my Friends

click2 laaaa

Thursday, March 15, 2012

Takziah darling..

Assalam semua,

susulan baby kawan i yang meninggal di dalam perut di entry ini. Alhamdulillah, kawan i tu selamat bersalin semalam setelah di induce. pagi tadi, dah selamat dikebumikan di tanah perkuburan UPM. 1st time i jejak kaki ke kubur UPM neyh. 

pagi tadi, i p masjid dulu, tunggu jenazah sampai. rupanya kawan i tu pon datang sekali. dia nak tengok baby for the last time. so, sempat la i jumpa dia. nampak jer muka dia, bergenang air mata. ntah kenapa, sensitif btol skang neyh. tapi kawan i memang tabah. dia boleh senyum lagi dekat i walau senyum terpaksa. dia dukung sendiri baby dia even dia duduk atas wheelchair. i ada amek gambar diorang sekeluarga, tapi tengah berkira-kira nak publish ke tak kat blog neyh. ye la, gambar orang, privacy orang kan. kalo gambar sendiri, takde hal.. then, dorang sembahyangkan jenazah di masjid UPM. i ikut g kubur skali. kawan i tu pon ikut. tapi, i tak sempat nak tengok muka baby. i sampai kat kubur, dorang baru lepas tanam. sempat ikut talkin jer la. 

Alhamdulillah, semua dah selesai. takziah sekali lagi untuk kawan i tu. i tau u tabah. i tau u kuat. kalau u perlukan apa2, or just nak luahkan perasaan sekali pon, i sedia dengar. nak nangis kat bahu i pon boleh. ingat Allah selalu ya.. aminnn


8 comments:

  1. tkziah utk your friend... sian dia..

    erm psl inject kancing gg tu, better u tnye doc kot..sbb klu ank slg selalunye kena 2x... 2nd bby baru sekali je...

    ReplyDelete
  2. liyana: tu la. i rasa dia kuat. kuat sangat. kalo i kat tempat dia, i tak tau i boleh sekuat dia ke tak. neway, isnin ni i ada checkup. nanti i tanya my doc. thanks tau darl! :)

    ReplyDelete
  3. kawan ekin tue blum berjaya lg
    pg td die induce kali ke3
    lom tau lg berita smpi skrg...

    ReplyDelete
  4. ye ker? hrp2 kawan ekin tu dapat bersalin dengan selamatnya. aminnn

    ReplyDelete
  5. Takziah untuk ur fren..nad pon skang cepat tersentuh bile dgr psl baby n anak...sedeh nad bace cite vee ni..tp kwn vee lagi sedeh kan?smoga die tabah..

    ReplyDelete
  6. nad: memang bila nampak muka dia, cepat gila air mata nak menitik. terkenangkan how kitorang excited nak dapat baby. now, im thinking, camna dia nak lalui berpantang 44 ari without a baby..

    ReplyDelete
  7. eh vee..td kwn i br bukak cerita yg sama.sebijik mcm cerita u. kwn dia pye baby meninggal dm perut masa 8 bulan.br2 ni je.wondering if my fren ckp the same person.hmmm papepun takziah for her..sedih.. :(

    ReplyDelete
  8. lisa: ye ker? mungkin jugak. member i ni kene tahan kat ppum. baby meninggal sebab ada heart problem..

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers