my Friends

click2 laaaa

Tuesday, March 20, 2012

Kesian adik neyh.. kesian jugak kat anjing tuh..

Assalam semua..

pagi ni, terbaca dalam suratkhabar kosmo pasal adik neyh. yang kena serang dek rotweiler..

klik pic untuk fullsize

bukan la i tak kesian kat dak kecik yang kena serang tu. tapi, i kesian jugak kat anjing tu. ntah2 tuan dia tak bagi dia makan. sebab setau i, rotweiler ni anjing breed kan? so, logiknya, dia ada tuan la. slalu benar muslim salahkan anjing bila dorang kena serang suma. tapi, dorang pikir tak, anjing tak g skool. kalo lapar, natural habit dia mestila cari food, pergi hunting. salah ke kalao dia g hunting food? manusia yang berakal ni amek bela dia, tapi takmo bagi makan. pastu, ada plak hamba Allah nak bagi racun bagai. sape kau untuk amek nyawa makhluk Allah? ko tuhan ker? yang bestnya, ada pulak orang lain yang like comments tu. gila typical malay.  

dulu, masa kat kolej ada banyak jugak anjing berkeliaran. memang berhati2 bila jumpa anjing2 neyh, tapi dalam masa yang sama, tinggalkan jugak makanan macam ayam ke, roti ke untuk dorang. kawan2 i pon buat camtu. bukan la i nak tunjuk baik dengan cakap i bagi anjing makan. tapi i rasa disebabkan kitorang dok bagi makan tu, anjing2 tu tak pernah serang kitorang. in fact, tak pernah serang sapa2 pon. tu pengalaman i la. orang lain, tak tau la macam mana experience dorang ngan anjing..

kalo i jadi parents adik ni pon, mesti i marah gila ngan anjing tu. sebab gigit adik neyh. tapi, bila dipikirkan dengan pikiran yang waras, sape yang lagi berakal? human being ke, anjing tu? evenmy cats pon, kalo lapar, i tak bagi makan, dorang akan selongkar tong sampah looking for food. salah dorang ke selongkar tong sampah? no! salah i la, sebab i bela dorang tapi tak bagi makan. ok, entry ni berbaur emo cket. tapi i agak geram bila baca statement camnih. masa kecik dulu, yess. i pon ada bersubahat pergi racun anjing yang bunuh kucing2 i. bila i pikir2 balik skang, i patut serang owner dorang sebab owner dorang biarkan dorang lepas bebas, pastu catu makanan lagi..hm...

2 comments:

  1. setuju.
    dalam kerete kite memang ada makanan anjing & kucing. kalau jumpa mana-mana binatang yang kelihatan kesian, akan beri makanan yang ada. huhu. actually, kesian untuk kedua-duanya. ie adik tu dan anjing tu juge.

    ReplyDelete
  2. puan thalha: tu la. both oso kesian. sama2 jadi mangsa keadaan. i cuma ada makanan kucing ja dalam henbeg. tu pon dah ada yg pelik sebab i simpan stok catfood in my henbeg. adoila..

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers