com RM874.0

pakej dia:

  • Medela Swing Breast Pump With Calma Teat
  • 2 Medela Breastmilk Bottle(150ml)
  • 1 Medela Purelan Cream 7gram

*free shipping for purchase above rm300.00

4. kasihsayangku.com RM799.00

harga ni hanya untuk breastpump sahaja. tapi, beg citystyle and bumble bee storage bottles 10pcs dia lagi murah dari web lain.

bumble bee storage bottles 10pcs RM32.00

citystyle bag RM 215.20

*free shipping for purchase above rm200.00

 

5. onebabyworld.com rm799.00

Pakej dia termasuk:

  • 1 unit of Medela Swing Breast Pump with 2 Phase Expression
  • 1 Autumnz Cooler Bag (FREE Autumnz Air Dry Mesh Bag)
  • 3 packs of Autumnz Reusable Ice Pack
  • 8 bottles of Autumnz PP Milk Storage Bottles (with FREE 2 bottles and 5 pcs Autumnz Double Ziplock Storage Bag)
  • 1 pc of Autumnz Comfort Nursing Bra

dpat free gift yg ni plak->

  • 1 unit of BPA Free Deluxe Bottle Drying Rack
  • 1 unit of Receiving blanket
  • 4 pcs Washable Breastpad
  • RM10 One Baby World voucher to be redeemed against your future purchases.

*free shipping for purchase above rm200.00

so, itu jer kot yang menarik perhatian. kene tanya pendapat hubby nak bli kat web ka, nak p kedai dia. tapi, i agak tertarik ati ngan onebabyworld and mybabyshop punya..

6 comments:

  1. sy pulak mgkin amik yg harmony nye... bwh sikit dr swing, kekeke

    ReplyDelete
  2. liyana: hehe. tak kisah yang mana, janji blh tlg kita utk exclusive bf kan. u plan nak beli online ke, kat shop?

    ReplyDelete
  3. haaaa bayar royalty sbb curik pic! kekekekeke

    vee...kalau u nk beli kn, beli yg skali dgn calma teat tu coz calma tu new innovation...kalau yg xde calma teat tu, stock lama tu

    ReplyDelete
  4. muahahaha!! namo bayar. uwekk! :p oo, calma teat tu stok baru ya? padanla de web yang xde, de yg ade. a friend suggest bli fs kat ebay. tp warranty void la...

    _________________________
    I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

    ReplyDelete
  5. welcome to medela club!hehehehehe

    ReplyDelete
  6. nadya: insyaAllah..gatal tgn dah nak beli neyh. hehehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers