my Friends

click2 laaaa

Tuesday, March 27, 2012

34 weeks ++

Assalam semua!

Selamat pagi! pengalaman 34 weeks plak:

  1. sakit pinggang makin menjadi2. alhamdulillah, hubby bagi bawak kete die sebab my car memang rally car. hehehe
  2. takleh la nak jalan banyak2 sangat, nanti  cepat jer nak cramp especially kaki kiri. semalam cramp lagi. dahla sorang2. menjerit i sorang2 pagi2 buta. smokey and shirou dok keliling i, tak tau nak tolong macam mana sebab i dah nangis2. huhuhu
  3. bahagian bawah, sangat la rasa discomfort. pastu asyik rasa nak terkucil tapi bila p toilet, takde pape hasil sangat pon.
  4. susah nak tido malam selagi tak pukul 12.00 midnight
  5. bila jalan, tapak kaki rasa sakit. macam bengkak gitu, tapi tak bengkak pon. hurmmm
  6. beg spital blom packing, baju baby belum abes basuh, stroller pon belum cuci.  sigh..
  7. selera makan macam yoyo. kadang makan banyak gila, kadang sampai tak makan langsung
  8. blom tempah any mak bidan untuk berurut
  9. dah mintak my mum tanya2 pasal postnatal care amway, tapi takde berita lagi
  10. no babycot yet,no breastpump yet, umah pon bersepah macam tongkang pecah

tu jer kot yang lainnya untuk minggu ni. dah tak ingat dah apa yang belum tick dalam checklist baby. kena check balik neyh. tadi akak opis cite, jiran dia due 18 april nih. anak sulung. tapi semalam, air ketuban dah pecah! OMG!! scarryyy! awal gila tuh. kira dia dah cukup 9 bulan la. adoyai, kalo i pon jadi kes macam dia, matila sebab macam2 tak setel lagi neyh. pray hard..aminnnnnnn

7 comments:

  1. xpe... slow2 k. jgn kelam kabut.. hehe

    ReplyDelete
  2. dear, usia kandungan kita cam sama. :) semua pengalaman u sekarang pun sedang i alami. hehe
    apapun, take care okeh :)

    ReplyDelete
  3. thalha: really? due date dekat2 eh? kira kita tengah same phase la nih. u pon take care tau. tak lama dahni :D

    ReplyDelete
  4. liyana: komen u masuk dalam spam plak. ni baru muncul. hehe. dalam ati je kibut. kat luar, relax lagiiiiii. hahaha

    ReplyDelete
  5. pack bag dulu. nanti menggelabah. baby clothes cuci skit skit... yg mana nak rendam, do it before mandi. pas mandi cuci. buat cecepat before angin malas datang visit. breastpump pun beli, cot takpe.. if tak sempat, guna the secure sleeper first. get a playpen because it's cheaper and easier to keep when not in use. space saving.

    stroller tu, cabut the fabric, dust off the dust, put in a washing bag and sumbat dalam washing machine.

    start with kemas-ing the important bit of the house first, prepare for the baby's arrival. your nesting instinct will kick in dan akan nak berkemas bagai nak rak.

    Above all... GET AMAN TO HELP! jgn dok main game je, tu boleh buat bila dah siap keje

    ReplyDelete
  6. huhu,sy pon mlm2 confirm bangun nk gi toilet..oo.brg2 boleh dah start prepare tu.

    ReplyDelete
  7. kaklong: too late. i think penyakit M dah datang cket2. this wiken, aman takde. so, i think i can setel all the baju la kot. get aman to help eh? he's too bz la skang. i always kena tinggal. Alhamdulillah, smokey and shirou teman. if not, bosan gilaaaa :D

    reyna: jom2! prepare barang2 suma. de geng, semangat cket nak buat. hehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers